Wednesday, October 5, 2011

Alam Impian destinasi potluck kami

SALAM

crita kami berpotluck
alhamdulillah kami diberi kesempatan untuk berpotluck d 
alam impian
awalnya ingat x jd sbb hujan renyai2
tp makin petang cuaca makin cerah
mmg rezqi kami ;)


masa parking keta lagi ellesya dh nmpk kites kat ujung sana
turun je keta terus berlari nk tgk lebih dkt
dia request nk kites pink... dh ada la kita bwk x payah la beli lagi kan


aerish & aed hanya memerhati ellesya dr jauh
pelik agaknya tgk ellesya xcited tgk kites yg bergantung2an tue
hehehe


tetiba aed jatuh.. semua terkejut seb baik jatuh betol2 depan shah
terus shah angkat, sebek jgk la aed sbb sakit kan
pastu dah ok..


yeahhh... dh ready kita nk berpotluck???..
zura @ nafiraa gambo anda sefamily dicandid hehehhe


2 bdk ni asyik sungguh dok bercerita pasal kites memasing
ellesya siap tanya aerish lagi apa yg panjang2 tue sbb ellesyanya ekor kites ada dlm plastik so x nmpk
dan dia tak tau ke dia punya kites pon g2 hehhehe ;p



seiring & sejalan


tapi sempat jgk gedix dlu..
mana anis ni?? x nk join ke @ malu2 lagi??


hepikan kami semua
berjalan berbaris sambil terhibur ngan aksi anak2


ellesya best arr dia ada kites & payung jepon
suka.. payung tue mmg 1st time kami bawak utk berPS
nureen beli kat night market batu feringghi dh 4 5 bln rasanya
mmg dh lama cari sbb suka tgk ellesya pegang payung tue masa weeding kezen asben
sape ingat gambo tue?? ada jek kat sidebar sebelah ni.. ;p


eb, nureen ambik yerr..
nureen pon suka tgk gambo ellesya kat lalang nie
mmg cantik la..


anis yg 1st lari dlu
mmg bdk2 xcited kan sbb tmpt ni mmg luas & nyaman skali
ellesya mulanya lari gak tp nureen tegah so jln relax2 kejap pastu lariiiiiiii
mmmm


soang nk kekanan soang nak kekiri so ellesya nk ikut yg mana???



gaya eb berphotoshoot mmg professional kan
hehehhe.. nureen polo d belakang yerr...


mcm eb & zura kata
mmg mcm charlie's angel kan
anis sampai terpejam mata, aerish plak ada benda yg lebih menarik perhatian & ellesya cuba menstabilkan kedudukan.... hehehee


charlie's angel diserang charlie
hehhehe..


lagi charlie's angel & charlie


ellesya dah mula bawak diri


aed yg cukup slamber & relax
 asben plak kat blkg dok melayan ellesya yg nak main kites.. ;)



cuaca ok tak panas tapi tak der angin
kami ok jer tp asben x brapa selesa sbb tue asben lebih byk duduk dari join kami berPS
cuma masa awal2 ni jek asben tolong naikkan kites ellesya..


anis nak main jgk, kata zura dia terlupa bawakan kites anis..
ellesya & aerish.. nanti pinjamkan utk kakak anis yerrr....


ellesya berusaha gigih naikkan kitesnya..



yesss... berjaya!!!!
anis pon tompang gembira


dan aerish punya turn plak
tapi sayang nureen x sempat nk snap gambo masa kites aerish berjaya dinaikkan..
bleh tgk kt blog eb yerrr


aed jugak tidak ketinggalan
ellesya tukang memerhati.. ;)


bila eb keluarkan tripodnya aed terus ambil port
aed ada ciri2 bakal mewarisi bakat mama dia ni..


ellesya plak dh penat main kites td so lepak2 kejap kat daddy


penat dh ilang ellesya hiburkan daddy yg dari td dok soang2 kat batu ni ;)



botol air masak ellesya tue mmg sentiasa kami bawak sbb ellesya kuat minum air masak bila main


aik.. ingatkan dh berhenti main kites.. belum puas agaknya..
anis cuba tolong ellesya naikkan kites..


