Wednesday, July 9, 2014

biskut faveret nureen....

assalamualaikum..... 

semalam nureen EL..
so bila dah EL ada jerr xtvt kami anak beranak kannn...
ajak 2 beradik tue polo mummy g beli bahan2...

bahan apa???
bahan2 nak buat biskut raya... yeaaaa
xcited tau anak dara nureen...
bila kami terjah kedai bahan kek, dia la yg pilih segalanya
papercup nak clr frozen.. choc rice juz pink n choc ja
ok la kan.. janji dia nak tolong mummy wat biskut hihiiii

lepas jer sembahyang zohor.. laju kami memutar hihiii

emir pon nk tolong asalnya tp huruf2 ni memanggil
so khusyuk dok nyusun yerr

taraaaa.... ni la biskut sarang semut frozen hahhaa

x cukup ropanyerr paper cup tu
so pakai yg sedia ada d umah la.. hitam itu menawan.....
asal nak wat 1 adunan jerr tp nmpk mcm ckit
so buat la 2 aduan
hambik... smpi ke mlm dok membaking lagi hahahaaa

ni hasil sebelum berbuka
dpt 3 bekas.. selepas berbuka pon dpt 3 bekas
rasanya dpt dlm 400++ pcs kot
sebab papercup biru frozen tue dh 200pcs..
abes papercup tu adunan ada byk lagi...
wahhh klau wat bisness mmg untung loooorrrr
walaupon gigih mak yong wat biskut, juadah berbuka totap mak yong masak k
juz simple jer la, asam pedas sama buncis grg n ikan grg hehhee

oppsss... ada yg nak recipi yerr
recipi pon nureen google... 
dr blogger kak mas
tq kak mas.. 

dan nureen guna penyagat cheese ni utk sagat adunan setelah d simpan dlm petiice lebih kurang 1/2jam :)
selamat mencoba... hasilnya mmg sedap.. gebus n asyikkkk.... 



___________________________________________________________________________________
jom singgah


12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

RAJIN SIS

Khai♥Rin : anies said...

nureen ni ada bakat membaking...so resign n buka bakery la nureen ;-)

fazianbatrisyia said...

dah ada list jugak, tapi tak tau jd buat ke tidak yg dlm list...

mama bella said...

rajin nya.. awal puasa dah buat mcm2 biskut nnti nak try buat yang semperit tu jer ngan kerepek nestum dah hihi

lieyalatif said...

TERBAIK LA NUREEN...tgh peknen2 pun gigih masak mcm2....dah dpt sejenis biskut raye...best2...lieya ni tak start2 lagi nieh....konon nak buat biskut suji jek pun hahaahahaha....adoi laaaa...jgn mcm tahun lepas terkubur niat tu dah le....

kemain kakak sya pandai tolong...mesti sedap tuuuu...dpt tabur2 coklat rice ngan susun papercup pun dah bangga dieorg menolong tuh....

syawalsimpsons said...

rajin ni..sue mak dah kata no kuih tahun ni.,.hahhahahha...

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said...

waa... rajinnye.. kite pandai buat conflake madu je hahah

Nad MamaZN said...

rajinnya!

Syeeda said...

wah dah start buat kueh raya ye.. =)

Gold & silver chain by the inch said...

Nice info..the great post.
Thanks for sharing
wholesale Jewelry

Naemah Umi said...

Rajinnyaaaa....umi pun ada niat. Ak wat biskut raya sdr ni, tapi tak terbuat lg...moga tercapai la hajat nk menyemperit ni hehehehe

Nafira usof said...

Rajinnyeee..
tapi puas hati kan dpt makan hasil air tangan sendirik. anak2 pon happy dpt menolong..hehehe

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011