biskut faveret nureen....

assalamualaikum..... 

semalam nureen EL..
so bila dah EL ada jerr xtvt kami anak beranak kannn...
ajak 2 beradik tue polo mummy g beli bahan2...

bahan apa???
bahan2 nak buat biskut raya... yeaaaa
xcited tau anak dara nureen...
bila kami terjah kedai bahan kek, dia la yg pilih segalanya
papercup nak clr frozen.. choc rice juz pink n choc ja
ok la kan.. janji dia nak tolong mummy wat biskut hihiiii

lepas jer sembahyang zohor.. laju kami memutar hihiii

emir pon nk tolong asalnya tp huruf2 ni memanggil
so khusyuk dok nyusun yerr

taraaaa.... ni la biskut sarang semut frozen hahhaa

x cukup ropanyerr paper cup tu
so pakai yg sedia ada d umah la.. hitam itu menawan.....
asal nak wat 1 adunan jerr tp nmpk mcm ckit
so buat la 2 aduan
hambik... smpi ke mlm dok membaking lagi hahahaaa

ni hasil sebelum berbuka
dpt 3 bekas.. selepas berbuka pon dpt 3 bekas
rasanya dpt dlm 400++ pcs kot
sebab papercup biru frozen tue dh 200pcs..
abes papercup tu adunan ada byk lagi...
wahhh klau wat bisness mmg untung loooorrrr
walaupon gigih mak yong wat biskut, juadah berbuka totap mak yong masak k
juz simple jer la, asam pedas sama buncis grg n ikan grg hehhee

oppsss... ada yg nak recipi yerr
recipi pon nureen google... 
dr blogger kak mas
tq kak mas.. 

dan nureen guna penyagat cheese ni utk sagat adunan setelah d simpan dlm petiice lebih kurang 1/2jam :)
selamat mencoba... hasilnya mmg sedap.. gebus n asyikkkk.... 



___________________________________________________________________________________
jom singgah


Comments

nureen ni ada bakat membaking...so resign n buka bakery la nureen ;-)
fazianbatrisyia said…
dah ada list jugak, tapi tak tau jd buat ke tidak yg dlm list...
mama bella said…
rajin nya.. awal puasa dah buat mcm2 biskut nnti nak try buat yang semperit tu jer ngan kerepek nestum dah hihi
lieyalatif said…
TERBAIK LA NUREEN...tgh peknen2 pun gigih masak mcm2....dah dpt sejenis biskut raye...best2...lieya ni tak start2 lagi nieh....konon nak buat biskut suji jek pun hahaahahaha....adoi laaaa...jgn mcm tahun lepas terkubur niat tu dah le....

kemain kakak sya pandai tolong...mesti sedap tuuuu...dpt tabur2 coklat rice ngan susun papercup pun dah bangga dieorg menolong tuh....
syawalsimpsons said…
rajin ni..sue mak dah kata no kuih tahun ni.,.hahhahahha...
waa... rajinnye.. kite pandai buat conflake madu je hahah
Syeeda said…
wah dah start buat kueh raya ye.. =)
Nice info..the great post.
Thanks for sharing
wholesale Jewelry
Naemah Umi said…
Rajinnyaaaa....umi pun ada niat. Ak wat biskut raya sdr ni, tapi tak terbuat lg...moga tercapai la hajat nk menyemperit ni hehehehe
Nafira usof said…
Rajinnyeee..
tapi puas hati kan dpt makan hasil air tangan sendirik. anak2 pon happy dpt menolong..hehehe

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017