Saturday, August 27, 2011

HappY BirThDaY ellesYa ke 3

Salam 27 Ramadhan

hari ni genap usia ellesya 3 tahun
ellesya dilahirkan pada
 27 august 2008 jam 11.35 malam


happy besday ellesya
moga panjang umur, 
dimurahkan rezqi & menjadi anak yg solehah
AMIN

daddy awal2 dah plan nk celebrate besday ellesya kat cini



 plan nk berbuka jerr kat cini terus
tapi daddy x bleh nk blk awal sbb ujan lebat semlm
so kami berbuka dulu di rumah
lepas berbuka baru kami ke queensbay





kebetulan kwn seperjuangan kami masa remaja dulu
otw dari kelantan nk balik kg kat alor star
singgah penang dulu
so kami ajak join skali


hanya tinggal 2 pilihan cake
yg lain dh ada org book
so kami pilih cake yg sama ngan cake besday daddy yg nureen beli dulu
nk tgk?? bleh click cini



Fondue
ni wajib ada kan.. dah lama x mkn



lilin dah terpacak atas cake
mana besday girl ni??



besday girl mengamok x mau bangun
sbb mengantok sgt
petangnya tak tidoq
so bila msk ja keta td terus lena smpi kat queensbay



nureen dok pujuk, tp ellesya tetap x mau bangun
menjerit2 x mau bangun





dah terlentok atas bahu nureen



nyalakan lilin kot2 ellesya nmpk api lilin dia mau bangun tapi...................



tetap terlentok di dada nureen
hhmmm.... nmpk gayanya kami la yg tiup utk ellesya




slamat dah cake ellesya nureen yg potong..





pergghhhh..... ni yg best ni...





tgk tue.. mmg meleleh abess...





bb akif mkn pisang
sedap kan.. slalu la turun penang yerr aunty & uncle blanje ;)






ellesya dah merajuk
x mau duduk nak tidoq ja
so letak ellesya dlm prem ;)


besday girl x dak mood  ;p



licin kami sapu
lepak borak2 kejap sementara kedai pon dh nk tutup..





sedap hingga menjilat jari... ;)


untuk besday girl
ada 3 hadiah yg dia dpt


1st dari daddy



3 pasang baju dr M&M
ellesya cukup suka yg pink tue
daddy bawak balik ptg tue terus pakai x sempat nk basuh




2nd dari mummy



board gambo barbie
-nureen x tau nak beli apa, so beli board ni ellesya boleh la ellesya belajar menulis-



khusyuk dok conteng muka barbie tue




3rd dari el


tgh berYM petang semlm
el bg tau ada hadiah untuk ellesya
so kebetulan nk kuaq g beli velcro singgah jap kat opis el






el, ok kan, muat2 ngan kpala ellesya
dia suka sgt sbb gambo butterfly
tapi ellesya bukan sebut butterfly
dia sebut buttesfly
ehhehe R bertukar jd S
tq so much el..


* hari ni baru nak plan blk kg, kat cini ujan lagi tp beg 1 pon x kemas lagi dok basuh kain bg abis dlu.. ;)
slamat hari raya maaf zahir & batin, hati2 balik kg!!!



Friday, August 26, 2011

akhirnya dapat jugak sepasang!!!


Salam petang 26 Ramadhan

semalam kami berbuka berdua
daddy berbuka ngan kwn2 workshopnyerr
tapi daddy tak lupa kami
daddy tetap belikan lauk yg sama ngan daddy berbuka kat 
tomyam bangkok, bayan lepas




ikan siakap  stim halia mavelous!!! dah di ratah dek ellesya tue...


kailan ikan masin


rendang kering ayam - hehehe ni nureen yg buat..


donut, cucuq badak, roti jala, masalodeh, apom..
x buka dr plastiknyerr lagik...



bila ellesya tgk ja ikan tue, berbuka terus..
sebelah drpd ikan tue ellesya mkn tau
mmg byk ellesya mkn isi ikan siakap ni
nasi mkn cikit jerr..


bila nureen dh mula snap apa lagi
ellesya pon mula la nk posing2



 see... ikan dh nk abes sebelah
ni belum nureen berbuka lagi..


selesai berbuka daddy pon balik
seperti yg di rancang kami ke bukit jambul
nak cari kusut raya untuk ellesya
dari dlm keta lagi ellesya dh terlentok


kami 2 pusing 2 3 kedai x dak yg kenan


kami sampai lewat
dah x ramei org kat BJ ni
yg byk baju2 raya je.. hehehe


ellesya mcm dh terjaga tp wat2 tidoq..
masa ni kami dah dapat kasut yg di cari
so nak balik dahh...




