Thursday, March 22, 2012

ada org perasan laaa......

ASSALAMUALAIKUM..

ahad lepas kami blk kg 1 hari ja
daddy siapkan assigment dlu sabtu tue
mlm lepas maghrib baru kami bertolak balik
kami hantar siap2 kelengkapan baby kat kg
nanti x der la kalut kan

nureen dah 34minggu
insyaALLAH ahad ni nureen checkup lagi 
2 3 menjak ni keadaan kurang memuaskan
asyik pening2 & muntah2
bila terjaga tgh mlm bdn rasa x sedap, mcm nak demam tp x panas pon

aik... ada org perasan la....
sape tue?
masa kat kg, nureen & asben x bawak balik lappy
so guna la yg abah punya & kebetulan abah minta tolong install antivirus msk lappy dia
bila daddy bz dok install kami 2 beranak pon dok godek2 la ambik netbook abah yg dapat skali pakage yg TM punya tue
pasang streamyx dpt netbook
so bila ellesya tgk netbook tue kan kecik ja
so apa lagi....

Ellesya : mummy, laptop ni wan bagi kat sya kan
Nureen : eh, ya ka? tanya la wan dlu
Ellesya : ya la.. kan laptop ni kecik ja.. mmg utk ellesya la
Nureen : iyo yo lah tue... asal kecik ja sya punya la yerr
Ellesya : ya.. wan bagi kat sya

Ellesya : mummy ni... tak yah la ambik gambar sya
Nureen : hehhehe

muka marah bila arahan tak diendahkan

Ellesya : mummy tgk, comel kan laptop ni.. mmg sya punya la (sambil peluk netbook tue)

Ellesya : sya nak wat keja mummy jangan kacau tau
Nureen : nak wat keja apa?
Ellesya : keja opis la...
Nureen : ok

klau dh biasa guna PC @ lappy rasa x puas kan guna netbook sbb screen dia kecik :)

20 comments:

LYAfrina said...

ermm mmg nureen..kalo guna komputer/laptop lg luas pmandangannya ..

Zie said...

zie plak kalu boleh nak yg kecil... maybe blum try guna yg kecil kot...
kalau dah prnah guna mesti ada rasa tak puas jugak.. hehehe

nureen berpantang kat kg yek?
kali ni duk sampai habis pantang ker?

Anum said...

ye betul sangat luas pandangan guna laptop/pc

from heart nisah idham~ said...

alahai.. nak netbook gupenye..
sangat sesusai dgn Ellesya.. kecik & cumel :)

Bui Junaidi said...

BUI GUNA NETBOOK JER..MMG KECIK TP BOLEHLAH..HEHEHE

el said...

aku suka desktop lagi..lagi luas..tp la ni pki lappy..apo nak dikato...hahahaha

Kakzakie said...

Rumah kakak tak ada notebook. Kami guna pc/laptop je. Macam cute kan dan handy boleh bawa masuk handbag...

KhaiRin : anies said...

yg pasti kalu sy gn netbook alahai...mls betol nk BW heheheeh

p/s hrpn nk g penang n jupe nureen hjg bln ni x kesampaian la sob sob x pe la kite jupa lps nureen bersalin la ye insya allah

Gieyana said...

Mmg x puas kalau guna netbook..rs kecik jer..kalau guna Tab or Ipad pon sm gak...

eB ezrin said...

so elly punyer la kan? :)

amiey lee said...

hahahhahaha comellll sgt ellysya rupanya perasan netbook dia punya..
wahh package dpt netbook besttt

e!ya said...

hehehe banyak ker keja opis si ellesya tue..wahhh

noor said...

slesa guna pc heheheh...ellesya dpt lappy baru yehaaaa

wantie said...

kak t plak memang jatuh chenta ngan desktop. Lappy kat umah tu memang malaih nak on.

Ada pun utk Amirul main game jer.
dok berangan angan nak beli desk top kat umah, tami rasa mcm semak plak.

Syima ~Mama Kyra~ said...

tu maknanya mummy kena beli 1 netbook tuk sya :D

Imah Dinor said...

kita geng la elly....imah guna net book jer....asal leh update blog,fb n nak bayor bil pun jadi la...bukan ada krj opis yg nak d buat pun he.....

|| NaFiRaa || said...

tak puas jugak guna net book.. kecik sgt,,kekeke

Mama Ema said...

so, ellesya bawa balik ke netbook tu...hehehe

sue zainun said...

ewah2 ellesya..hihihi..

watyz said...

eh eh sama la ngan kite punya. jimat duit kan.. hehehe

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011