biskut raya 2014

assalamualaikum..... 

dh tgh ari yerr baru nk up n3 hihiii
semangat berkobar2 mak yong tahun ni tau
buat biskut raya sendiri
anak2 dh besar.. so sng la nk mambaking bagai kan
 awai puasa dh plan nk wat 4jenis biskut ni
biskut sarang semut, famous amos, samperit susu & rainbow
tapi terpengaruh dgn blogger lieyalatif punya pasal
so nureen google lg 1 recipi

hahhaaaa... sila jgn pikiq lain yerr
patut tarok ceri merah tp nureen letak choc chip sbbnya choc chip ada byk d umah
so jgn membazir kan....
ni biskut suji

paling mencabar buat rainbow ni sbbnyer agak renyah nk jalurkan satu2
dh tu si ellesya tu nak bentuk love plak kan
2 kali baking abes kat 2 beradik ni jerr dok ulang mkn hahhaa
biskut ni rangup, dh tue rainbow plak kan tue budak2 suka

 4 jenis dh siap packing utk adik
dia request nak bawa balik umah mertua kat perak
semlm baru packing...
sbb semalam nureen cuti hihiiii
& last buat biskut pon semalam la... 
cukup dh kan 5 jenis ni

 taraaaa..... pas g check perut kat clinic desa
terjah kedai runcit depan umah
aduyaaaiiii x tau nak masak apa untuk berbuka
buka icebox ada daging, ikan ada tp x masyukkk jerr
so nureen plan buat mee kuah daging
nak recipi dia??? click cini
tp bezanya nureen x tambah udang & kacang tumbuk
wahhhh... alhamdulillah licin... lega hati mak yong tgk suami mkn bertambah2
ellesya mkn mee kosong ja, mmg g2 la dia, emir plak letih, so masa kami berbuka semlm emir dh tdoq
pkl 8 lebih baru bangun nureen suapkan nasi tomato jiran dpn umah bagi...

ari ni mcm x mau masak jerr
sbb esok nak balik kg
sbb nak blk kg time weekend la nureen manfaatkan cuti last weekend & AL utk buat biskut raya hehehhee
tp x puas lak klau x masak kan... :)
apa menunya????

Al fatihah
#pray for MH17
 ___________________________________________________________________________________
jom singgah


Comments

mama tisya said…
wah byk dh wat biskut raya..lpr plak tgk mee kuah daging tu
Nana said…
byk dah tu biskut raye...
nampak sedap semuanya...
Rajin betul Nureen buat biskut.. akak tahun lemau betul.. satu biskut pun tak buat lagi.. beli pun tak huhuhu
x kira thn ni nk raya jugak umah nureen sbb kuih raya dia sedap2!! ;-)
AnneRaini said…
meriah kuih raya nureen...sypun teringin nak buat semperit susu.
Sue Bee said…
meriahnya biskut raya..yg penting, anak2 suka makan biskut tu..
LYAfrina said…
bgusnya nureen..
walaupon berbadan 2, tp gigih buat sendiri kui raya.. lg ua hati kan
Naemah Umi said…
dah byk koleksi biskut nureen...umi br ada satu jenis hehehehe
eB said…
sedapnya nampak mee kuah daging tuh... adeh...

5 jenis kueh? wow... tabik spring la kat Nureen... eB taun nih x buat apa2 pun... aerica dok melekat je. camnola? hu3
Ema Johari said…
rajinnya buat biskut raya sendiri....ema beli jer..itupun beli kerepek. kalau biskut tak ada orang nak makan pun.
Rajin mak yong buat biskut raya...sure baby girl nie..hehe
adianiez AIDA said…
wah sungguh rajin buat kuih raya.
aida x buat, semua beli aje :-)

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017