Wednesday, October 12, 2011

buah pelam ke buah mangga????

SALAM

lepas kami balik dari KL ari tue
isnin tue kami cuti
so nureen ajak la 2 org tersayang kait buah pelam @ mangga ni
nak peram sbb ellesya suka mkn yg manis
klau dia tgk warna x kuning mmg  dia x kan sentuh la buah ni


buah bleh thn byknya


wah.. dah berbaju tidoq si anak dara ni
masa ni jam lebih kurang pkl 6.15 ptg
galah yg kami guna tue sebenornya batang yg org guna untuk cat dinding umah
ok x 2 in1 kan.. hehehhe



gigih ellesya mengait


wah... dpt kerr??


hehehhe.. sampai tertonggek2..


tak lepas peluang


gaya apa ni daddy.. kahkahkahhhh...
daddy tgh dok duduk ellesya sambil jolok buah
umah kayu ni umah arwah tok asben
umah kami sblh blkg umah kayu ni ;)


yeeahhhh... dpt
dan seminggu selepas ituewww.....
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^

asyikkkkk..... dah masak & manis sgt..
balun la soang2 sambil layan TV
biskut raya kat sblh tue.. adik nureen ntah dpt dr mana x plak dia khabokan


layannn kan.. & dah abes pon buah yg kami peram tue ;)
sape nk mkn meh la umah nureen
jgn lupa bwk kuah rojak skali

jom click3x kat banner ni




sheardour collection

lupa nk maintion kt n3 semlm
ni nureen tolong promote untuk kakak nureen
sape2 berminat bleh terjah pd banner ni @ cari my sis kat FB d shera samsudin
;)

22 comments:

kasihredha said...

kecur airr liur..pagi2 dah tengok buah mangga/pelam/pauh :)

wahhh elly...syoknya makan sambil tgok tv

fazrulnoor said...

oiiiiii...sedapnyerrr..nakkkkk

Myra Jay said...

Sedapnyerrr..
Bila la nak terjah rumah Nureen p makan buah pelam :-)

LYAfrina said...

sedapnerrr...
lya pon ska mkn pelam...
org sini pgil pelam...

mamalieyna said...

aduuuh terus ngidam nak makan..hee~

sedapnye...^_^

LiLy @ MumMyQiStInA said...

ktorg panggil ni mempelam..

kecur liur tgk...sedapnye.. ^_^

Ya ALya said...

kalau hubby ya memang hantu pelam ni,suka sangat2,kalu ya kureng sikit la,yg dah masak suka la...pelam depan umah ke?

Anum said...

perggggggggg
sedapnya
nak skit

Huda said...

sedapnye :) nyum3..

el said...

weii bak mai lah sikit kt aku sedapnya cicah ngan sambal kicap tuh...

aaaaa umah kayu kecik tu aku kenal...besa npk..so umah hang kt mn..dpn kiri kanan belakang

Kakzakie said...

Tak kisahlah nureen pelam ke mangga. Apa yg pasti kakak amat menggemari buah yg satu ini. Tengok Ellisya makan kakak yg terliur hihi...

Nens Collection said...

aduss sedapnye..meleleh air liur...nyum..nyum..

|| NaFiRaa || said...

wahhhh.. layan~ boleh dibayangkan camner sedapnye mangga tuh.. kalo lah umah nureen dekat.. zura dah gi dah bersama2 kuah rojak..muehehehehe

wan nurul hezrina said...

sedapnyaaa.pandai dier kait buah..baik2 jatuh atas kepala

MamaEma said...

yg masam buat makan dengan kicap..pergh, kecur air liur

bobiedanbad said...

suka makan kerabu mangga :)

Salina@IbuAqil said...

nureen..... nakk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fara said...

nk dtg umah nureen..nk amik mangga yg si kenit mkn tu..terasa2 kat tekak nie...

wantie said...

mak ai, sedapnya mangga. kalau kak t panggil pelam. Sebab leh tambah jadi "Mempelam" Tapi kalau mangga tak kan nak panggil "Memangga" kot hikssss. ( gurau ja)

dinor's family said...

kami suaga suka mkn buah asam ni..t bleh imah cikit,imah suka buat kuah rojak tau...

Bui Junaidi said...

adeh..adeh..terliurrrrr

~iz~ said...

sedap mangga tu...iz dh tengok baju2 kt blog tu..boleh tahan cantik...kakak nureen ada buka butik ker....?

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011