Friday, April 20, 2012

n3 yg dinantikan : adik ellesya

ASSALAMUALAIKUM

20/04/2012 = 1:20 pagi
selamat datang anakku
nureen x der broadband nk wat n3 masa berpantang diumah PIL
so bila blk kg sebelah nureen baru dpt wat n3 ni
semingu lepas semua n3 autopublish tau
:P

tepat jam 4.30 ptg 14/04/2012
ucapan pertama dr suami terchenta 
tq syg


selepas 3jam 1/2 baru kami dpt tengok bb
tp nureen masih di katil, juz tgk dlm camera

jom tgk masa mula2 nak bersalin
14/04/12 jam 8.30pg perut mula cekang & sakit 10minit

dr penag pkl 11 lebih, smpi di PMC alor star pkl 1ptg
terus msk laboor room, check dah buka 4 cm
masa ni nureen sms adik beradik nureen, ahlam & eb

sempat lagi tue kan
nak bg sama mcm gambo masa elly dlu jgk
masa elly dlu

sempat lagi ckp phone sambil tahan sakit
doc smpi pkl 3.30ptg & check dh 8cm
terus doc pecahkan air ketuban

ellesya mintak izin sndri kat nurse dicitu nak msk tengok nureen
& dpt izin terus dia masuk
sempat la bergambo

selepas 2 jam bersalin

yeahhhh....

ellesya dh boring asyik bergambo ja
wit pil nureen
mak & abah x dak g holiday kat brunei

peace mcm paksa ja

teman nureen dinner


2nd bb                                      ellesya afreena

2.75kg                                              2.7kg
48cm                                                49cm
3jam 1/2      (masa dlm l.room)        2jam
minggu ke 37 bersalinkan ke 2 2 anak nureen ni

kami masih lagi mencari nama yg sesuai
ada suggestion utk anak lelaki start huruf E
dan hari ni genap 7 hari & kebetulan hari jumaat
so abah nureen wat sedikit majlis cukur rambut


 terkini bb 6 hari


byk lg gambo tau

tq eb ada maintionkan pasal nureen dh deliver kat cini
dan juga lya di cini
& tq pd semua yg wish kt nureen :)

42 comments:

fazrulnoor said...

oit, tahniah tahniah..bilanya kau mengndung..hahahaha..ok namakan anak kau efazrul. best

mummy_ayu said...

congrats..comeinya baby....
and..selamat berpantang..mesti ellesya suka sangat tu...

mimie.. said...

wahhh...baby baru.. ^_^
tahniah kak...comel lah baby tu..
muka dorang dua beradik sama jew..sangat comel!!

selamat berpantang ye kak nureen ^_^

Jaa said...

tahniah nureen....

comel baby...ni yg x sabar yg tgu bby dalam kandungan ni lahir..hehe

Salina@IbuAqil said...

Wewetttttttttttttttt!!
As'salamualaikum handsome boy..
Tahniah sekali lg buat Nureen sekeluarga dgn kehadiran org baru.. ;)
Pengikat kasih Nureen & suami..
Peneman setia buat Sis Elly..
Selamat berpantang dear.. Take care tau.. :D
To baby, muahxxxx muahxxxx pp gebu tu skit.. ;)
Untie jauh x dpt nak jenguk dia..
Tp doa Untie selalu iringi dia.. :)
Nak sugest nama apa erk..
"E" erk?!!!
Elman [Knowledge] Afeef [Chaste, Modest] Eceihhhhh!!! Ni spontan je keluar nama ni trus p cari maksud dia.. Ekekekkekekeke!! ;p
Neway!!! TAHNIAHHHHHHHHHHHH!!!!

watyz said...

tahniah!! sangat comel bb. sedap bau bb ni kan...

D'nuraini said...

tahniah nureen sekeluarga..wah elleysa dah der kawan..huhuhu...

selamat berpantang nureen

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tahniah Nureen..
comel baby..
selamat berpantang ya..Take Care..^^

Anum said...

tahniah sis
comelnya

Kakzakie said...

Kalau tengok gambar baby dua-dua macam sama je Nureen. Mungkin besar ikut iras si kakak juga.

TAHNIAH!! dari kakak dan jaga kesihatan sementara waktu berpantang nie:)

Mummy Princess said...

Tahniah, Nureen..........
Selamat Berpantang.
1. Elmee Haziq
2. Ezwan Shafiq

Zie said...

Tahniah.... cutenya... suka alisya... dapat baby

AnneRaini said...

tahniah nureen..comel baby...

sue zainun said...

tahniah nureen..syonoknya dpt baby baru..:)
selamat berpantang..
xsabar nak tunggu entry nureen psl handsome boy baru nih..

umialya / tini said...

tahniah

Gieyana said...

tahniah Nureen...sebak lak tgk pics bb hg nie...byk kali jumpa hang time hg pregnant nie secara kebetulan...neway, take care k!

