Tuesday, July 1, 2014

sambut puasa di kampung....

assalamualaikum..... 
autopublish 

cerita 1 ramadhan kami
sabtu tue kami tunggu org mai servis ekon umah dlu
dkt tgh ari gak la sattle segala...
so lepas zohor baru gerak balik
hepi la nk blk kg sbbnyerrr mak awai2 lagi dh call doyan dh luruh
hahahhaaa

smpi jerr kami disambut ngan pulut doyan
mmg fvret nureen isi putih yerr hihihiii
oppsss maaf yerr kalu terlioq....

hasil dari dusun abah... kami mmg siap bw balik penang lagi

lepak kat gazebo abah...
1. emir mulanya merajuk x mau snap gambo, aksi merajuk baring2 g2
sbbnyerr emir nk duduk sebelah kiri kakak sya tp kakak sya x bg sbb nak peluk amal
2. so mummy pujuk2 la... emir duduk sblh cni k...
3. pujukan diterima n mula posing... emir suka tiru posing kakak sya

 ni baru dpt yg ok ckit tp amal plak dok pebetoi kedudukkan

esoknya bermulalah 1 ramadhan
tak plan nak kemana2.. so lepak2 jer kat umah tetiba daddy ajak g sungai petani
carikan baju raya... laju jerrr "jommm"

amboiiii.... sejak 2 menjak ni suka melombong la

kami singgah amanjaya mall
masa ni ellesya masih berpuasa k.. dh dkt pkl 1 ptg...
alhamdulillah.... dah setengah hari kan

masa otw blk dh dkt pkl 3, mula minta makan
tergugat la tgk emir krukkk kraaakkk mkn kan nugget kan
siap menangis lagi

akhirnya.... berbukalah puasa pd pkl 3ptg
ckit ja lagi kan... x per 1st day kakak sya belajar puasa
berbuka ngan wedges n linangan air mata
pastu cupcake cumil plak, beli dr amanjaya tadi
tgk emir.. dia tgk kakak sya posing nganga mulut dia pon nganga tunggu mummy snap pic hihiiii.... 
sampai ja umah.. mak dah hampir siap masak....
mmg meriah menu.. nasi tomato mak mmg dh lama x mkn
bertambah2 la mak yong berbuka
ngan 4 family besar berbuka.. abg n adik nureen balik jugak
so bersila la yerr x cukup meja nk mkn d atas hehehhee

___________________________________________________________________________________
jom singgah


15 comments:

Ann said...

sedapnye pulut doyan tu..

Nurzakiah Hanum said...

seronok kan musim buah

aIEn said...

salam ramadhan
singgah pagi....lama rasanya sy x blog walking
hari ini ada peluang so singgah jap =)

Sidratul Muntaha said...

samalah
minggu ni balik umah mak
ade adik no 2 je takde
tpi still kami yg buat juadah berbuka since adik2 yg lain meniaga kat pasar ramadhan

Naemah Umi said...

salam kenal ye...alahai tersentuh hati tgk pic ellesya nangis sbb nak bukak puasa tu...alhamdulillah dpt setengah hari pun dah ok, lelama nnti dpt puasa sehari yeh :)

Salam Ramadhan ye :D

Nafira usof said...

x menahan laj tengok pulut durian tuh.. sedapnyeee!

PakcikLie PCL said...

salam singgah ramadhan Nureen ; pcl lama x balik Sp , sebut plk Amanjaya Mall.. haha msti ramai org kat sana dok shopping persiapan raya..kan ! ..musim doyan ka belah sana?

eima said...

rindu pulu durian kedah .......

Ema Johari said...

kesian kak sya..tak tahan godaan keruk krakk makanan dari emir yer...tak apa kak sya..pelan-pelan berpuasa penuh nanti...seronoknya 1st day puasa dah dapat berkumpul dengan keluarga...

eB said...

lahai, sampai menangis tuh... siannya elly...

pulut durian tuh nyaman seh :)

mmg terbaek la kan dpt berbuka reramai. meriah :)

Syima ~Mama Kyra~ said...

siannya elly..masa kyra 5y dpt posa separuh hari je..kami tak penah paksa..tp thn ni smlm kyra bjaya posa penuh..kesian kecik2 lg kena posa lgpun yg wajib solat..

Mar Mansor said...

takpe slow2 ye ellysa..
menu kemain meriah tu..seronok kat dapat balik kg

lieyalatif said...

uihhhhhhhhhh duria kampung...best2...terbayang makan ngan pulut tu nureen oiiii..saje jek tau bikin kecur.... tapi peknen jgn mkn byk2 tau...panas nanti....

sonok dpt berbuka kat umah mak kan...mcm2 masakan ade...dpt rase masakan mak.... lieya ni plannye raye nanti jek laa balik kg kot... tp amik cuti raya awal laa sikit so sempat laa merase berbuka ngan dieorg....

kakak sya sikit lagi tu...takpe2, nureen jgn paksa ...biar die slow buat...lagi pun yg wajib kite ajar solat penuh...puase tu sampingan jek...bile solat dah penuh baru wajibkan puase tu...

fieda said...

seronoknyer dpt berbuka kt kg

Khai♥Rin : anies said...

nureen nk doyannnnn

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011