Friday, October 28, 2011

sejak bila suka mkn carrot ni?

SALAM

ptg semlm
nureen dpt msg dr abg nureen kat kg
abah & mak nureen kat mekkah tak brapa sihat
abah warded kat klinik 1 malaysia kena tambah air - demam
mak pulak sakit tekak


nureen mohon kawan2 semua
sama2lah kita panjatkan doa dariNYA buat mak & abah nureen
moga diberi perlindungan & kesihatan sepanjang menjalankan ibadah haji
AMIN

berjuta terima kasih dr nureen sekeluarga buat semua teman2 yg sama2 mendoakan kesejahteraan mak & abah

************************************************************

crita weekend yg x pernah abes.. hehehhe
apa yg kami buat sepanjang daddy di sepang menyaksikan Moto GP

ni la dia...


ellesya dok layan crita madagascar sambil mkn carrot
dah 5 ke 6 kali crita madagascar ni dia dok ulang
x boring2..
aik??? sejak bila suka mkn carrot mentah ni??
sebenarnya tgh ari tue
masa nureen tgh masak kat dapur
ellesya ada mai tgk nureen masak pastu dia nmpk nureen ada potong carrot utk wat sayur campur
tetiba dia ckp nak ambik carrot tue bg rabbit mkn
tp bila bg rabbit tue, bkn nya rabbit tue idup pon 
so carrot tue terus la msk dlm mulut ellesya
terus dia ckp "sedap la mummy"
carrot yg nureen potong utk wat sayur tue jd sikit
pastu nureen potong lg
ellesya request la suruh potong utk dia skali, dia nk mkn
so nilah dia crita mcm mana ellesya bleh mkn carrot mentah ni


opsss tersilap tangan daaa... sbb ellesya ni kidal so apa2 mmg dia mulakan ngan tangan kiri
pastu nureen tegur terus tukar tangan kanan


Ellesya : mummy tgk, rangup la..


makin luas dia nganga nk tunjuk kat nureen


sampai muncung2 mulut dok bercerita yg carrot dia tue sedap.. hehhee


asyikk tol layan crita tue


ni la dia carrot yg menambat hati ellesya
dah msk kali ke 3 tau nureen buatkan utk dia
msk kali ke 4 nureen dh mls nk g potong ;p


rabbit yg nureen crita td.. peneman setia ellesya..



lappy daddy dh jd mcm lappy dia la ari tue
tp sllau kami sambung crita tue kat tv.. tp adik nureen nk tgk tv so nureen mintak ellesya tgk kat lappy ja..

slamat berhujung minggu.. ada plan menarik ke ujung minggu ni??
nureen myb ke KL ada weeding kezen asben... awalnya mcm x jd tp asben kata jd plak last2 minit ni
& kalu jd la mlm ni kami bertolak
ahad blk awal katanya sbb hari isnin kami keja mcm biasa :)
x dpt la nk menyinggah @ merendang ke mana2 ;p
minggu dpn kita kongsi crita lg yerr.. 


jom click3x kat banner ni


sheardour collection 
@ d FB shera samsudin


23 comments:

Anum said...

lobak sangat bagus untuk kesihatan kan sis
hehe
anum doakan ibi bapa sis cepat sembuh dan perjalanan yang lancar

Salina@IbuAqil said...

Aqil pun sangat2 suka makan carrot.. Sangat suka.. Dia bleh meratah carrot semata mcm Elly jgk.. Hik3!! Biarkan Nureen sok mata deme sihat & cantek.. ;) Moga emak abah nureen diberikan kesihatan yg baik.. Amin!!

Kakzakie said...

Anak kakak pun sama carrot mentah dia makan tapi bila dah masak dia tak suka..

el said...

smoga mak abah hang sihat2 dan selamat semuanya ok...

dasat tul ellesya..mkn karot gitu je..ssh nk tgk budak2 skrg mkn sayur mentah...

Salina@IbuAqil said...

