kisah berbuka 8 ramadhan....


Salam 10 ramadhan

seperti yg nureen war2 kan n3 lepas
yg daddy nak blanje nasi briyani
so jom layan mata kejap pagi2 hari ni k..




mmg terbaeekkkk kat penang
sebungkus RM 8.50
mmg x abes klau soang mkn nih
nak tgk isi dlmnyerr???




ayam dia mmg besar
sangat2 puas ati
dengan pedasnyerr.. pergghhhh terangkat beb..

beli 5 bungkus, 2 bungkus bagi kat pengasuh ellesya
kami 3 bungkus nureen masukkan dlm periuk nasi biar panas cikit
jap g nk berbuka baru best
masuk skali ayam dlm periuk tue.. ;p





kuah yg dpt skali nasi tue kuah dalcha + kuah mayonis kot x silap yg putih tue
pastu daddy beli tambah kuah daging masak itam
mmg sedap..





ellesya dah x sabar
awal2 dah berbuka
hehehe donut tue dh la besar bkn ellesya mkn pon dia jilat gula saja
hhhmmmmmmmmmm





ni la hidangan utk suami terchenta.. ;)





sambil mkn sambil melawak ngan pak njang
mkn elok2 kang tersedak kang sape susah..





hehehhe... pak njang mengusik dia
nak ambik air sirap bandung
apa lagi, di tariknya mug besaq gabak tuh hehehhe...
kalau bawak ellesya g bazaar ramadhan mmg dia akan request nk air bandung ja yg lain x mau

abes berbuka & smbhyg maghrib 
plan nk terjah queensbay, ellesya nak main2 kat c2
tp x jadi kami terjah tesco
beli barang keperluan cikit




ehemmm ehemmm....
nak ke???







hasil rembatan kami mlm tue
nureen ada baca dlm blog wahida semlm
pasal drypers ni
kebetulan stock pampers ellesya dh abes
apa lagi.... kami sambar la 2 bungkus..
hehehhe ;p



ni limited jerr
sape cepat dia dapat.. ;p



balik umah nureen terus buka
nak tgk kami dpt set yg mana
bila ellesya tengok cepat2 dia kata nak pakai pampers baru
hehehhe... ;)

harga kat tesco semlm RM 34.85 
ada ke sape2 yg dpt murah dari harga nih???



Comments

wahida said…
mak aiiiii, menyelerakan sungguh...

drypers tu mmg comel kan...drypers tu 2 in 1 tau dear...ada lagi satu design yg ko tak publish...hehe...
cer tgk bebetul...
Anum said…
comelkan drypers tue.. sayang nak pakai
el said…
wahh sedap tuh...
awat x mkn kt sn..baru feeling2 kapitan gitu hehehe..eh isnin lepas ada beli drypers..x pasan aku psl tuh..nti aku tgk balik ahaks
Huda said…
uiii..sedapnye :) leh try ni bile2 gpenang :)
eima said…
wahhh lama tk mkn nasi beriani ...
kena ingat klu pegi penang kena pegi restoren kapitan
wah..menyelerakan..
Comel drypers tu..
Baru2 ni beli drypers utk Qis tp X dpt yg limited edition ni..Maybe dh abis kut..
eB ezrin said…
eB pn nk try gaks la.. best jerk tgk :)
aimaniman said…
wow.. ada pampers le ye?? bessnya .. kalau anak akak mesti x maw pakai seluar dah.. nak tayang pampers.. tp mahal lae 34++ tu akak cr time offer.. so tak tetap brand aa.. la ni, huggies yg 53++ cuma rm28++ kat giant aa.. so akak borong sampai 6 skali beli.. tok stok 3 orang sebulan je tuw...
aimaniman said…
jom terjah balik..
http://ezaiza.blogspot.com/2011/08/segmen-kenali-blog-cute-kuini-2.html

dan folo balik taw..
tiefazatie said…
besar btol donut tue!hihi
dinor's family said…
comelnya drypers tu...anak imah guna gak tp xtau lak ada yg comel cmtu...briani kat pasar ramdhan kat sini rm7 lauk danging hitam....

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017