heppeningnyerr kami d umah eb

sSALAM..



ptg semlm
nureen dpt 1 panggil mengejutkan dari BFF nureen 
(ahlam nabihah)
teresak2 dia menangis sampaikan berita sedeh kat nureen yg ayahnya meninggal dunia pg semlm masa dlm perjalanan ke hospital sungai petani, kdh
kami baru jek jumpe ahad lepas diumahnya di bangi
ayah BFF nureen ni juga adalah cikgu kemahiran hidup masa nureen tingkatan 2 dlu
dan kami mula berkwn baik masa d sek men sbb kami sama2 wakil sekolah untuk netball
family kami juga saling mengenali, arwah dijadualkan akan menunaikan haji bersama isterinya pada hujung bln ni sekali ngan parent nureen

sama2 kita sedekahkan AL-Fatihah buat arwah cikgu safie. moga rohnya ditempatkan dikalangan org2 yg beriman .....
AMIN....


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<


masa dlm perjalanan kami ke umah eb
eb ada msg ckp zura pon join
wahhh... sure heppening nantikan
dpt juga nureen jumpe 2 org blogger skali gus..

sesampainyerr kami dperkarangan umah eb
kami disambut mesra oleh eb & family
dengan penuh senyuman..

aerish masa tue baru bgn tdoq
ellesya menunggu dpn aerish penuh sabar nk bersalaman tp aerish x nak masih moody
tapi lepas aerish dah mandi.. kemain lagi 2 bdk notti ni yg beza umur hanya 5 bln nih
dh jd gang la.. sekali tgk mcm sebaya jekk
tapi ellesya 3 tahun 1 bulan & aerish plak 2 tahun 9bln
betul x eb?? hehehee


sempat gak nureen candid gambo zura @ nafiraa & family
aerish pandang jek anis.. knape ya?

kami dihidangkan dgn menu yg sgt2 sedap..
sehingga menjilat jari.. ;)


daging black paper
eb, ni pon faveret nureen & nasir
dah lama nureen x msk daging ni.. bila dpt mkn kat umah eb
pergghhh mmg mavelous lah...


fishball soup
ellesya mmg suka sgt ngan fishball 
siap cedok sndri lagi


sambal belacan
masa nureen sampai dah x der
ni pon tau dr eb sbb lalat yg mkn dlu, x der rezqi kami ;p


nasi himpit
ni fvret asben
mmg sgt2 suka mkn ngan...............


kuah kacang + daging
ni nureen bawak dari penang
khas untuk eb & sekeluarga
dan kami pon mkn jgk hehehe ;p


  lodeh @ lontong
nureen mmg teringin sgt nk mkn lodeh dr hari raya ari tue
so bila nk g umah eb, nureen request kat eb masakkan lodeh
pergghhh... mmg sedap eb.. nureen yg suka mkn ni pon x pandai msk lodeh..



sambal ikan bilis
tak lengkapkan klau lodeh tue x der sambal
sambal eb ni mmg terangkat abes.. sgt2 pedas
so nureen tarok cikit jekk.. mmg sedap..


cake oren
untuk dessert & potluck kami ptg tue
nureen bawakkan cake oren
eb suka mkn cake ni so nureen dengan rajinnyerr watkan utk eb

tak lupa jgk nureen bawakkan buah pelam ni utk eb
buah pelam apple tp oma kata ni bkn pelam apple
ntah pelam apa namanya.. lupa ehehhe
tp nureen suka klau buah ni msk mmg manis
asben plak suka masam2 mkn mcm mkn buah apple katanya

pokok ni arwah tok asben yg punya
mmg dok dpn umah kami sbb umah arwah depan umah kami hehehhe
thn ni dah 2 kali berbuah tp kami jarang ambik
alang2 nureen nk g kl skaliberaya umah kezen2 asben
so nureen jolok(kait) byk2..


adussss mmg muka tak malu.. nureen wat umah eb mcm umah sndrik plak
mula2 tue malu2 gak tp bila tgk zura @ nafiraa wat relax jer so nureen pon slamber je la.. ;p
masa nureen tgh rancak sembang ngan oma @ mama eb kat dapur lepas selesai berkemas 
si elly & aerish nk join sekaki
apa la yg dibualkan 2 bdk ni..
hhmm...


khusyuk sungguh 2 bdk ni sembang yerr..  anis plak knape x nak join
duduk jek kat blkg.. mmm...
nak tau apa yg nureen terdengar 2 bdk ni berbual??

