-13 Ramadhan d Summit Hotel-


Salam 15 Ramadhan

sedar x sedar dah setengah bulan kita berpuasa
mcm mana persiapan??
nureen x cari apa2 lagi
cuma baju ellesya jerr yg dah beli on9 hari tue

n3 hari ni nak kongsi crita kami weekend lepas
daddy blanje kami berbuka d Summit Hotel Penang
Alhamdulillah, call last minit pon bleh book lagi..
jom kita ikuti perjalanan kami ke sana...



bergaya dalam keta sementara menuggu daddy singgah d 7E
pakai baju baru hadiah dari PIL



gaya ala2 mia..

pabila daddy dah masuk dalam keta....



Ellesya : awat baju daddy ni, abes basah
Daddy : daddy p kedai tadi

Nureen dok control cun plak kat sebelah tue bila daddy kena marah ngan ellesya


Ellesya : sape suruh daddy main hujan ha!!!!!!! eeeeeee
Daddy : cikit jerr..
Ellesya : daddy ni x dak umbrella ker??
Mummy : a'ah.. daddy x bwk umbrella.. nanti ellesya belikan utk daddy k..
Ellesya : oooo, daddy x dak umbrella ke.. nanti kakak ellesya belikan k
Daddy : ok, tq ellesya...
Ellesya : U R welcome



perjalanan diteruskan



sesampainyerr kami d hotel
ellesya nyenyak tidoq di bahu daddy
bila petang dia x tdoq mcm ni la..



masih nyenyak




antara menu yg tersedia



posing tue harus kan





dah bangun kerr??? tp masih terpinga2..



uikkk.... ellesya sambung tdoq balik la...
letih sgt nmpknya



terjaga kali ke.. kelu tanpa kata
masih blurrr.... tp bila ellesya ternampak baby chair



ellesya mmg ringan sgt mulut utk ucapkan terima kasih
rasa teruja & best sgt bila daddy bawakkan kami ke cini
tapi x sempat nak snap saat manis ellesya kiss daddy ucap trima kasih





ala... awat plak nih...



sbb ni la.. ellesya request nk mkn icecream tapi blum time lagi nk ambik makanan
mummy suruh dia p tenguk, ada x icecream




akhirnya dapat juga bila jam dah 7.15 petang




yang nureen sambar



kerabu ni ambik byk2 sbb nmpk sedap
tapi bila tgk lauk nasi x brapa best
nureen ambik nasi bila dh berbuka tp lupa snap
nasi mkn 2 3 sudu jerr, mkn kueh yg byk hehheh ;p




pelbagai kueh muih yg comel2




laksa penang
nureen org 1st yg cedok laksa tau sbb org lain lebih tumpu pada nasi..




ellesya jaga badan
makan buah2an jerr hehehhe




layannn... suka ngan choclate rice yg warna warni tue





tq daddy.. tq so much...
kami suka sgt..
lepas ni daddy kata nk berbuka kat Vistana Hotel plak
yessss..... (ellesya yg xcited dlu dr nureen)


*gambo kami laki bini x dak plak masa tgh berbuka kan.. khusyuk sgt kot.. heheheh ;p


Comments

mama tisya said…
best dpt berbuka kt hotel..mcm2 juadah ada...

**FM dh smp tq
mamalieyna said…
waa bestnye makan2 kt luar..menu best aaa....pandai ellesya mamam eskem..arif sampai skrg, eskem kurang reti dia nak makan, kalau mama kasi pun sikit je..
Huda said…
uii..mmg pun. if berbuka kat hotel, nasi x layan sgt :) pilih yg pelik2 dulu :)
LYAfrina said…
bestnyer bbuka kat hotel...
Anum said…
syok kan buka kat hotel
hehe
el said…
wahh mkn kt otel x jemput pung hehehe
bape sekepala tuh...best x food dia
teruja bila tgk foods dia..hehe so colourful! ni yg teringin nk buka kat hotel gak ;p
aLeesYa's Mummy said…
best ke makanan kat Summit Penang?
Kat Summit USJ ni hampa & kecewa..tiap2 tahun company sy buat reservation kt Hotel ni..sib baik tahun ni bos tukar pikiran..kami amik katering wat depan opis jer lagi meriah, wpon xde jaafar onn..hehehe
^effa^ said…
bestnya buka kat hotel. effa tak sempat lagi nak buka kat hotel..
wahida said…
sumpah terliur tgk kacang botol ngan laksa tu nok..

adoi la...
Salina@IbuAqil said…
bestnya nureen.. ina x merasa lagi berbuka kat luar thn ni.. ayah tak nak berbuka luar tahun ni.. awal2 dah ckp "no berbuka kat luar thn ni.." nyampah tau ;( comelnya allesya rambut dia yg mahal tu.. ;)
Myra Jay said…
Berapa ye kos berbuka kat Summit??
Kalau ok nak terjah jugaklah :)


**Kita nie dok 1 negeri, tp belum pernah jumpa kan :)
Myra Jay said…
Vistana nak terjah cam jauh plak..hehee..

Bila nk berbuka kat Pearl View @ Sunway Hotel, dekat je ngan rumah Myra :)

InsyaAllah nanti ada kesempatan kita jumpa ye raya nanti :)
eB ezrin said…
wo ho ho x mampu la nureen :)
laksa tuh best x?
elly cute jerk ngan gaun tuh... i lioke ;)
Ya ALya said…
confirm sedap kan.....dah nama pun makanan hotel....tapi seumur hidup ni,ya belum pernah berbuka pose kt hotel......hehehehhe

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017