~diAhOntHeblOg~ said...

tahniahhhhhh nureennn...comel beby!!

iizza said...

tahniah..putih jer kulitnya..comel..
selamat berpantang nureen..^_^

e!ya said...

Tahniah!! lega kann lepaskan tahap tue..adoi rase berdebaq pulak w'pon bulan8 nieh..selamat berpantang n happy breastfeeding..t.care..

MRS. K said...

tahniah yang.. selamat berpantang

KhaiRin : anies said...

TAHNIAH!
apa2 pon namanya semoga baby E jd anak yg soleh kebanggaan mummy daddy..aminnnn

|| NaFiRaa || said...

Tahniah Nureen n famili..
selamat berpantang~

Nad @ MamaZakwan said...

tahniah dear..
dah sepasang :)
selamat brpantang k! :)

emm, E?
emran / erfan pun sedap jugak :)

wantie said...

tahniah. your boy is so cute. kak t suka pipi tu & lips dia yang merah.

ish.. mcm nak ngandung plak ar lepas ni. rindu labour room. hahaha. boleh gitu.

Myra Jay said...

Tahniah ye Nureen...
Comel sangat Baby :)

Adik myra bersalin bb boy 3.64kg pun dah rasa kecik apatah lagi Nureen :D

Cik Firus said...

congrats kak nureen..da lame x intai kak nureen punye blog tau2 je da dapat baby..

btw cik firus ade cadangan nama tuk anak kak nureen
EMERIZ AFIQ or EMERIZ AMSYAR

cik firus suke dengan nama EMERIZ sebab bunyi dia macam unik je..nak2 pulak sekarang ni ada nama EMERIZ dalam citer CINTA BUAT EMELDA..hihi

selamat berpantang kak nureen..jangan langgar pantang pulak :)

Nens Collection said...

sweett ler nureen ngn hubby..
tahniah2..dh dapat sepasang dh..
comel sgt bb..cium skali mmmuaaaaaahhh

Bui Junaidi said...

TAHNIAH2..YEYEYE,SAMA GENG DGN KAK BUI SUDAH..ADA ANAK SEPASANG..HEHE

TAKDER IDEA PULAK NAK BAGI NAMA APA..

aLeesYa's Mummy said...

tahniah nureen dh dpt sepasang. moga semua dlm keadaan sihat ok.

nenot said...

tahniah kak nureen..baby comel sangt :)

maszmadi said...

tahniah nureen... ellesya dah ada kawan, seronoknya...
selamat berpantang n t.c yerk..

nurul huda jumri said...

wahh..ble masa hg preggy ni nurin oiitt?? btw, tahniah wey..

comey nya baby..

Cute Mum said...

tahniah nureen..
sweetnya dapat sepassang..
nie buat tak sabar nak tgk baby sendiri pulak.. huhu..

NEKCIK said...

Tahniah Nureen..syukor alhamdulilah...Anak anak Nekcik semua huruf E...ELI< EDI< EFI< ENI....pendek dan ringkas..cikgu pun senang nak ingat

el said...

nak bb boy jugakkkkkkkkkkkkkk hahahahahah

tahniahhhhhhhhhhhhhhhh bila nak balik penang...nak tgk bb :)

kasihredha said...

Alhamdulillah...tahniah nureen.
Sorry lambat wish
akak terlepas pandang n3 ni...tak tau kenapa.

Yang penting nureen dan baby sihat :)

LYAfrina said...

baRU smpat dtg nureen.. byw... tahniah... sure happy sgt2 kan... comel sgt2 baby nureen :-)

eB ezrin said...

tahniah . tlf hepi 4 u :)

IntaNBerliaN said...

tahniah nureen... seronok tgk gambar2 baby dkt blog nureen ni.. emmm ni yg xsabar nak bersalin ni..hihii

seronokkan bila dah dpt sepasang... :-)

ohya, sy ada terbaca nureen kata, tips nureen kalu nak baby boy.. nureen mengiring sebelah kiri kan... blh tanya tak, mksd nureen tu.. mengiring sblh kira ms mula2 nak bersama ke or time dah tau prgnnat? :-)

thanks

eima said...

nanti cite sal pengalaman bersalin tau ,.....

manja209 said...

tahniah...comel bby boy.
Da dpt spasang...btw,slmt bpntang..:-)

wan nurul hezrina said...

ku ketinggalan ketapi sbb tak sihat.tahniah nureen.cumilnya baby

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011