Aqil pun sangat2 suka makan carrot.. Sangat suka.. Dia bleh meratah carrot semata mcm Elly jgk.. Hik3!! Biarkan Nureen sok mata deme sihat & cantek.. ;) Moga emak abah nureen diberikan kesihatan yg baik.. Amin!!

dinor's family said...

bagus untuk mata carot mentah ni...imah puun suka carot...air carot susu mmg lg la fvt tau...amalkn selalu ye elly good girl....

dinor's family said...

eh..eh..lupa pulak...semoga mak abah nureen cepat sembuh dan mndapat haji yg mabrur...

wan nurul hezrina said...

waaah bagus tok ellesya..tak rabun cm mata mummynie hah...harap mak n abah nureen selamat pg n balik...n mudah2han kembali suhat n selamat menunaikan haji mabrur

wan nurul hezrina said...

waaah bagus tok ellesya..tak rabun cm mata mummynie hah...harap mak n abah nureen selamat pg n balik...n mudah2han kembali suhat n selamat menunaikan haji mabrur

alia haryanie said...

akak doakan mak dan abah nureen diberikan kesihatan yg baik,diberikan kesembuhan,serta sentiasa berada dalam lindungan dan penjagaan Allah Taala.moga dipermudahkan segalanya sepanjang mengerjakan ibadah haji.amin ya rabbal alamin.

elysha,comei sgt.makan carrot elok untuk mata,vitamin A.take care.

Bui Junaidi said...

dia makan carrot sebab nak bagi mata dia terang..leh tengok cerita madagascar tu puas2..hehe

mamalieyna said...

Harap makayah Nureen makin sihat tuk menunaikan ibadah di sana~

pandainye elly mkn carrot mentah, kalau arif, carrot dah masak tu fevourate dia..^_^

|| NaFiRaa || said...

moga mak n ayah nureen cepat sembuh dan dapat jalankan ibadah haji dgn sempurna..aminnn..

bagus elly.. makan carrot.. anis susah skit nak makan sayur nih.. ngikut mama dia kot.. muahahahaha

LiLy @ MumMyQiStInA said...

moga mak & abah nureen cepat sembuh & selamat semuanye..

Lobak bagus untuk kesihatan terutamanye untuk mata..bagus Elly ni suka mkn sayur..kalau Qis jenuh nak bg dia mkn sayur..

KhaiRin said...

jaga mata ye ellisya?

bobiedanbad said...

elly mmg anak yg pintar..serius sy enjoy bc kisah nureen n family

semoga parents nureen selamat di tanah suci

wantie said...

rabbit tu idup ke idak? hahaha.. letak mulut rabbit tu kat carrot tu nampak mcm rabbit betul la.

Papa Mifz said...

bubur Mifz pun biaso letak carrot..;)

Syima ~Mama Kyra~ said...

seb x sakit perut mkn mentah2..

sy doakn smg parents nureen sihat kembali dan bole teruskn ibadah haji..amin ;)

LYAfrina said...

doakan agr mak n abah nureen diberikan kesihatan y baik utk myempurnakan ibadah haji.. skarang musim pnas hujan.. jd rmai gak ni y pecah2 dlm mulut..


hehe.... sama cam asya , suka mkn lobak.. tp y dmsak la

Hanie said...

mak n abah mcm mna dh skang??
update2 a kat blog ag..

jgn bg ellesya mkn carrot mentah..
at least celur dulu..
bru ja blaja pasal bacteria, virus n suku sakat dia..
x elok sgt mkn makanan mentah..
mcm sushi..kalo nk beli jgn beli yg dh lebih 1 ari

QUEENPINK said...

semoga mak dan abah nureen sihat selalu.amin.

Queenpink suka makan lobak juga..

chugie said...

Nureen dearie..
ur doter dh beso n makin comei.. lama x ziarah nureen n ur girl..

bestnye, die suka makan carrot mentah ye.. bagus lah tu nureen..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011