Thursday, April 26, 2012

keinginan ellesya termakbul jua

ASSALAMUALAIKUM


lama jgk kami berkira2 dan akhirnya
masa nureen berpantang hari ke 2 di jitra kedah
daddy & ellesya kuaq mencari
blk ja ptg tue ellesya terus masuk bilik nureen

Ellesya : mummy2.. daddy beli galaxy tabs kat ellesya
Nureen : ya?? suka tak?
Ellesya : suka sgt, clr merah
Nureen : knape x ambik purple?
Ellesya : purple x dak.. merah pon sya suka

rezqi ellesya di bulan april
sbb TM kan baru dpt bonus bln ni
x mcm org lain dpt ujung thn tp kami dpt bln 4 setiap thn

masa ellesya tunjuk kat nureen mana sempat snap gambar so bila blk baling baru berkesempatan
mmg khusyuk kan dia
tp ellesya tak 100% tumpu main ja




main sama2 ngan daddy

gaya gimnas main tabs

hhhahaaa gimnas terbalik sudahhhhhhhh..........


Wednesday, April 25, 2012

tahniq & cukur rambut

ASSALAMUALAIKUM...

jumaat minggu lepas genap 7 hari usia bb 
elok sgtlah klau nak bertahniq & cukur rambut
tahniq ( ejaan x sure) maksudnya buka mulut
sama mcm ellesya tok ayah yg akan buat
tok ayah ni tok wan nureen sebelah mak

bacaan doa sebelum bermulanya tahniq

sedikit kurma & air zamzam

akan di calit pd bhgn lelangit bb

bb isap jari tok ayah masa ni

lepas bertahniq terus bercukur
mulanya bb ok lg

tp bila cukuran ke 2 bb menangis
ellesya dlu pon mcm ni jgk

makin kuat bb menangis

so kena la bercukur sambil menyusu


dah kenyang diam plak dia masa bercukur tue hehee

dah siap.........
lebat kan rambut anak nureen ni

dah siap mandi & nk ke spital check kuning 
Alhamdulillah, ari ke 7 kuning dh turun so dah x yah follow up

esok paginya... amboiii sedap betol lena 2 beradik ni
tambah plak mlm tue ujan mmg sejukkkkkkkk

chakkkk.............

lama nureen standby camera dpn muka bb semata2 nk snap masa bb tersenyum mcm ni :)




Tuesday, April 24, 2012

kakak penyanyang

ASSALAMUALAIKUM

sygnya ellesya pada adiknya emir
setiap hari nak ribakan emir

dibelainya rambut bb emir

x lepas tue walaupon mata kelain


sweet :)

hari berikutnya
bangun ja tdoq nk riba emir lagi


nak pakai headband pon tetap x nak lepaskan emir

sebelah malamnya

mana nureen ya? hehhee

emir ada kuning cikit maklum la nureen ni darah 'O'
letak alor vera di dahi

taraaaa..... eh nmpk kurus la hehehe
perasan tol

hari ke 5 - masa ni tgh bersiap2 nk g clinic check kuning

hari ke 6 - dah siap nk bawak balik baling 
nureen berpantang di kg





Monday, April 23, 2012

adik ellesya -part 2

ASSALAMUALAIKUM

14 / 04 / 2012
bersambung crita nureen d PMC
bila pkl 8 mlm baru bb dpt kami tengok
ellesya sgt2 la xcited
hanya dpt lihat dr cermin luar

ellesya mintak nk msk
nak ambik gambar ngan bb
tp mana boleh masuk la...
ellesya agak frust mcm sedikit merajuk

SIL nk post dlm FB..


15/04/2012
hari ke 2 d PMC, awal2 pagi dh x sabar nk tgk bb
mintak asben g ambik gambo lagi
alahaiii... mmg ansem la anak mummy & daddy ni
nurse siap buat rambut cacak lagi
lepas breakfast nureen tanya nurse pkl brapa bb akan msk bilik nureen
nurse ckp depa x kan hantar melainkan nureen yg pegi sana klau nk menyusukan bb
so apa lagi terus la bergegas kami laki bini

bahagianya dpt dukung & menyusukan bb

aksi yg ellesya cemburui bila nureen tunjuk gambo ni kat dia
dia nk sgt2 pegang bb

genggaman erat jari mulusmu...
oppsss... ansem boy lagi putih dr mummy la.. :P

lepas lunch nureen dh dibenarkan balik
keterujaan ellesya terserlah, menungggu di depan pintu bilik bb
x sabar menanti nk dukung bb katanya

selepas dgr sedikit penerangan dr nurse baru nureen sain document pengambilan anak

paham ke???
bila nurse dh nk serah bb ellesya awal2 lg angkat tangan nk dukung dgn confidentnya.. ehhehee

 ellesya sgt2 xcited
muka hepi dpt pegang & kiss pipi bb

nureen yg agak letih dlm gembira
bergambar kenangan di hadapan lobby PMC sebelum daddy ambik kereta & balik..


setelah hampir 9 hari akhirnya kami dpt cari nama bb
EMIR AREEQ BIN MOHD NASIR 
laki-laki yg mempesona & baik budi
dan hari ke 9 jugak tali pusat bb luruh :)


Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) design village (1) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (46) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sukan negara (1) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011