Monday, October 10, 2011

Selamat menunaikan HAJI buat MAK & ABAH

SALAM

minggu lepas, hari khamis
Alhamdulillah nureen sefamily berpeluang antaq mak & abah untuk menunaikan haji 
mak & abah naik flight kat penang
semua adik beradik nureen berkumpul diumah nureen
kecuali adik yg duduk kat egypt & yg blajar kat tahfiz klang



abah - Hj. Samsudin Md Noor
mak - Hamidah Mohamad
seawal jam 9 pagi kami berangkat ke kompleks tabung haji
abah kali ke2 menunaikan haji, 1st masa nureen darjah 3 tahun 1994 kot x silap
ingat2 lupa daa.....
mak 1st time g mekkah menunaikan umrah, 2nd kali ni menunaikan haji
nureen suka tgk jubah mak, cantik
abah yg belikan utk mak


kami adik beradik x lepas peluang snap gambo mak & abah di perkarangan umah nureen
klau mak & abah dok membelakangkan umah nureen bleh la glomour kejap kan.. ehhehehe
tp umah nureen x dor la besau mana.. 2 bilik jekk..



 kami otw antaq mak & abah ke kompleks tabung haji, bayan lepas, penang


sukerrnya.. ellesya ckp dia lebih tinggi dr adrian walhal dia tak tau yg adrian sengaja bengkokkan kaki dia.. ehehhee ;p


tp bila nureen nk snap gambo ngan dia, x mau senyum plak
huhuuu


coba lagi masa baru dpt parking kat kompleks..
ramei sgt2 org, parking full
kami parking dpn kedai runcit kg setelah mintak izin dr tuan kedai..


kami berjalan ke khemah mak & abah
penat ooo naik bukit..


daddy dah jumpe mak & abah kat khemah
daddy sng la nk parking sbb naik moto ja
 daddy naik moto sbb daddy akan ke opis terus 


dah nk sampai dhhh..


mak & abah setia menanti ketibaan kami
wit abg & kakak ipar
ecehh3x.. mcm kami plak yg nk p mekkah
apa yg mak teh terhendap2 tue??


ellesya plak tunjuk apa???


ooo... budak2 mmg suka sgt ngan belon ni kan
1 arga dia 5 hinggit.. mcm mahal la plak kan..


dah dpt minta daddy panjangkan tali 
pilihan ellesya agaknya gambar apa?? slalu dia akn pilih pink tp kali ni lain


sementara tue nureen ambik la kesempatan bergedix ngan ellesya


masa ellesya kiz nureen baik jerr tp bila nureen kiz dia wat muka plak
amboi3x...


yeahhh.. pilihan ellesya dolphin.. adrian plak haruslah ben 10 dan daniel spiderman
eh gambo daniel x msk coroum la..



ellesya suruh daddy dukung dia sbb dia nk dolphin dia paling tinggi dr adrian & daniel
hahhahaa


yeahhh.. tue dia daniel
khusyuk 3 bebudak ni main


dan kami kaum hawa bergambo jek kejenya
dari kiri, bibik kakak, kakak ipar - fiza, my mum, nureen la sape x kenal, adik (mak teh) nabilah dan kakak yg sulung shera..
mmm... kebetulan kan.. nureen jgk nk promote ni
kak nureen ni ada la menjual tudung, baju bla bla bla
tgh nk wat blog tp x reti
dok berniaga dlm FB jek
klau sape2 berminat bleh je terjah dia d FB 
shera samsudin


abah & mak dah rasa lapar & dahaga
so kami turun bawah g gerai minum jap



masa ni mmg tgh nk mula panas
nureen dh rasa pening2.. lupa lak nk bwk payung


di gerai mkn
sempat lagi kan.. ;)


dan kami semua kecuali abg & kakak ipar duduk meja lain
nureen, kak & adik pekena bihun sup.. sedap...
ellesya makan paling byk bihun mmg faveret dia la..
siap nureen kena marah sbb x tiupkan dlu bg sejuk.. itueww pon selamat msk dlm perut ellesya hehehehe

daddy plak dh p opis, ada installation katanya.. ;)
kat cini jgk la kami bersalam salaman & peluk cium mak & abah
abah dah x bg kami naik atas sbb abah dh msk dlm dewan utk dengar taklimat sebelum tabung haji anto naik bas ke airport
cuma abg & kakak ipar saja yg menemani


Selamat jalan buat mak & abah
moga selamat pergi & pulang
diberi kesihatan dan mendapat haji yg mabrur..
AMIN


16 comments:

LYAfrina said...

selamat menunaikan ibadah haji buat mak & abah nureen.. smoga selamat smpai & kembali.. amin

Salina@IbuAqil said...

Selamat menunaikan haji utk mak abah nureen.. Slmt pegi & pulang.. Amin!!!!!

Ya ALya said...

nureen lya baru berkenan tgk tudung oren tu,tu ke owner yg jual tudung...leh la ya terjah tgk.......rindu pada ellesya yg comey tu.....

selamat menunaikan haji n selamat kembali,semoga mendapat haji mabrur

Myra Jay said...

Selamat menunaikan haji buat Mak Abah Nureen, semoga selamat pergi dan selamat pulang ke Malaysia.. :)

Bui Junaidi said...

selamat menunaikan haji buat mak/abah nureen..semoga dpt haji mabrur..amin..amin

Nens Collection said...

semoga mendapat haji yg mabrur buat mak dan ayah sis

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Selamat menunaikan haji buat mak & Ayah Nureen..Moga selamat pergi & kembali & dipermudahkan segalanye..

dhiera said...

selamat menunaikan haji buat mak dan abah kamu~

salam perkenalan!

dinor's family said...

semoga mak abah nureen selamat pegi n balik....

MamaEma said...

syukur ALHAMDULILLAH...

semoga abah dan mak selamat menunaikan haji dan kembali ke Malaysia

bobiedanbad said...

Semoga semuanya berjalan lancar Dan selamat

Fieza79 said...

semoga mak abah nureen selamat pegi menunai kan haji dan selamat kembali nanti...

alia haryanie said...

Selamat menunaikan ibadah haji buat mak dan abah nureen.moga diberikan kesihatan yang baik,dipermudahkan segalanya dan selamat sampai dan kembali nanti.amin.

suka sangat tengok keletah ellysha,comel sgt.skrg memang tak missed baca blog nureen.moga ellysha n family diberkan yg baik dan sentiasa berada dlm lindungan Allah Tsala.moga menjadi anak yang solehah nanti.amin.

|| NaFiRaa || said...

selamat menunaikan haji buat mak dan ayah nureen.. moga semua urusan haji mereka dipermudahkan..aminnn..

Huda said...

moga dipermudahkan urusan mak abah nureen..moga slmt pegi dan balik..amin

Gieyana said...

Selamat menunaikan ibadah haji utk ur parent k..comey Eli..:)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011