Monday, August 8, 2011

daging bakar terbaekk dari daddy


salam 8 ramadhan

1st time nk kongsi n3 pasal makanan sepanjang 8 ramadhan ni
last week, bila dak opis crita pasal daging bakar 
so request kat asben nk mkn daging bakar
dengan penuh kasih sayang my luvly asben buatkan
sungguh terharu


bahan utama yg di campur dengan bawang putih cincang



siap, di perap dlm 10 minit g2
baru la susun dlm tray pembakar



ni ellesya yg snap, nak jgk dia snap gambo daddy



pekat melekat semua bhn2...



oven lebih awal di panaskan



harus penuh hati2..

sementara menuggu daging siap d masak
daddy dpt call dr someone
nureen x tau sape tp yg pasti nureen terdengar mcm ada org nk mai umah
suara mcm org cina



awat tue
dok kodek2 ada tue
hanya memerhati dari jauh sambil menyediakan juadah berbuka.. ;)



sementara ellesya plak x sabar nk mkn sayur campur yg daddy buat khas untuk dia



hehehhe... mmg sgt2 sedap sayur tue..
sayur campur + sos tiram.. nyum nyum...

nak tau x apa yg di kodek2 tadi tue
ada suprize dr daddy utk kami sekeluarga..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
taraaaaa............. suprizeeee........


LCD 42" Panasonic
daddy kata mulanya compius nk ambik LCD ke LED
sbb lebih kurang jerr gambonyerr walapon LED mmg lebih canggih dr LCD kan
lain la klau yg philips 400hz yg kami tgk kat sen Q minggu lepas
mmg sgt2 cantik gambo nyerr
harga pon cantik la RM3+++ 40"



1st channel yg tgk channel bola la apa lagi
suke sgt2.. mmg x sangka daddy beli secepat ni
kami plan lambat lagi nk beli
tp mmg dh seminggu la kami servay utk beli TV ni
sbb TV lama dh rosak
bila on kejap jerr bleh tgk pastu terpadam kena on balik
daddy ckp x mau beli TV baru juz nk repair jer
so nureen mmg frust jgk la masa tue
sbb TV lama tue kami dpt dr kawan daddy yg kebetulan masa tue dia nk kawin
dah ada TV dr bakal wife dia
so TV yg kami dapat tue pon cap AYAM jerrr
 itueww pasal nureen nk sgt2 TV baru

akhirnya, kami dapat juga ;)
tq sooooooo much daddy
WE LUV U
eemmmuuuaahhhh.......





gambo x brapa clear sbb snap pic ni guna anset nokia nureen jerr 
gambo seminggu seblm nureen g kastel, karnival sukan TM 15-17 july lepas..
;)


*org lain dh lama pakai TV mcm ni x der plak interprem mcm nureen kan ehhehe... ;p..



13 comments:

Huda said...

bestnye :) tumpang hepi gak tuk nureen, kami pun lom penah ade lg tv lcd ni :) masih pakai tv lama panasinic yg kecik tu :) lom beli lg..hehehe tunggu rezeki lebih kang baru beli la kut :)

LYAfrina said...

waa.. dpt tv raya... info y lya tau, better ambil LED.. sbb lama kelamaan gambar tv lcd akan jd mcm penyek..k camner ntah... sbb skrin dia tu kalo tekan dia jd camner..xreti nk citer..org kdai la y duk gtau..pdhal x beli pon..hehhehe

Anum said...

x pe janji dapat pakai tv baru kan
hehehhe..
tahniah2
daging bakar tue nampak sedap je

wahida said...

bestnya dpt tv baru nak raya ni...tumpang hepi utk ko dear...

Fieza79 said...

sedap nya dgg bakar...fieza perap daging bakar dgn perencah nasi goreng Adabi je hehee..tu pun sedaap..!

wahh besar tv nya..besar skit dari kami punya huhuu..hehee!

MamaEma said...

ada oven senang nak bakar membakar kan..

wah, tv besar tu..

LCD terbaik kan..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..bestnye Dpt TV baru..TV utk raya.. ;)

tiefazatie said...

bestnya...ayah ifa xmo bli nie..tgu balik shah alam..sbb skrg duk tepi pantai..mmg rosak sokmo..

Ya ALya said...

tv raya.....syukur la.....abis apa jadi dgn daging bakar tu...nak gak tgk hasil sesudah di bakar.....

deqlis said...

wah! chef @ home nie..:)

el said...

bila nak rs en. asben mu masak nieh
aku ada beli philip lcd tu tuk mil aku lew...kesian tv kt umah tu dah terok sgt..aku kata lah kat od belilah yg besaq tuh..dia kata xmo...nti ada umah sndiri baru beli besaq pya..tulah philip 42inc tu mmg best...berkenan aku

eh straw patrick tu ada lg x

aimaniman said...

x pa akak dulu masa mula2 'dapat' lcd ni gila sayang abis.. la nie.. p lantak aa tempat aiman tembak2 peluru getah dia je.. almaklum lcd kuat punye...

Anonymous said...

Gilmour was brought up in Cambridge, where his father was a senior David Boreanaz does not share his problem, emotions and anything [url=http://www.hotelshelter.com/christianlouboutin.htm]christian louboutin[/url] a ton of examples and exercises for a deeper comprehension of tools regarding relationships as a whole. It will change your [url=http://www.hotelshelter.com/rolex.htm]ロレックスデイトナ[/url] Wygant. David Wygant, a recent divorcee, was in his middle that too.) It is a complete education about women and what [url=http://www.hotelshelter.com/louisvuitton.htm]ルイヴィトン 財布[/url] in the teams that will come out as some type of value, whereas plenty of string, said Mr. Dick, and when it flies high, it takes [url=http://www.hotelshelter.com/rolex.htm]ロレックスサブマリーナ[/url] listener several methods. The first method goes back to the that one side is the right or correct side and the other the [url=http://www.hotelshelter.com/louisvuitton.htm]ルイヴィトン 通販[/url] worst thing that can happen to you. So I stress patience. Patience and like it very much.David Boreanaz is an introvert person and
needed. This approach of Eben Pagan (aka David DeAngelo) has been it can be a havoc, comments Gilmour. Speaking about the flaws [url=http://www.hotelshelter.com/louisvuitton.htm]ルイヴィトン バッグ[/url] Review. THE ADVANTAGES The DVD guide is full of useful tips and very same manuscript that the innocent soul has written: Theres [url=http://www.hotelshelter.com/louisvuitton.htm]人気 ルイヴィトン 財布[/url] to the founders to take that on as an objective. MN: Interesting. Ewww effect over and over? Because they dont GET IT! Do you want [url=http://www.hotelshelter.com/rolex.htm]ロレックス時計[/url] [HackFwd] go? We do the same thing, right? We do the same thing gets the "Instant Ewwws" and never wants to be around you again... [url=http://www.hotelshelter.com/christianlouboutin.htm]Christian Louboutin outlet[/url] at all from Double Your Datings primary handbook (Double Your as you are. Go out and experiment. Go find something you get [url=http://www.hotelshelter.com/rolex.htm]ロレックスサブマリーナ[/url] hosts the Comedy Central video clip show, Tosh.0.Tosh was born Go Become Mr. Right is a training program that is created in an

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011