Friday, August 26, 2011

xpdc mencari kasut raya!!!

Salam 26 Ramadhan

semalam kami terjah queensbay lepas berbuka
plan nak cari kasut raya utk ellesya
parking agak penuh
tapi kami bernasib baik masuk jerr basement  terus dpt parking..



bergaya no 1 la anak dara ni
siap nak bawak teropong ajaib dia tue
baju yg ellesya pakai tue adalah salah satu baju yg daddy hadiah 
sempena besday ellesya 27 ogos 2011 sabtu ni... 


nak sedondon semua ijau sebenarnya tapi nureen plak x der baju ijau
dah lerr x match tudung ngan baju
baju nureen tue ijau jgk tp lain cikit dr ellesya ngan daddy
riak abes la 2 beranak tue sbb baju depa 2 sama..
dok perli2 nureen x dak baju ijau huhhuu


sesampainya d queensbay
ellesya dok melilau2 depan toll car tue (org panggil toll car ke?)
bukan nak naik tapi nakkkk.............


belon ni...
kat umah dh byk sgt belon ni
x yah la beli k


jalan penuh gaya
x dapat belon seb baik ellesya x mengamok


semangat tol ellesya nk g cari kasut raya




apa yg ditenungnya
khusyuk benar



Ellesya : kenapa dia x der mata & tangan, tangan yg panjang macam ni.....
Mummy : hehehe... dia x sihat kot..


dok pikiq kelogikan jawapan nureen la tue



gerun plak dia
hehehhe.. ellesya gerun tgk ni



dinasour yg x der muka & tangan



ni hasil snap dr ellesya



ajak nureen tengok wayang
mana kuaq lagi la crita ni..



sempat berposing lagi tue






1st kedai yg kami terjah
kedai cartoon, mcm2 jenis ada kat cini
tapi yg ellesya kenan x der saiz.. so dia main try semua yg pink tp x mau pon..



nureen suruh dia susun balik
pandai sepah pandai la kemas



kami terjah jusco plak
1st kasut yg ellesya sambar warna pink
dia nak kasut ni tp kami yg x mau beli sbb sama ngan patern tahun lepas cuma beza
tahun lepas putih tp x der manik ada flawor



nureen mintak try yg ni plak
ok muat tp ellesya x mau plak



daddy plak mintak try yg ni


sampai terbaring penat pilih kasut



kami khusyuk memilih ellesya dah ready kat krusi siap buka abes stokin



kami 2 kenan kasut ni
try mmg muat tapi ellesya????




ha.. yg ni ellesya nak
2 2 pasang ni dia nak tapi sayang saiz paling kecik pon 29
mana la padan ellesya saiz 26 ok la..


see punya la tinggi
boleh ker ni??
dok try suru dia jln dok terpeleot jerr...

dah x der kami masuk toyRus plak
nk cr hadiah besday ellesya 
nureen x tau beli apa




x dak yg kenan jugak...
dah penant jalan sana cini
kami terjah!!!!


ellesya mmg suka sgt la...



siap panjat lagi




 Ellesya : mummy, awat ada lagu ginger bell
Mummy : ya ka.. mana ada

maksudnya nak g main la apa lagi..


ni utk nureen & asben tp ellesya nk mkn ngan daddy
so nureen la kena mkn yg ellesya punya ice cream




last daddy yg abeskan



wajibkan singgah kejap kat cini
masa ni byk kedai dh tutup
kami ja x kuaq2 lagi






kasut x dpt jugak
kena cari kat tempat lain pulak
hope ada la saiz ellesya
sama ada cari kat bukit jambul @ pon komtar
tapi sempat kerr???



8 comments:

Huda said...

beriye try zyer ellysha..sudahnye xdpt..xpen nnti p cari lg yer :)

Anum said...

hehehehe
comelnya la si kecik nie
suka tengok gelagat dia

Salina@IbuAqil said...

Eiiii geram betoi le ibu tgk rambut elly tu.. Humboi!! Sakan anak dara tu try kasut raya.. ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Pandainye elly nk berkasut tinggi...hehe..Cantik juga kasut tu..sayang plak xde saiz elly ya.. ^_^

eB ezrin said...

dpt x?

Ya ALya said...

insyaalah sempat dapat kasut.....gegirl memang cerewet pilih kasut kan....

el said...

giler kentang taste ellysha
kasut high heel tu hahahaha
xpe2 raya lmbt lg..cari jgn x carik

MamaEma said...

Selamat Hari Raya

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011