Friday, April 6, 2012

milky pudding from anies

ASSALAMUALAIKUM

bila ada recipi yg simple laju jerr nureen mintak
hehehe... ni dr blogger anies


ellesya rajin membantu







6 biji telur
1 sudu esen vanilla
1 kotak susu dutch lady full cream
klau beli susu lain = 1 cwn yerr
susu dutch lady ni ngam2 ngan 1 cwn
1/2 cwn susu cair
1/2 tin susu pekat (klau kurang manis boleh tambah)
kismis & choclate chip (nureen gantikan dgn choclate rice sbb x der hehe)

pukul teluq agak kembang
masukkan esen vanilla
dah agak kembang mskkan semua susu2 td & pukul sekejap
taburkan kismis didlm dulang baru tuangkan adunan
dah siap kukus baru taburkan choclate chip diatasnya
nureen tabur 2 kali sbb ellesya nk sgt2 tabur b4 kukus
selamat mencoba...

anies : knape pudding nureen x jd clr putih ya??? hehhehe

20 comments:

MRS. K said...

menarik jugak ni.. manis tak yang?

Kakzakie said...

Makan sejuk-sejuk sedapnya:)

Myra Jay said...

Nampak sedap..
Bila la nak p rumah Nureen, leh makan sebab Nureen pandai masak ;)

Anum said...

bestnya.....
nak skit sis

amiey lee said...

wahhh buat puding nak sikittttt yummyyyy

KhaiRin : anies said...

tak jd kaler putih? xtau la nk jwb... mungkin jg warna kuning telur terlalu 'pekat' (ada sesetgh telur mcm tu) sbb tu puding jd kajer kuning..tp ok la da jd tu..cuma bimbang je coklat rice tu di tabur sblm msk..x tenggelam ke?well next time mesti jd lbh sedap..mn tau bleh jd side income ;-)

from heart nisah idham~ said...

nampak sedap.. minta share resepi.. nak buat la weekend ni :)

wantie said...

amboi rajin lak mak buyung ni kedapur dekat dekat due date lak tu.

kak t pun dok ngidam nak wat puding la kek la bagainya. tapi benda mesin putar tu tak beli lagi. ngeeee

dhiera said...

macam sedap la pulop~

dhiera said...

macam sedap la pulop~

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

yummy..
ghajen pembantu chef tu.. heheh

wahida said...

ada tgk kat blog anies hari tu, tapi dia x bg resepi lengkap...ni nureen ada bg resepi, harus aku try.....

sedapnya mkn sejuk2 nok..

kasihredha said...

rajinnya elly tolong mommy :)

sedapppp nya...

Salina@IbuAqil said...

Uishhhhhhhhhhhhh!!
Rajin anak dara tu nolong.. ;D
Menantu sapa ler ni.. Hik3!!!
Mummy nya sihat?!
Lama ina x jenguk sini..
Bkn x sudi jenguk sejak akhir2 ni mcm2 hal jadi..
X smpt nak BW bnyk umah.. ;(
Ni baru ler nak marathon.. ;)
Happy weekend & take care yer.. ;)

Cho Zila said...

budak2 mesti sukakan... sebab diaorangtu suka beno ngan susu..

MamaEma said...

anak dara ni rajin betul tolong mummy yer..

Gieyana said...

Menariknya Nureen..dok igt nk buat gak puding tp ✗ jd2 ag nie! Ekekekeke

el said...

anak2 aku mmg x suka puding2 ni tapi aku suka..ada lagi..tapau bg..hahahahah
ni sejuk2 mkn sodap ni

misz l0vely said...

aslmkm...
hye...
j0m j0in c0nway nie..
http://showmeshawlsecrets.blogspot.com/2012/04/contest-giveway-by-showmeshawlsecrets.html
tq...
;-)

eB ezrin said...

hik3...
rajinnyer princess srg nih :)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011