Friday, July 18, 2014

biskut raya 2014

assalamualaikum..... 

dh tgh ari yerr baru nk up n3 hihiii
semangat berkobar2 mak yong tahun ni tau
buat biskut raya sendiri
anak2 dh besar.. so sng la nk mambaking bagai kan
 awai puasa dh plan nk wat 4jenis biskut ni
biskut sarang semut, famous amos, samperit susu & rainbow
tapi terpengaruh dgn blogger lieyalatif punya pasal
so nureen google lg 1 recipi

hahhaaaa... sila jgn pikiq lain yerr
patut tarok ceri merah tp nureen letak choc chip sbbnya choc chip ada byk d umah
so jgn membazir kan....
ni biskut suji

paling mencabar buat rainbow ni sbbnyer agak renyah nk jalurkan satu2
dh tu si ellesya tu nak bentuk love plak kan
2 kali baking abes kat 2 beradik ni jerr dok ulang mkn hahhaa
biskut ni rangup, dh tue rainbow plak kan tue budak2 suka

 4 jenis dh siap packing utk adik
dia request nak bawa balik umah mertua kat perak
semlm baru packing...
sbb semalam nureen cuti hihiiii
& last buat biskut pon semalam la... 
cukup dh kan 5 jenis ni

 taraaaa..... pas g check perut kat clinic desa
terjah kedai runcit depan umah
aduyaaaiiii x tau nak masak apa untuk berbuka
buka icebox ada daging, ikan ada tp x masyukkk jerr
so nureen plan buat mee kuah daging
nak recipi dia??? click cini
tp bezanya nureen x tambah udang & kacang tumbuk
wahhhh... alhamdulillah licin... lega hati mak yong tgk suami mkn bertambah2
ellesya mkn mee kosong ja, mmg g2 la dia, emir plak letih, so masa kami berbuka semlm emir dh tdoq
pkl 8 lebih baru bangun nureen suapkan nasi tomato jiran dpn umah bagi...

ari ni mcm x mau masak jerr
sbb esok nak balik kg
sbb nak blk kg time weekend la nureen manfaatkan cuti last weekend & AL utk buat biskut raya hehehhee
tp x puas lak klau x masak kan... :)
apa menunya????

Al fatihah
#pray for MH17
 ___________________________________________________________________________________
jom singgah


12 comments:

mama tisya said...

wah byk dh wat biskut raya..lpr plak tgk mee kuah daging tu

Nana said...

byk dah tu biskut raye...
nampak sedap semuanya...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Rajin betul Nureen buat biskut.. akak tahun lemau betul.. satu biskut pun tak buat lagi.. beli pun tak huhuhu

Khai♥Rin : anies said...

x kira thn ni nk raya jugak umah nureen sbb kuih raya dia sedap2!! ;-)

AnneRaini said...

meriah kuih raya nureen...sypun teringin nak buat semperit susu.

Sue Bee said...

meriahnya biskut raya..yg penting, anak2 suka makan biskut tu..

LYAfrina said...

bgusnya nureen..
walaupon berbadan 2, tp gigih buat sendiri kui raya.. lg ua hati kan

Naemah Umi said...

dah byk koleksi biskut nureen...umi br ada satu jenis hehehehe

eB said...

sedapnya nampak mee kuah daging tuh... adeh...

5 jenis kueh? wow... tabik spring la kat Nureen... eB taun nih x buat apa2 pun... aerica dok melekat je. camnola? hu3

Ema Johari said...

rajinnya buat biskut raya sendiri....ema beli jer..itupun beli kerepek. kalau biskut tak ada orang nak makan pun.

Syima ~Mama Kyra~ said...

Rajin mak yong buat biskut raya...sure baby girl nie..hehe

adianiez AIDA said...

wah sungguh rajin buat kuih raya.
aida x buat, semua beli aje :-)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011