Monday, October 31, 2011

M.E.R.U

SALAM

1stly nureen nk ucapkan terima kasih buat semua teman2 yg mendoakan kesihatan buat mak & abah nureen
Alhamdulillah setakat semlm nureen dpt info abah & mak sihat dan dapat menjalani ibadah haji dengan sempurna..

& pasal n3 carrot jumaat lepas
nureen dpt komen dari adik nureen yg tgh blajar kat egypt
ambik medic
katanya....


bila pikiq logic..... ada betulnya
sbb ellesya budak lagi
perut budak mana sama ngan perut org dewasa kan
lgpon carrot x kan x der semburan racun cegah ulatkan..
:)

**************************************

seawal 6.15 pagi kami bertolak dr penang  ke Meru Klang
utk hadiri majlis perkahwinan anak sedara asben
mulanya kami 50 -50 sbb asben standby
tapi seb baik ada kwn mau ganti asben


keadaan diatas jambatan
masih lengang & gelap


dan ellesya masih nyenyak tidoq kat blkg..


kami 2 plak muka mcm x mandi ja.. hehehhee
kami mandi k.. klau x mandi mcm mano lah asben nk drive kan


bila kami dah nk smpi kat R&R bukit merah
kejutkan ellesya sbb nak breakfast
tapi ellesya mmg agak liat nak bangun
sedap tol tgk dia lena kat blkg


menggeliat sana sini


masa ni baru pkl 7 pg


lepas breakfast kami meneruskan perjalanan
ellesya asyik ngan comforter & barneynya


nureen mintak singgah kejap kat R&R tapah


nureen balik ja dari toilet daddy & ellesya bertukar tempat
selesanya...... kata daddy


ellesya tekun drift kat dpn hehhee


nmpknya ada selekoh tajam d depan.. heheee


kami meneruskan perjalanan lagi
tapi ntah knape ellesya seolah2 merajuk d blkg
bila ditanya ellesya diam ja


kami singgah d exit tol guthrie dlm pkl 11.30 pagi,
mandikan ellesya
mulanya kami 2 x mau mandi sbb pg2 b4 kuaq dh mandi
tp rasa klau mandi lebih segarkan
so nureen mandikan ellesya dulu, pastu nureen mandi baru daddy mandi
sementara tunggu daddy mandi kami 2 berposing dlm keta
nureen tambah eyeliners kat mata ellesya
cantik x?? nureen x pandai sgt bab2 makeup ni




kami 2 beranak yg comel.. hikhikhik ;p
perasan ......


pose wajib dr kami 2..
nantikan n3 esok ya.. ;)


jom click3x banner ni


sheardour collection
@ d FB shera samsudin


Friday, October 28, 2011

sejak bila suka mkn carrot ni?

SALAM

ptg semlm
nureen dpt msg dr abg nureen kat kg
abah & mak nureen kat mekkah tak brapa sihat
abah warded kat klinik 1 malaysia kena tambah air - demam
mak pulak sakit tekak


nureen mohon kawan2 semua
sama2lah kita panjatkan doa dariNYA buat mak & abah nureen
moga diberi perlindungan & kesihatan sepanjang menjalankan ibadah haji
AMIN

berjuta terima kasih dr nureen sekeluarga buat semua teman2 yg sama2 mendoakan kesejahteraan mak & abah

************************************************************

crita weekend yg x pernah abes.. hehehhe
apa yg kami buat sepanjang daddy di sepang menyaksikan Moto GP

ni la dia...


ellesya dok layan crita madagascar sambil mkn carrot
dah 5 ke 6 kali crita madagascar ni dia dok ulang
x boring2..
aik??? sejak bila suka mkn carrot mentah ni??
sebenarnya tgh ari tue
masa nureen tgh masak kat dapur
ellesya ada mai tgk nureen masak pastu dia nmpk nureen ada potong carrot utk wat sayur campur
tetiba dia ckp nak ambik carrot tue bg rabbit mkn
tp bila bg rabbit tue, bkn nya rabbit tue idup pon 
so carrot tue terus la msk dlm mulut ellesya
terus dia ckp "sedap la mummy"
carrot yg nureen potong utk wat sayur tue jd sikit
pastu nureen potong lg
ellesya request la suruh potong utk dia skali, dia nk mkn
so nilah dia crita mcm mana ellesya bleh mkn carrot mentah ni


opsss tersilap tangan daaa... sbb ellesya ni kidal so apa2 mmg dia mulakan ngan tangan kiri
pastu nureen tegur terus tukar tangan kanan


Ellesya : mummy tgk, rangup la..


makin luas dia nganga nk tunjuk kat nureen


sampai muncung2 mulut dok bercerita yg carrot dia tue sedap.. hehhee


asyikk tol layan crita tue


ni la dia carrot yg menambat hati ellesya
dah msk kali ke 3 tau nureen buatkan utk dia
msk kali ke 4 nureen dh mls nk g potong ;p


rabbit yg nureen crita td.. peneman setia ellesya..



lappy daddy dh jd mcm lappy dia la ari tue
tp sllau kami sambung crita tue kat tv.. tp adik nureen nk tgk tv so nureen mintak ellesya tgk kat lappy ja..

