Friday, March 23, 2012

bila ellesya tak lalu makan...

ASSALAMUALAIKUM

hari isnin lepas
balik keja ambik ellesya mmg rutin harian
bila pengasuh cakap ellesya tak mau mkn nasi
byk mkn buah & ratah sayur saja
mlm tue blk dh lmbt so juz beli ja nasi grg
ellesya mkn 1 sudu ja

hati mummy mana x resah bila anak tak mau makan
selasa lepas bila chat ngan eb 
so eb suggest suruh masak spegthhi sbb tue faveret ellesya
mulanya takut angin sbb spegthhikan mcm mee jgk
tp eb ckp tak, spegthhi mcm meehoon
terus skype ngan en.asben ckp nk buat spegthhi
smpi kat kedai nk beli daging tgk2 terpacul en.asben dpn nureen
dia dh siap belikan daging...
so mlm tue nureen masakkan utk ellesya & seisi rumah :)

bila nureen bz didapur ellesya dok berPG soang2 kat depan ehhehe
siap masak around 7.30mlm
nak rehat jap b4 mandi & smbhyg tgk2 ellesya dh usung mangkuk...

apa lg... dia dh nmpk spegthhi tue
x sabo la nk mkn

perghhh....

"sedap la mummy... TQ mummy masakkan utk ellesya"
tersenyum nureen puas bila tgk ellesya dh mau makan

pjg betol...

ni plak utk nureen
perghhhh... sehingga menjilat pinggan tau ehhehe

bila perut dh kenyang mata pon layu ja
daddy balun 2 pinggan spegthhi
bila kami dh relax2 nk tdoq ellesya plak tak ngantok
asyik dok snap gambo kami 2 terbongkang atas katil ;p

daddy kena tdoq awal sbb rabu & khamis daddy ada kursus kat taiping so nk kena bangun awal sbb daddy berulang dr penang ke taiping
nureen mintak dia stay kat sana tp daddy tak mau
sbb risaukan kesihatan nureen yg tak menentu 2 3 ari ni :)

mlm rabu plak bila terjah blog adik nureen
perghhhh... terus mintak recipi

kerabu apple
nak ker recipinya??????
ok jom terjah blog adik nureen
http://syazieblog.blogspot.com/2012/03/resepi-untuk-nureen.html
wah... mmg x rugi try.. sodap sgt
cewah puji diri sndrik.. ;P
selamat mencoba & selamat bercuti :)


22 comments:

Anum said...

wow nampak sedap sis

watyz said...

susah hati bile anak2 x nak makan kan...

eB ezrin said...

alhamdulillah elly dh ok... :)
x lalu mkn ansik kot sbenornyer tuh .. tc yer...
ps:ari nih eB down sgt. hu3

from heart nisah idham~ said...

erm nak spagetthi gupenye.. pas ni mummy kena siapkan stok kat umah ye..

sos tu beli prego ke buat sendiri..
serius nmpk menyelerakan :)

kasihredha said...

tertarik dan menarik le kerabu apple tu nureen.
sedapnya tengok elly makan

Fieza79 said...

mmg sedap spageti...sos tu guna prego ke bt sniri..?

syazie blog said...

kongsi resepi spageti tu kat aku...nak try wat weekend ni...

Kakzakie said...

Moral N3 ini caring:-

Nureen caring buat spagetti buat elly. Hubby caring kat Nureen ulang-alik jauh tu... Adik caring kat Nureen buat kerabu epal.

Bagus suka kakak...:)

~diAhOntHeblOg~ said...

bg makan appeton! hikhik..

fieda said...

fuhh...mmg sedap..

wantie said...

tak pernah try lagi kerabu apple. nampak cam sedap jerk.

kak t pun sama nureen, kalau anak tak lalu makan memang susah ati.

Baguslah elly dah makan dengan berselera. mungkin dia nak nureen wat spegetti kot

noor said...

hmmm sungguh menyelerakan!

Afida said...

ushhh...tekak org putih nie...hikhi..mengancam btoi la kerabu epal tu...haruslah mencuba nanti :D

Imah Dinor said...

mmg susah hati klu anak2 xlalu mkn...nmpk sedap ureen masak xpenah try masak lg ......agaknya sama dgn mee sanggul x..

|| NaFiRaa || said...

walaweh!!! sedapnye kerabu epal tuh.. kena plak tekak zura yang pahit skrg nih.. mesti sedap!!! terliurnye!

dhiera said...

kerabu apple pun ada/ macam sedap je... tak pernah rasa lagi~

el said...

nk mkn western tu hehehehe

fazrulnoor said...

Daddy dia yang penat masak tu

schakeyra said...

http://sandslova.blogspot.com/2012/03/sandslova-nak-bagi-hadiah-untuk-saya.html

Mama Ema said...

kerabu epal..firts time tgk

sue zainun said...

yummmy..sue pon sekarang nih masak ikut kegemaran Amira..nasi tu dah jarang2 nak dimakannya..bila bgtau doktor, doktor cakap "mmmphh budak2 sekarang mmg camtu..kikiki sabau jelah"

Bui Junaidi said...

KERABU EPAL..?FIRST TIME DGR..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011