Aerish : jgn wat peace, tak baik..
Ellesya : hhhmmmm ?? (ngan muka tercengang)
Nureen : hehehhe (gelak dlm hati sambil mulut tersenyum)


aerish ajak kakak anis join skali..
tapi kakak anis diam jekk


kakak anis malu2 kot ehehehe ;)
kakak anis dah 4 tahun



pastu nureen plak ambik kesempatan bergambo ngan aed
oma kat blkg senyum jekk..


lagi kami ber2


dan lagi... el tolong ambilkan gambo kami berempat..
nureen jek terover senyum.. bdk2 slamber jekk.. ;p


bila aerish bawak kuaq basikal
 anis & aerish yg naik dlu
nureen plak asyikk main ngan aed wit cekak minnie ni
&
elly mula merajuk bila ckp nak naik jgk tp x dilayan so..........


moncong la mulutnyerr tue..
huhuuu....



masih cobaan memujuk nak naik
tapi x berjaya & akhirnya ellesya bawak diri
ke mana???


main ngan donkey aerish ni
rajin tol anak mummy ni
ambik wet tissue dan lapkan bdn donkey ni
siap ckp donkey ni kotor kena bersihkan.. hhmmm..


ellesya x hiraukan diaorg yg main2 beskat kat blkg
dia ngan donkey dia
smpi 3 helai wet tissue dia guna nk lapkan bdn donkey ni... ;p


cian kat aed x der gang.... tp aed tetap join.. ok jer..
besar nanti ansem ni.. masa kat dapur bertubi2 nureen kiss aed.. heheh ;p



aerish mula pelik agaknya
sbb tgk ellesya asyik sungguh bersihkan bdn donkey tue..



hhmm... nureen pon x pasti apa yg dibualkan
sbb masa ni nureen kat dapur
en.asben yg snapkan gambo..


apa la yg dibebelkan ellesya tue


x abes lagi ke ellesya ni bebel, khusyuk aerish mendengar
bila nureen dah mula ambik port
so nk bergambo jer la..


gambo agak blurr
start bergambo ngan aerish & ellesya mula jeles..


dia pon join sama sambil bersihkan bdn donkey tue
tapi aerish plak tgk kelain mmmmm.....
dan skali lagi...............


 ellesya plak tak ready.. aduss susah tol nk ambik gambo sama2..


sukanya dia..
suka main ngan bantal butterfly ni.. siap wat aksi butterfly terbang lagik.. hehhee...


* ada lagi gambo kami dipetang hari nantikan n3 esok yerr... ;)




Comments

LYAfrina said…
hehe..bestnyer..dh jumpa dgn eb...
mesra je elly & aerish.. blh kamceng..one day, asya nk join gak blh?? he2
kasihredha said…
Al Fatihah unk ayah kawan nureen.

bestnya menu2 kat atas tu nureen
Myra Jay said…
Bestnyeeerrr
Memang nampak meriah.. :)

Eh rumah Nureen ada buah pelam epal ek?? Leh p terjah menyicah nieh..hehehee
eB ezrin said…
ha ha ha, lawak ar tgk dak2 tuh... lor anis & aerish x lyn elly?
sbb aerish tuh x reti kayuh basikal... pdl 9 bln dh dpt beskal tuh... dpt anis kayuh, tuh yg x mo trn2 tuh... ;p
aed mmg jenis cool kan? (",)

ps: lya... leh... jom ar ;p
eB ezrin said…
eh luper plk... alfatihah buat arwah... rasernyer walopn arwah x sempat sampai ke makkah tapi niat arwah dh ader kan? midah2an arwah ditempatkan dikalangan insan2 yg dikasihi Allah... aminnnnnnnn
Al-fatihah buat ayah kawan nureen..moga rohnye tenang disana.

Bestnye..nmpk meriah..menu2 pun sgt meriah & menyelerakan..
eima said…
meriah nye... klu mangga muda pekena ngan pencicah die mkn beramai kat umah eb lagi meriah kot
Bui Junaidi said…
alfatihah..

wah buah asam tu betul2 buat air liur bui kecur..*_*
Anum said…
al-fatihah utk arwah
sedapnya pelam tue..
nak skit
el said…
wahh hang nureen smpi turun KL nok
aanie said…
al-fatihah....

seronoknya tgk anak2 ada geng camni...memang geram kan dgn aed ni...
dinor's family said…
seronok budak2 tu dpt bjumpa main sama2 kn....
eT said…
hah...sonok jek tgk ramai2 dpt jumpa2...huhu
|| NaFiRaa || said…
al-fatihah.. moga roh arwah di tempatkan di kalangan orang2 yang beriman..aminnn..

sonokkan nureen~ rasa cam dh slalu jumpe jek.. mama eB pon mesra kan~ suka tengok gelagat budak2 tuh.. comel2 jek dorang~
wahida said…
alfatihah utk cikgu safie...


weh, tau tak aku jeles korang berjumpa2an mcm ni???
wantie said…
Al-fatihah untuk ayah kawan Nureen tu.

Wah... dalam banyak banyak menu tu yang paling berliur sekali tengok mempelam muda tu. Haish. lama benor tak makan "Garam Belacan".
ciK LyndaWawa said…
mak ai..besarnya tulisan......takziah kepada arwah,,salam kenal..=]
KhaiRin said…
alfatihah...


mcm jamuah open house!
~iz~ said…
bestnya dpt jumpa aeris dn aed tu..:)

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017