milky pudding from anies

ASSALAMUALAIKUM

bila ada recipi yg simple laju jerr nureen mintak
hehehe... ni dr blogger anies


ellesya rajin membantu







6 biji telur
1 sudu esen vanilla
1 kotak susu dutch lady full cream
klau beli susu lain = 1 cwn yerr
susu dutch lady ni ngam2 ngan 1 cwn
1/2 cwn susu cair
1/2 tin susu pekat (klau kurang manis boleh tambah)
kismis & choclate chip (nureen gantikan dgn choclate rice sbb x der hehe)

pukul teluq agak kembang
masukkan esen vanilla
dah agak kembang mskkan semua susu2 td & pukul sekejap
taburkan kismis didlm dulang baru tuangkan adunan
dah siap kukus baru taburkan choclate chip diatasnya
nureen tabur 2 kali sbb ellesya nk sgt2 tabur b4 kukus
selamat mencoba...

anies : knape pudding nureen x jd clr putih ya??? hehhehe

Comments

MRS. K said…
menarik jugak ni.. manis tak yang?
Kakzakie said…
Makan sejuk-sejuk sedapnya:)
Myra Jay said…
Nampak sedap..
Bila la nak p rumah Nureen, leh makan sebab Nureen pandai masak ;)
Anum said…
bestnya.....
nak skit sis
amiey lee said…
wahhh buat puding nak sikittttt yummyyyy
KhaiRin : anies said…
tak jd kaler putih? xtau la nk jwb... mungkin jg warna kuning telur terlalu 'pekat' (ada sesetgh telur mcm tu) sbb tu puding jd kajer kuning..tp ok la da jd tu..cuma bimbang je coklat rice tu di tabur sblm msk..x tenggelam ke?well next time mesti jd lbh sedap..mn tau bleh jd side income ;-)
nampak sedap.. minta share resepi.. nak buat la weekend ni :)
wantie said…
amboi rajin lak mak buyung ni kedapur dekat dekat due date lak tu.

kak t pun dok ngidam nak wat puding la kek la bagainya. tapi benda mesin putar tu tak beli lagi. ngeeee
dhiera said…
macam sedap la pulop~
dhiera said…
macam sedap la pulop~
yummy..
ghajen pembantu chef tu.. heheh
wahida said…
ada tgk kat blog anies hari tu, tapi dia x bg resepi lengkap...ni nureen ada bg resepi, harus aku try.....

sedapnya mkn sejuk2 nok..
kasihredha said…
rajinnya elly tolong mommy :)

sedapppp nya...
Salina@IbuAqil said…
Uishhhhhhhhhhhhh!!
Rajin anak dara tu nolong.. ;D
Menantu sapa ler ni.. Hik3!!!
Mummy nya sihat?!
Lama ina x jenguk sini..
Bkn x sudi jenguk sejak akhir2 ni mcm2 hal jadi..
X smpt nak BW bnyk umah.. ;(
Ni baru ler nak marathon.. ;)
Happy weekend & take care yer.. ;)
Cho Zila said…
budak2 mesti sukakan... sebab diaorangtu suka beno ngan susu..
MamaEma said…
anak dara ni rajin betul tolong mummy yer..
Gieyana said…
Menariknya Nureen..dok igt nk buat gak puding tp ✗ jd2 ag nie! Ekekekeke
el said…
anak2 aku mmg x suka puding2 ni tapi aku suka..ada lagi..tapau bg..hahahahah
ni sejuk2 mkn sodap ni
misz l0vely said…
aslmkm...
hye...
j0m j0in c0nway nie..
http://showmeshawlsecrets.blogspot.com/2012/04/contest-giveway-by-showmeshawlsecrets.html
tq...
;-)
eB ezrin said…
hik3...
rajinnyer princess srg nih :)

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017