Friday, March 30, 2012

cer cari .....

ASSALAMUALAIKUM

hehhehe... cuba cari mana satu nureen?
;p


last year nureen ada join netball untuk wakil TM PENANG
lawan kat  UM

dah dpt ker??? nureen yg kaki angkat sebelah tue, pakai bib merah 
GA (goal attack)..
tgh shoot bola msk jaring :)
tahun ni x dpt la nak main kan..
tahun depan, x sure lg.. klau diizinkan nureen join
cuma klau nureen join nureen nak ellesya & asben ikut skali mcm thn lepas ellesya ikut tau
TQ en.nasir, sudi ambil AL 

nak tau crita kami bleh ja click kat 

&

bagi penggemar2 KFC
sape nak voucher ni???


jom terjah sini & print jerr
nureen pon x tau mulanya
eb bg tau bila terjah blog cik bambam :)
terus nureen mintak kwn nureen call HR comfrmkan pasal voucher ni
mmg comfrm, nak print brapa byk pon bleh
janji smpi due date dia jerr laku yerr
;p


Thursday, March 29, 2012

s.a.d

ASSALAMUALAIKUM...

atas permintaan BFF MLF
nureen berusaha keras menggodek piccas2 lama
tak banyak koleksi sad la eb :P


lepas cukur rambut ellesya menangis mungkin geli kot

baru bangun tdoq nak nureen dukung ja
last2 bwk kuaq walker yg ada kat umah wan
so apa lg teriak la dia

ni teriak sbbb jatuh tersembam luka mulut.. huhuu

tp bila tgk piccas yg bawah ni
rindunya masa ellesya kecik dolu2..


Wednesday, March 28, 2012

wordless wednesday

ASSALAMUALAIKUM

ellesya 2 tahun
beraksi bersama basikalnya





:)

Tuesday, March 27, 2012

rezqi kami dari alycia

ASSALAMUALAIKUM...

CGA yg dah lama sepi
nureen mmg dh lemau ber CGA skrg ni
tp alhamdulillah rezqi kami lagi
dari GA alycia



taraaaa.....

dah selamat melekat di petiice comelku hehhee



Monday, March 26, 2012

LAPTOP @ lappy

ASSALAMUALAIKUM...

2 minggu ni kurang bergambo
so crita dari minggu ni perasan tak byk berkisar tentang
 laptop @ lappy kan

crita anak dara kami skrg ni
klau kami laki bini balik ja keja
masuk ja umah ellesya akan terus heret @ tarik beg laptop nureen @ daddy... nak tengok Utube la
slalu ellesya anak request nk tgk 
*old mcdonald had a farm
* baa baa black sheep
*twinkle2 little star
*minnie mouse
pastu mcm2 la.. pandai plak tue click sndrik tau
kami juz buka utk 1 Utube ja lain2 ellesya buat sndri
jom layanzzz


nmpk kan jari comel tue menari2 atas lappy

ayu betoi...
hehehe.. abaikan yerr umah nureen yg berselerak tue
kasut pink sebelah ellesya tue
klau tanya dia sape bagi
mama aerishadania bagi kat sya tau...
hehheheh

konon2nya nk candid skali x jd daaa....


dah boring sbb nureen asyik dok panggil ja nama dia nk candid hehehe


Friday, March 23, 2012

bila ellesya tak lalu makan...

ASSALAMUALAIKUM

hari isnin lepas
balik keja ambik ellesya mmg rutin harian
bila pengasuh cakap ellesya tak mau mkn nasi
byk mkn buah & ratah sayur saja
mlm tue blk dh lmbt so juz beli ja nasi grg
ellesya mkn 1 sudu ja

hati mummy mana x resah bila anak tak mau makan
selasa lepas bila chat ngan eb 
so eb suggest suruh masak spegthhi sbb tue faveret ellesya
mulanya takut angin sbb spegthhikan mcm mee jgk
tp eb ckp tak, spegthhi mcm meehoon
terus skype ngan en.asben ckp nk buat spegthhi
smpi kat kedai nk beli daging tgk2 terpacul en.asben dpn nureen
dia dh siap belikan daging...
so mlm tue nureen masakkan utk ellesya & seisi rumah :)

bila nureen bz didapur ellesya dok berPG soang2 kat depan ehhehe
siap masak around 7.30mlm
nak rehat jap b4 mandi & smbhyg tgk2 ellesya dh usung mangkuk...

apa lg... dia dh nmpk spegthhi tue
x sabo la nk mkn

perghhh....