slamat berhujung minggu.. ada plan menarik ke ujung minggu ni??
nureen myb ke KL ada weeding kezen asben... awalnya mcm x jd tp asben kata jd plak last2 minit ni
& kalu jd la mlm ni kami bertolak
ahad blk awal katanya sbb hari isnin kami keja mcm biasa :)
x dpt la nk menyinggah @ merendang ke mana2 ;p
minggu dpn kita kongsi crita lg yerr.. 


jom click3x kat banner ni


sheardour collection 
@ d FB shera samsudin


Thursday, October 27, 2011

S.H.O.p.P.i.N.G

SALAM

C.U.A.K

nureen nak share crita cuak mlm selasa lepas
mmg cuak sbb blog nureen x leh buka



mintak bantuan adik.. emailkan ke google sbb masa tue kpala dah naik biul..

pagi rabu blum dpt apa2 respon dr google
nureen try plak click utk access guna lain2 email


untuk click nak access lain2 email ada kat bwh pada can't access ur account
tp nureen dh click kot sbb tue ari ni x der..

bila click c2 google ckp nk verify data so minta no handpon untuk email no code verify
then bila nureen dpt terus masukkan & blog terus bleh buka
fuhhhhhhhhh masa tue rasa lega sgt2
muka yg dr semalam masam abess terus ceria..
tapi yg peliknya nureen dah verify pon yg mcm google mintak tue
dh 2 kali buat tp knape jd ya??
mmmmmmmmmmm...............

kembali kpd tajuk kita ari ni ;)

kaum pompuan mmg x leh dipisahkan ngan shopping kan
tapi kami x dak lerr shopping apa sgt pon
juz sluaq & t-shirt ja utk nureen, bdn makin naik kena la cari sluaq baru
yg lama dh ketat.. ;P.. 
dah lamo benor x beli baju baru
asyik beli baju ellesya jek
mmg bila dah ada anak apa2 anak yg diutamakan.. ;)
sape stuju??? yeaahhhh....

jom tgk seisi shopping ala kadar kami
tapi lebih kpd lepak2 sebenarnya
hari jumaat mlm sabtu kami terjah queensbay lagi
sbb esk & lusa nya daddy nak pegi sepang tgk MOTO GP

mula2 bila msk ja queensbay


ini yg ellesya mintak
asalnya x mau beli tapi........


ellesya nk jgk sbb ada keychain smurfs..


mkn sambil tunggu daddy & mummy cucuk duit ;)


Ellesya : ni ellesya punya....


Ellesya : ni mummy punya...

kami x der la shopping benda kecik2 ni
kebetulan lalu kat cini, mmg ellesya suka sgt tgk
dia panggil baju tetek
ehheheh ;p


sambil jln2 sempat lagi ellesya dok menari2 sambil nyanyi lagu "No Body But U"
sambil tepuk2 tangan


kami berdua je..
berpecah ngan daddy
sbb daddy g bayo kad jap
dan kami teruskan perjalanan
buat perjanjian ngan daddy jumpak kat bwh
agak2 kat mana??


ni pekehal nih..


ada sale AKEMI
singgah cuci mata jap
mmg nureen suka brg2 AKEMI tp tunggu bonus la kot baru bleh beli hehhe
wat koleksi ;)


cantik jgk kan ;)


kami dah sampai tmpt perjanjian tapi daddy belum muncul2 lagi
sementara tunggu daddy ellesya berkawad la


hehhee.... ramei org lalu lalalng kat c2 tgk aksi dia...


ni la dia tmpt perjanjian
daddy & ellesya tgh memilih..
pilih apa?


agak2 perasan x kat mana??
ellesya dari depan penuh hati2 berjln ke meja kami


teruja sbb dlm duduk dlm babychair


sukanya dia...


pose wajib ada peace...


muncong lagik


kami berdua plak
moncong sape paling sexy hehehhe ;p


mmm... nyum2x sedapnya...
ok dah nmpk ke kami d mana???


Coffee beannnnnn
mmg cini la tmpt kami lepak2


sape yg berhajat nk lepak bleh la mencoba cake ni
mmg sedap sgt.. x rugi order
Chicago cheese cake


pilihan ellesya.. rasanya cake buah kot..
dia mkn cikit ja dh x mau
rasanya ok jgk bg penggemar cake buah la
tp nureen x brapa suka


penuh hati2


aduussss... awat plak ni
gelisah semacam ja..


daddy coba tenangkan ellesya
suap cheese cake tue
nak tau knapa ellesya gelisah???
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

sbb ni la.. daddy ckp kami dah terkurung
sbb ellesya tak mau mkn cake smpi abes..
hehehhee... so mula dia dia dok bertanya
depa x mau buka pintu ka daddy
pasal pa depa kurung kita
kita buka sndiri la sat g


gelisahnya makin tinggi


nmpk sgt muka gelisahnya
dan nmpk kan cheese cake kami dh licin ehhehehe


Ellesya : daddy, kita kuaq ikut pintu sana k
Daddy : pintu tue pon kunci mana bleh kuaq..
Ellesya : mmmm.... ellesya x mau duduk kat cini
Daddy & mummy : hehehhehe


mmg ellesya x senang
duduk x kena berdiri tak kena
bila kami dah siap mkn ajak balik dia diam ja
elok dah bleh kuaq dr tmpt terkurung tue
dia senyum ja.. hehhehe myb rasa dah terlepas & bleh balik umahh...


jom click2 banner ni

sheardour collection
@ d FB shera samsudin



Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) design village (1) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (47) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sukan negara (1) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011