Wednesday, April 25, 2012

tahniq & cukur rambut

ASSALAMUALAIKUM...

jumaat minggu lepas genap 7 hari usia bb 
elok sgtlah klau nak bertahniq & cukur rambut
tahniq ( ejaan x sure) maksudnya buka mulut
sama mcm ellesya tok ayah yg akan buat
tok ayah ni tok wan nureen sebelah mak

bacaan doa sebelum bermulanya tahniq

sedikit kurma & air zamzam

akan di calit pd bhgn lelangit bb

bb isap jari tok ayah masa ni

lepas bertahniq terus bercukur
mulanya bb ok lg

tp bila cukuran ke 2 bb menangis
ellesya dlu pon mcm ni jgk

makin kuat bb menangis

so kena la bercukur sambil menyusu


dah kenyang diam plak dia masa bercukur tue hehee

dah siap.........
lebat kan rambut anak nureen ni

dah siap mandi & nk ke spital check kuning 
Alhamdulillah, ari ke 7 kuning dh turun so dah x yah follow up

esok paginya... amboiii sedap betol lena 2 beradik ni
tambah plak mlm tue ujan mmg sejukkkkkkkk

chakkkk.............

lama nureen standby camera dpn muka bb semata2 nk snap masa bb tersenyum mcm ni :)




21 comments:

kasihredha said...

dah cukur rambut...Alhamdulillah.
Boleh minum susu dulu tu..hihi
comeyy je baby emir senyum :)

Kakzakie said...

Nureen legalah bila perkara yg sunnah dah selamat dilakukan. cerdiknya baby... boleh senyum-senyum lagi:)

Nens Collection said...

baby emir senyum lepas kepala die dibotakkan..comel gilerr pic. tu..hehehe

Myra Jay said...

Comelnya bb tersenyum :)
Sejuk hati memandang :D

eima said...

sgt ensem...semua keturunan berhidung mancung....

Anum said...

alhamdullilah selamat suda

KhaiRin : anies said...

da botak lg chuuuuuuumeeeeeeel

MamaEma said...

Tahniah nureen...

Fieza79 said...

bila dah bercukur baru nmpk cm elly..comel...

syazie blog said...

dah botak la...hehehe...sory la x dapat balik kg skrg nie...kami bali time imadi kawen nant k...nak settle sal keta dlu kat sini...

|| NaFiRaa || said...

comelnyeeeeeee.. suka tengok pic bb senyum tuh..sweet sgt~

el said...

alolololo comey gebus pipi dia...nak cium lah bau bb ekekekeke
dulu anak2 pun buat gini gak...last buat setahun yg lalu..miss that time huhuhu

Syima ~Mama Kyra~ said...

Tahniah Nureen!! Comelnya bb Emir
lega dah dpt sepasang eh :D :)

maszmadi said...

nangis sebab lapar yerk emir.. hehe
cumel jerk baby senyum...

nurul huda jumri said...

alhamdulillah smua dh setel..=)
comey la baby hg..

*sumpah aku tk pasan wey..ms jumpak kt kenduri syud pon mcm tk nmpk lg kan..hehe

LYAfrina said...

olorr..comel sgt..mcm muka elly msa kecik dah bla dibotakkan...

iizza said...

comelnya..geram tengok..^_^

IntaNBerliaN said...

comel sesangatlah...!!

rose ~ Ibu Rafiq dan Aishah~ said...

alamak..baru tahu nureen dah bersalin eheh
tahniah nureen..tertinggal gerabak ketapi..
waa bb boy dah sepasang..
tahniah again!

fieda said...

tomeynyer dia..rasa nk pi cium2 la..

nanakimie said...

comelnya emir:)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011