"sedap la mummy... TQ mummy masakkan utk ellesya"
tersenyum nureen puas bila tgk ellesya dh mau makan

pjg betol...

ni plak utk nureen
perghhhh... sehingga menjilat pinggan tau ehhehe

bila perut dh kenyang mata pon layu ja
daddy balun 2 pinggan spegthhi
bila kami dh relax2 nk tdoq ellesya plak tak ngantok
asyik dok snap gambo kami 2 terbongkang atas katil ;p

daddy kena tdoq awal sbb rabu & khamis daddy ada kursus kat taiping so nk kena bangun awal sbb daddy berulang dr penang ke taiping
nureen mintak dia stay kat sana tp daddy tak mau
sbb risaukan kesihatan nureen yg tak menentu 2 3 ari ni :)

mlm rabu plak bila terjah blog adik nureen
perghhhh... terus mintak recipi

kerabu apple
nak ker recipinya??????
ok jom terjah blog adik nureen
http://syazieblog.blogspot.com/2012/03/resepi-untuk-nureen.html
wah... mmg x rugi try.. sodap sgt
cewah puji diri sndrik.. ;P
selamat mencoba & selamat bercuti :)


Thursday, March 22, 2012

ada org perasan laaa......

ASSALAMUALAIKUM..

ahad lepas kami blk kg 1 hari ja
daddy siapkan assigment dlu sabtu tue
mlm lepas maghrib baru kami bertolak balik
kami hantar siap2 kelengkapan baby kat kg
nanti x der la kalut kan

nureen dah 34minggu
insyaALLAH ahad ni nureen checkup lagi 
2 3 menjak ni keadaan kurang memuaskan
asyik pening2 & muntah2
bila terjaga tgh mlm bdn rasa x sedap, mcm nak demam tp x panas pon

aik... ada org perasan la....
sape tue?
masa kat kg, nureen & asben x bawak balik lappy
so guna la yg abah punya & kebetulan abah minta tolong install antivirus msk lappy dia
bila daddy bz dok install kami 2 beranak pon dok godek2 la ambik netbook abah yg dapat skali pakage yg TM punya tue
pasang streamyx dpt netbook
so bila ellesya tgk netbook tue kan kecik ja
so apa lagi....

Ellesya : mummy, laptop ni wan bagi kat sya kan
Nureen : eh, ya ka? tanya la wan dlu
Ellesya : ya la.. kan laptop ni kecik ja.. mmg utk ellesya la
Nureen : iyo yo lah tue... asal kecik ja sya punya la yerr
Ellesya : ya.. wan bagi kat sya

Ellesya : mummy ni... tak yah la ambik gambar sya
Nureen : hehhehe

muka marah bila arahan tak diendahkan

Ellesya : mummy tgk, comel kan laptop ni.. mmg sya punya la (sambil peluk netbook tue)

Ellesya : sya nak wat keja mummy jangan kacau tau
Nureen : nak wat keja apa?
Ellesya : keja opis la...
Nureen : ok

klau dh biasa guna PC @ lappy rasa x puas kan guna netbook sbb screen dia kecik :)

Wednesday, March 21, 2012

wordless wednesday

ASSALAMUALAIKUM

s.e.r.i.u.s







s.m.i.l.e






Tuesday, March 20, 2012

mengimbau kembali part 2

ASSALAMUALAIKUM

25 dec 2008
mengimbau kenangan hadirnya ellesya ke muka bumi ini
seawal usia 4 bulan ellesya dh sampai d genting highlands
perrghhh... masa ni musim hujan
mmg sejukkkkk sgt masa dok kat atas tue
kabus tebal.. kami menetap di sebuah apartment dkt hotel awana tak silap


keterujaan terserlah kan

hepinya ellesya dlm suasana yang sejuk & dingin



sebelah mlmnya kami terjah indoor game

hadapan snow world
ada org salji g2

ini snow cap juz posing jerr
kami x beli pon hahhaa

sempat bergambar sebelum kami turun

turun dari genting kami singgah ampang jumpa kakak sulung nureen wit  daniel & adrian
rambut ellesya perasan x?
mmg naik tgh dlu mcm trojen :)

ellesya tgh geram dok main janggut daddy

kami lepak2 dan lunch kat the curve
ramei jgk org kat c2 masa tue sbb cuti christmas kan :)

ellesya masa baby ramei yg cakap baby boy sbb muka ellesya sebijik muka daddy :)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) design village (1) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) Hard Rock hotel (1) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kapit (1) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) pantai merdeka (1) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (28) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (46) recipi (21) reunion (1) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sukan negara (1) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011