merajuk si anis bila turn dia belum sampai2 lagi nak main kites
nureen ada tolong anis naik kan kites tp x berjaya dan akhirnya bila sentuhan papa anis sndri



yesss....... berjaya...
suka lagi anis bila kites dia dah terbang tinggi..
tgk anis lari x berhenti sronok sgt.. ;)


nureen x lepas peluang bergambo ngan aerish.. masa ni mcm2 soklan yg aerish tanya kat nureen
aerish mmg peramah.. mmg mcm ellesya yg comel
soklan yg tak terduga akan di tanya
zura plak myb dia x perasan yg kami candid gambo dia wit bb delisha
sweet.... mama yg penyanyang..

ni baru aksi kami yg bergedix sndri2
belum lagi yg kami beramai2
nantikan n3 esok yerr.. ;)


22 comments:

eB ezrin said...

tersengih2 tringat ari tuh... ;p
ps: eB emelkan gambor lunch nanti yer... dh resize :)

LYAfrina said...

waa..bestnyer... mcm dh kamcing jer nmpak..nmpak mesra sgt2..jelesnyer..kalo la lya leh join gop.

mamalieyna said...

bestnye mereka...meriah~ ^_^

susah nak nengok wajah eB interframe..hee~

ibu MZW @ farah idayu said...

seronok sungguh 3 keluarga tu yer ;) happening!

Sidratul Muntaha said...

nmpk eB and nmpak zura (nafira)
huhuhu...
mgm seronok klu jumpa dengan geng..
nak2 klu ade anka - anak sekali.
riuh rendah and mcm2 peel..

Anum said...

seronoknya ...
suka tengok gelagat si kecik nie

bobiedanbad said...

Seronoknya...nak joint ble hehehe

Myra Jay said...

Bestnyerr especially bila tengok gelagat anak2 kan.. :)

Aed terjatuh sebab angin tolak kuat kot... :)

el said...

lmbt betul pic loading..x sabo nk tgk gambo potluck..tp semua gambo gedix2 jo...caitttt hahahahaha

|| NaFiRaa || said...

wahhhh... rasa nak kumpul lagi sekali jek.. sonok sgt~

gambar eB susah sgt nak jumpe.. sebabnye eB sibuk amik gambar orang len kan~ heheehhe

tak sabar nak tunggu gambar kita ramai2 tuh...:)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

meriah sungguh..best jer..anak pun blh jd gang dh..^_^

Nens Collection said...

sangat seronok!

dinor's family said...

meriah kn....mmg slalu mcm tu juru foto mmg jarang interframe kn...

KhaiRin said...

main payung = gadis sunti thailand..comei!

coretan ummi said...

cantik payung elli

wantie said...

eee... bestnya korang. lambat lagi la nak tengok aleesya boleh berlari lari ngan amirul.

Salina@IbuAqil said...

bestnya!! tak tentu lg dear hujung bulan ni.. kena bodek2 Mr.Em dulu.. dah hint2 dah kat dia.. ;p

Zul Fattah said...

cutenye.. bila la aku nk ada anak sendiri ni?

Zul Fattah said...

cutenye.. bila la aku nk ada anak sendiri ni?

~iz~ said...

ahkirnya bertemu sudah ngan eb yer...hehe

iz tumpang gembira nih..:)

Salina@IbuAqil said...

Hik3!! Suka tgk gambor lawan dagu tu.. Apa lg Elly, p bodek papa nak DSLR.. Untung mama dia yg kojekannya nanti.. Hik2!!

Bui Junaidi said...

seronok tengok keluarga bahagia..*_*

nureen,yg pasal Smart Reader tu,bui dh pergi tanya..
mula2 ms mendaftar kena byr seribu lebih(termasuk byr utk Jan dan Dis)

lepas tu bulan2 kena byr lagi rm270..x taulah dekat semenanjung macam mana pulak

ni rega kat kuching..

kalau dikira2 kan,dalam 5k habis kalau masuk SR ni..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011