Posts

Showing posts from July, 2014

#25ramadhan d seoul garden

Image
assalamualaikum.....  autopublish
#25 ramadhan setiap tahun bila tiba ramadhan kami mmg akan plan utk berbuka d luar sekali jer dlm ramadhan... y selebihnya di umah yerr so mcm sblm2 ni kami slalu book hotel jer kali ni kami terjah cni  nak d ikutkan... mmg dh lama sgt nk singgah cni tp asyik x jadi jerr so bila semlm daddy tanya nk berbuka kat mana terus nureen suggest kat cni tgk blogger yg dh terjah cni pon, menarik sgt
 nureen mls nk bgn p snap dekat2 so dr meja jerr la
 antara dessert yg d sediakan
 ini plak untuk big menu... byk nureen x snap... mana y sempat jer tiba masa untuk menyetim & mengrill kan semua2 ni yeaaaaahhhh
kanak2 ribena dh berbuka awal 15minit yerr slalu kakak sya nak icecream purple terbalik plak yerrr setakat hari ni kakak sya berjaya puasa penuh 8 hari k, alhamdulillah...
 kami pilih tomyam soup & kimchi soup
 khusyuk 2 beradik ni menyediakan juadah... sebelah en suami tue sil nureen
 klau bab buah2an mmg fvret sgt... 3 kali nureen angkut buah2 utk 2 …

-::selamat hari raya aidilfitri 2014::- 0-0

Image
assalamualaikum..... 
salam aidilfitri dari kami sekeluarga
kenangan di hari raya 2007-2013

maaf zahir & batin :)

__________________________________________________________________________________ jom singgah
http://www.shera.com.my/ http://syaziecoco.blogspot.com/ http://syazieblog.blogspot.com/

keluarga kecilku..

Image
assalamualaikum..... 

jom kita kongsi crita ramadhan kami jumaat lepas, utk pertama kalinya nureen terjah param tapi bukan param sebenarnya klau jumaat dkt umah nureen tu pasar mlm so mean sepjg ramadhan nureen blum terjah param la kan hahhaaa rekod dunia nih hihiiii
sbbnya nureen tak masak utk jumaat lps, sbb nak balik kampungggg yeaaaa
sebelum teruskan agenda, kami singgah tepi laut dlu hirup udara segarrrr....
suka la tgk pic ni... mcm ni la mummy & daddy nak... x mo gaduh2 kan...
masih ada kudrat utk dokong anak2... junior dlm perut dh 7bln yerr suka pic kanan sbb nmpk kurus hahahhaaa :P muka sblh kiri tu kemain mcm la berat sgt si emir....
weekend mmg kami slalu balik kampung yerr la bkn jauh pon, sejam jerr emir tgh sahur yerr kwn2
sahur rambutan... hihiiii...
yg bestnya berbuka mlm tue bermenukan nasi arab dannnnnnnnnnnnnnnn
kambing bakar dr chef daddy... memang sedaplah kambing ni... walaupon daddy dh bakaq last minit, abah nureen mkn bertambah tue.... nak lagi daddy... ;)

biskut raya 2014

Image
assalamualaikum..... 
dh tgh ari yerr baru nk up n3 hihiii semangat berkobar2 mak yong tahun ni tau buat biskut raya sendiri anak2 dh besar.. so sng la nk mambaking bagai kan  awai puasa dh plan nk wat 4jenis biskut ni biskut sarang semut, famous amos, samperit susu & rainbow tapi terpengaruh dgn blogger lieyalatif punya pasal so nureen google lg 1 recipi
hahhaaaa... sila jgn pikiq lain yerr patut tarok ceri merah tp nureen letak choc chip sbbnya choc chip ada byk d umah so jgn membazir kan.... ni biskut suji
paling mencabar buat rainbow ni sbbnyer agak renyah nk jalurkan satu2 dh tu si ellesya tu nak bentuk love plak kan 2 kali baking abes kat 2 beradik ni jerr dok ulang mkn hahhaa biskut ni rangup, dh tue rainbow plak kan tue budak2 suka
 4 jenis dh siap packing utk adik dia request nak bawa balik umah mertua kat perak semlm baru packing... sbb semalam nureen cuti hihiiii & last buat biskut pon semalam la...  cukup dh kan 5 jenis ni
 taraaaa..... pas g check perut kat clinic…

cerita keluarga en nasir....

Image
assalamualaikum..... 
ari ni masuk opis lambat dok ceri berry... sampai opis pon cari toilet dlu... dh tu mood nk update blog pon dh kelaut skrg ni x byk pic nureen snap... by camera ja byk... so jom layannn random photo nureen ni yerr
sempat terjah giant... cuci mata sorang minat crita cartoon sorang lagi crita aksi...
kemain emir tiru gaya kakak sya bila jumpak kerusi bola ni
part paling lama kena singgah emir dh rambang mata x tau nk pilih yg mana last hot wheel gak yg dia sambar dah tu 3 skali gus.. tapi x beli pon.. dh berlambak kat umah
mummy jumpak krusi comel ni... jom posing2
amboi kakak sya... sopan la ckit duduk tue.... hihiiii daddy pon nk wefie
mak yong full version... mmg nmpk gumuk kan hehehhe mimik muka emir yg nk tergelak....
aeon BM yg baru buka kami terjah jugak mmg ramai gila org kat dlm tue parking pon susah nak dapat.. nyaris dh nk balik, baru dpt parking
kami singgah cni nak tukar pampers emir skali ada small playground so layan jap tgh layan tetiba loceng kecem…