Posts

Showing posts from April, 2012

keinginan ellesya termakbul jua

Image
ASSALAMUALAIKUM

lama jgk kami berkira2 dan akhirnya masa nureen berpantang hari ke 2 di jitra kedah daddy & ellesya kuaq mencari blk ja ptg tue ellesya terus masuk bilik nureen
Ellesya : mummy2.. daddy beli galaxy tabs kat ellesya Nureen : ya?? suka tak? Ellesya : suka sgt, clr merah Nureen : knape x ambik purple? Ellesya : purple x dak.. merah pon sya suka
rezqi ellesya di bulan april sbb TM kan baru dpt bonus bln ni x mcm org lain dpt ujung thn tp kami dpt bln 4 setiap thn
masa ellesya tunjuk kat nureen mana sempat snap gambar so bila blk baling baru berkesempatan mmg khusyuk kan dia tp ellesya tak 100% tumpu main ja



main sama2 ngan daddy
gaya gimnas main tabs
hhhahaaa gimnas terbalik sudahhhhhhhh..........


tahniq & cukur rambut

Image
ASSALAMUALAIKUM...
jumaat minggu lepas genap 7 hari usia bb  elok sgtlah klau nak bertahniq & cukur rambut tahniq( ejaan x sure) maksudnya buka mulut sama mcm ellesya tok ayah yg akan buat tok ayah ni tok wan nureen sebelah mak
bacaan doa sebelum bermulanya tahniq
sedikit kurma & air zamzam
akan di calit pd bhgn lelangit bb
bb isap jari tok ayah masa ni
lepas bertahniq terus bercukur mulanya bb ok lg
tp bila cukuran ke 2 bb menangis ellesya dlu pon mcm ni jgk
makin kuat bb menangis
so kena la bercukur sambil menyusu

dah kenyang diam plak dia masa bercukur tue hehee
dah siap......... lebat kan rambut anak nureen ni
dah siap mandi & nk ke spital check kuning  Alhamdulillah, ari ke 7 kuning dh turun so dah x yah follow up
esok paginya... amboiii sedap betol lena 2 beradik ni tambah plak mlm tue ujan mmg sejukkkkkkkk
chakkkk.............
lama nureen standby camera dpn muka bb semata2 nk snap masa bb tersenyum mcm ni :)




kakak penyanyang

Image
ASSALAMUALAIKUM
sygnya ellesya pada adiknya emir setiap hari nak ribakan emir
dibelainya rambut bb emir
x lepas tue walaupon mata kelain

sweet :)
hari berikutnya bangun ja tdoq nk riba emir lagi

nak pakai headband pon tetap x nak lepaskan emir

sebelah malamnya
mana nureen ya? hehhee
emir ada kuning cikit maklum la nureen ni darah 'O' letak alor vera di dahi
taraaaa..... eh nmpk kurus la hehehe perasan tol
hari ke 5 - masa ni tgh bersiap2 nk g clinic check kuning
hari ke 6 - dah siap nk bawak balik baling  nureen berpantang di kg




adik ellesya -part 2

Image
ASSALAMUALAIKUM
14 / 04 / 2012 bersambung crita nureen d PMC bila pkl 8 mlm baru bb dpt kami tengok ellesya sgt2 la xcited hanya dpt lihat dr cermin luar
ellesya mintak nk msk nak ambik gambar ngan bb tp mana boleh masuk la... ellesya agak frust mcm sedikit merajuk
SIL nk post dlm FB..

15/04/2012 hari ke 2 d PMC, awal2 pagi dh x sabar nk tgk bb mintak asben g ambik gambo lagi alahaiii... mmg ansem la anak mummy & daddy ni nurse siap buat rambut cacak lagi lepas breakfast nureen tanya nurse pkl brapa bb akan msk bilik nureen nurse ckp depa x kan hantar melainkan nureen yg pegi sana klau nk menyusukan bb so apa lagi terus la bergegas kami laki bini
bahagianya dpt dukung & menyusukan bb
aksi yg ellesya cemburui bila nureen tunjuk gambo ni kat dia dia nk sgt2 pegang bb
genggaman erat jari mulusmu... oppsss... ansem boy lagi putih dr mummy la.. :P
lepas lunch nureen dh dibenarkan balik keterujaan ellesya terserlah, menungggu di depan pintu bilik bb x sabar menanti nk dukung bb katanya
selepas dgr sedikit pen…