webcam dlm skype tp ckp dlm phone...

ASSALAMUALAIKUM

semalam
x tau knapa n3 yg nureen buat
x leh nmpk kat blog org lain
tp kat blog nureen ada jerr
yg bleh perasan 1st bila komen 2 org jerr
pastu eb call tanya n3 x der ke??
mmm.. mmg blog ada prob kot nooo.. huuuu...

*******************************************

wahhh.. tajuk n3 kemain lagi panjang
apa ceritanya tue...
isnin lepas bila pengasuh ellesya mintak halfday
ahahkkk... halfday???
hehhe mcm opis plak yerr
pengasuh nak bawak mak dia @ tok lang ke spital ada check up
so nureen ambik ellesya masa lunch time
dan kebetulan last week x p klinik check up
nureen ambik kesempatan la
ptg isnin tue g check skali
tapi nureen bawak ellesya g mkn dlu....

kami makan dkt hammer bay
dialog nureen & ellesya b4 trun dari keta..

Nureen : ellesya, tukar slipar tue, pakai yg baru
Ellesya : knapa x leh pakai yang ni??
Nureen : sbb slipar tue tapak dia dah haus..
Ellesya : ha??? haus??? dia haus aiq pa mummy???
Nureen : hahahahha (gelak besar nureen masa ni) bkn haus yg dahaga tue, tp haus tue tapak dia dah licin..
Ellesya : ooo... takut jatuh ke mummy
Nureen : a'ah.. pandai pon...

gambo time mkn x der
kedai mkn ni tepi pantai nureen lupa plak nk snap gambo pantai yg ada sampan2 nelayan.. nmpk cantik..
nureen ambik masa dah nk blk sbb ellesya request nk tgk............

crab...
teruja tgk mcm2 aksi crab tue

Ellesya : mummy.. sya nak pegang crab boleh x??
Nureen : try la klau boleh.. hehehe


masa ellesya khusyuk tgk crab nureen panggil dia & terus snap..
so dpt la gambo ni hehehe
mcm lya slalu buat kat asya kan lya kan :)

eh... ellesya betol2 ke pagang crab dlm aquarium tue???

hehhee.. x la..
ellesya pegang balang yg ada fish kat atas aquarium la....

dah abes lunch nureen bwk msk opis dlu
sbb budget nk g klinik kol 3.30ptg
so lepak kejap & solat baru pegi

ni la yg dikatakan
webcam dlm skype tp ckp dlm phone
(pssttt abaikan yerr meja nureen yg berselerak tue)
nureen skype ngan daddy
tp lappy nureen x der webcam so ellesya nmpk gambar daddy
dan daddy dgr suara kami tp kami x dgr suara daddy pon..
myb ada yg x kena kot hehhee

masa skype ni daddy ada tunjuk gambar ikan peliharaan daddy di opis.. tp nureen x sempat nak snap

ni gambar lama..
rasanya semlm tgk dlm webcam ikan daddy clr biru..

Ellesya : daddy... sya nak ikan tue..
Ellesya : daddy boleh bawak balik tak????

macam2 2 beranak ni berborak
nureen x dpt dgr apa daddy ckp dgr ellesya ja la...

wahhh.. asyik tol...
ellesya x lupa mintak daddy belikan lolipop kat dia

klau la nureen ada webcam jgk kan best
boleh tgk 2 2 kan.. hehehe




Comments

kasihredha said…
hihi..fesen baru ye nureen..skype dgn phone :)
fieda said…
hehehe...terkini punya pesen ni..
Anum said…
macam2 teknologi sekarang nie kan
sue zainun said…
haaa leh la skype ngan sue...hehe kalau Amira meragam sue pun akan Skype ngan ayahnya..tapi dua2 akan nampak satu sama lain..kdg2 tu sampai ayah dia tertido masa berskype..
eB ezrin said…
ms tgh skype tuh tghh view blog eB eh?
hik3...
elly kalo dpts embang ngan aerish terdiam seribu bhs la plk sbb aerish ckp german eh? ;p
ps: ari nih blog eB laks yg pelik...
nk msk n3, kena tekan ten little fingers. sbb dier kater n3 not found. hmmmmmmm
el said…
belilah satu camera leh lah skype nti leh lah korg beromen sakan lalalalalarikkkkkkkkkk kahkahkahhhhh

psl GA tu aku dah email kat hang
nti hang bc nok

eh mgu dpn leh la kita lunch geder2..sbb mgu dpn cuti skolah..aku xyah nak anto amek dannish hehehehe

ok x?
Myra Jay said…
Itula gunanya teknologi..
Kita guna semua yang ada, skype dan phone ;)
wantie said…
ayat last tu mcm request webcam kat nasir je bunyinya.. hahaha..
ieda said…
lepas rinduu dekat dd ye .. aloor sweetnya .. nasib baikk nureen memahami keadaan dd dia ;)
|| NaFiRaa || said…
hehehe.. teringat masa pantangkan delisha hari tu.. pakai webcam laaa.. setiap hari wajib kena webcam.. kalo x rinduuu.. hahahaha
Salina@IbuAqil said…
Canggih!!
Skrg sgt canggih!!
Ina sampai skrg x reti2 cara nak guna WeCam ni..
Camno erk.. ;)
mamalieyna said…
canggih...pesyen baru ni..leh tiru..hehe~
KhaiRin : anies said…
da lama x berskype tp ok gak cr cm ni
Cho Zila said…
alamak akak kurang tau.. kesiannyer.. mcm2 yerk sekarang...
IntaNBerliaN said…
hihii... pandailah ellesya nih! ... ellesya ni cantik sungguh!! :-)
Cik Rose Cute said…
cute jer nureen...
saya juga ketinggalan zaman...tak penah guna skype..huhu =p
wah betul2 bleh ilang rindu.dpt dg suara n tgk muke=)

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017