Thursday, March 8, 2012

webcam dlm skype tp ckp dlm phone...

ASSALAMUALAIKUM

semalam
x tau knapa n3 yg nureen buat
x leh nmpk kat blog org lain
tp kat blog nureen ada jerr
yg bleh perasan 1st bila komen 2 org jerr
pastu eb call tanya n3 x der ke??
mmm.. mmg blog ada prob kot nooo.. huuuu...

*******************************************

wahhh.. tajuk n3 kemain lagi panjang
apa ceritanya tue...
isnin lepas bila pengasuh ellesya mintak halfday
ahahkkk... halfday???
hehhe mcm opis plak yerr
pengasuh nak bawak mak dia @ tok lang ke spital ada check up
so nureen ambik ellesya masa lunch time
dan kebetulan last week x p klinik check up
nureen ambik kesempatan la
ptg isnin tue g check skali
tapi nureen bawak ellesya g mkn dlu....

kami makan dkt hammer bay
dialog nureen & ellesya b4 trun dari keta..

Nureen : ellesya, tukar slipar tue, pakai yg baru
Ellesya : knapa x leh pakai yang ni??
Nureen : sbb slipar tue tapak dia dah haus..
Ellesya : ha??? haus??? dia haus aiq pa mummy???
Nureen : hahahahha (gelak besar nureen masa ni) bkn haus yg dahaga tue, tp haus tue tapak dia dah licin..
Ellesya : ooo... takut jatuh ke mummy
Nureen : a'ah.. pandai pon...

gambo time mkn x der
kedai mkn ni tepi pantai nureen lupa plak nk snap gambo pantai yg ada sampan2 nelayan.. nmpk cantik..
nureen ambik masa dah nk blk sbb ellesya request nk tgk............

crab...
teruja tgk mcm2 aksi crab tue

Ellesya : mummy.. sya nak pegang crab boleh x??
Nureen : try la klau boleh.. hehehe


masa ellesya khusyuk tgk crab nureen panggil dia & terus snap..
so dpt la gambo ni hehehe
mcm lya slalu buat kat asya kan lya kan :)

eh... ellesya betol2 ke pagang crab dlm aquarium tue???

hehhee.. x la..
ellesya pegang balang yg ada fish kat atas aquarium la....

dah abes lunch nureen bwk msk opis dlu
sbb budget nk g klinik kol 3.30ptg
so lepak kejap & solat baru pegi

ni la yg dikatakan
webcam dlm skype tp ckp dlm phone
(pssttt abaikan yerr meja nureen yg berselerak tue)
nureen skype ngan daddy
tp lappy nureen x der webcam so ellesya nmpk gambar daddy
dan daddy dgr suara kami tp kami x dgr suara daddy pon..
myb ada yg x kena kot hehhee

masa skype ni daddy ada tunjuk gambar ikan peliharaan daddy di opis.. tp nureen x sempat nak snap

ni gambar lama..
rasanya semlm tgk dlm webcam ikan daddy clr biru..

Ellesya : daddy... sya nak ikan tue..
Ellesya : daddy boleh bawak balik tak????

macam2 2 beranak ni berborak
nureen x dpt dgr apa daddy ckp dgr ellesya ja la...

wahhh.. asyik tol...
ellesya x lupa mintak daddy belikan lolipop kat dia

klau la nureen ada webcam jgk kan best
boleh tgk 2 2 kan.. hehehe




18 comments:

kasihredha said...

hihi..fesen baru ye nureen..skype dgn phone :)

fieda said...

hehehe...terkini punya pesen ni..

Anum said...

macam2 teknologi sekarang nie kan

sue zainun said...

haaa leh la skype ngan sue...hehe kalau Amira meragam sue pun akan Skype ngan ayahnya..tapi dua2 akan nampak satu sama lain..kdg2 tu sampai ayah dia tertido masa berskype..

eB ezrin said...

ms tgh skype tuh tghh view blog eB eh?
hik3...
elly kalo dpts embang ngan aerish terdiam seribu bhs la plk sbb aerish ckp german eh? ;p
ps: ari nih blog eB laks yg pelik...
nk msk n3, kena tekan ten little fingers. sbb dier kater n3 not found. hmmmmmmm

el said...

belilah satu camera leh lah skype nti leh lah korg beromen sakan lalalalalarikkkkkkkkkk kahkahkahhhhh

psl GA tu aku dah email kat hang
nti hang bc nok

eh mgu dpn leh la kita lunch geder2..sbb mgu dpn cuti skolah..aku xyah nak anto amek dannish hehehehe

ok x?

Myra Jay said...

Itula gunanya teknologi..
Kita guna semua yang ada, skype dan phone ;)

wantie said...

ayat last tu mcm request webcam kat nasir je bunyinya.. hahaha..

ieda said...

lepas rinduu dekat dd ye .. aloor sweetnya .. nasib baikk nureen memahami keadaan dd dia ;)

|| NaFiRaa || said...

hehehe.. teringat masa pantangkan delisha hari tu.. pakai webcam laaa.. setiap hari wajib kena webcam.. kalo x rinduuu.. hahahaha

Salina@IbuAqil said...

Canggih!!
Skrg sgt canggih!!
Ina sampai skrg x reti2 cara nak guna WeCam ni..
Camno erk.. ;)

mamalieyna said...

canggih...pesyen baru ni..leh tiru..hehe~

KhaiRin : anies said...

da lama x berskype tp ok gak cr cm ni

Cho Zila said...

alamak akak kurang tau.. kesiannyer.. mcm2 yerk sekarang...

IntaNBerliaN said...

hihii... pandailah ellesya nih! ... ellesya ni cantik sungguh!! :-)

Cik Rose Cute said...

cute jer nureen...

ibu MZW @ farah idayu said...

saya juga ketinggalan zaman...tak penah guna skype..huhu =p

wan nurul hezrina said...

wah betul2 bleh ilang rindu.dpt dg suara n tgk muke=)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011