taraaa.....


 nureen yg pilih kasut ni
bling-bling lagik...
asben pon suka saiz 26 tak dak
so kami mintak 27, besar cikit cuma nureen kena tambah volcro
baru tau nama pelekat yg putih kat bhgn atas tue dari eb hehehe


 bila nak masuk keta ellesya dh bangun bila nureen bg tau nureen dah belil kasut raya
bkn main suka lagi dia
nk pakai la terus



muka budak baru bangun tidoq...


selesai sudah... kelengkapan untuk ellesya
cuma rasa mcm nk belikan tudung tp x jumpe la tudung budak.. ;)



xpdc mencari kasut raya!!!

Salam 26 Ramadhan

semalam kami terjah queensbay lepas berbuka
plan nak cari kasut raya utk ellesya
parking agak penuh
tapi kami bernasib baik masuk jerr basement  terus dpt parking..



bergaya no 1 la anak dara ni
siap nak bawak teropong ajaib dia tue
baju yg ellesya pakai tue adalah salah satu baju yg daddy hadiah 
sempena besday ellesya 27 ogos 2011 sabtu ni... 


nak sedondon semua ijau sebenarnya tapi nureen plak x der baju ijau
dah lerr x match tudung ngan baju
baju nureen tue ijau jgk tp lain cikit dr ellesya ngan daddy
riak abes la 2 beranak tue sbb baju depa 2 sama..
dok perli2 nureen x dak baju ijau huhhuu


sesampainya d queensbay
ellesya dok melilau2 depan toll car tue (org panggil toll car ke?)
bukan nak naik tapi nakkkk.............


belon ni...
kat umah dh byk sgt belon ni
x yah la beli k


jalan penuh gaya
x dapat belon seb baik ellesya x mengamok


semangat tol ellesya nk g cari kasut raya




apa yg ditenungnya
khusyuk benar



Ellesya : kenapa dia x der mata & tangan, tangan yg panjang macam ni.....
Mummy : hehehe... dia x sihat kot..


dok pikiq kelogikan jawapan nureen la tue



gerun plak dia
hehehhe.. ellesya gerun tgk ni



dinasour yg x der muka & tangan



ni hasil snap dr ellesya



ajak nureen tengok wayang
mana kuaq lagi la crita ni..



sempat berposing lagi tue






1st kedai yg kami terjah
kedai cartoon, mcm2 jenis ada kat cini
tapi yg ellesya kenan x der saiz.. so dia main try semua yg pink tp x mau pon..



nureen suruh dia susun balik
pandai sepah pandai la kemas



kami terjah jusco plak
1st kasut yg ellesya sambar warna pink
dia nak kasut ni tp kami yg x mau beli sbb sama ngan patern tahun lepas cuma beza
tahun lepas putih tp x der manik ada flawor



nureen mintak try yg ni plak
ok muat tp ellesya x mau plak



daddy plak mintak try yg ni


sampai terbaring penat pilih kasut



kami khusyuk memilih ellesya dah ready kat krusi siap buka abes stokin



kami 2 kenan kasut ni
try mmg muat tapi ellesya????




ha.. yg ni ellesya nak
2 2 pasang ni dia nak tapi sayang saiz paling kecik pon 29
mana la padan ellesya saiz 26 ok la..


see punya la tinggi
boleh ker ni??
dok try suru dia jln dok terpeleot jerr...

dah x der kami masuk toyRus plak
nk cr hadiah besday ellesya 
nureen x tau beli apa




x dak yg kenan jugak...
dah penant jalan sana cini
kami terjah!!!!


ellesya mmg suka sgt la...



siap panjat lagi




 Ellesya : mummy, awat ada lagu ginger bell
Mummy : ya ka.. mana ada

maksudnya nak g main la apa lagi..


ni utk nureen & asben tp ellesya nk mkn ngan daddy
so nureen la kena mkn yg ellesya punya ice cream




last daddy yg abeskan



wajibkan singgah kejap kat cini
masa ni byk kedai dh tutup
kami ja x kuaq2 lagi






kasut x dpt jugak
kena cari kat tempat lain pulak
hope ada la saiz ellesya
sama ada cari kat bukit jambul @ pon komtar
tapi sempat kerr???



Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) design village (1) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (47) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sukan negara (1) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011