Tuesday, March 13, 2012

Qasar Hadramawt - dah smpi arab daaaaaa.....

ASSALAMUALAIKUM

ahad lepas lepas antaq MIL blk jitra
rojer el tanya locationnya...

dalam perjalanan dari jitra balik penang

dah smpi gini plak posing tdoq ellesya


bila el dah sampai negara arab
kami pon sampai jgk hehhehe

apa ya gambar kat menu tue?

gambar camel lah apa lagi kan restron arab...

Ellesya : mummy, ada camel la..
Nureen : a'ah...

macam2 ellesya nak bila dia tgk menu

akhirnya kami sepakat & daddy yg mengoder..

sabar menunggu dengan muka yang baru bangun tdoq

hiasan di dinding melambang ke"arab"an nya

muka monyok ellesya yg barangkali lapar + baru bangun tdoq.. hehee

asyik dok ambik gambo dia, last2 ellesya tutup muka

Lamb Madghout
di tengah2 nasi briyani tue ada daging kambing tau

ellesya memandang penuh layu

air asam 

soup

kami tgh buat apa tue?
khusyuk tol x sedar kami dicandid

ooo... tgh cucuk carrot...

suka la nureen tgh gambo yg PG en.nasir snap ni
menambat selera tol

asyik kan kami 2 beranak

perghhh.. yg ni lagi la
sape terliur jgn marah yerrr
hidangan utk 4 org mmg sesuai
masa nak order, depa kata utk 2 @ 3 org tapi skali mai pergghhh x abes daaa.....
kami tapau bawak balik...


ellesya yang masih mood baru bangun tdoq

Lime Juice & mango juice
mango juice pilihan ellesya tapi nureen jerr rasanya yg dok perabih
mmg pure lah.. mcm sebijik mangga diblend tanpa air gitu..

lagi kami dicandid..

mix grill

nampak bersemangat ellesya nak mkn tapi sebenornya ellesya mcm tak berapa suka la..
2 3 sudu ja dia makan..

boleh plak mkn nasi sebijik2
sbb nasi tue panjang kot noooo

daddy mmg dah tak nmpak org la
khusyuk dengan hidangan

Alhamdulillah......... kenyang sgt2...

ellesya suka bila nmpk batu yg warna purple tue
lama dia dok kat c2

tue dia hasil tapauan kami...
rezqi utk adik nureen diumah & sekali gus utk dinner kami mlm tue
hepi kan kami 

kereta kesayangan setia menanti untuk dinaiki...

alamat lokasi :
No G-09, GROUND FLOOR, JLN PERDA SELATAN
BANDAR PERDA
14000 BUKIT MERTAJAM, PENANG



**pppsstttt..... wajib mencoba, mmg sodap, tak tipu punya
En.Nasir yang tak berapa gemar mkn nasi briyani ni pon kira mmg tabik spring la kat chef restron ni...

TQ DADDY.. BAWAK KAMI KECINI..
KITA TERJAH LAGI YA.. ADA LAGI MENU YG MENARIK :)


22 comments:

mamalieyna said...

sedapnye......... terliur sbb snap gambo dekat2 gitu..huu~

eB ezrin said...

uishhhhhhhhhhh.
mmg wajib pegi nih kalo dh en nasir pn kater sedap.... tapi en nasir yg kena blanjer boleh?. hik3 ;p

from deep of my heart~ said...

errr nampak menyelerakan.. harus cuba ni kalau dah jejak ke penang nanti, nak order nasik yg kaler kuning tu jugak :D

Anum said...

sedapnya sis
comel si kecik bila ikat rambut

eima said...

aku mkn nasi arab tak penah abis .. huhuu tp tak brape kena ngan tekak melayu aku ni ... lain la ko nureen mmg dah rupe keturunan arab dah ... mmg pun kan .... hehhe

el said...

sedap kan...hahaha kome kena dtg rmi skit bw sanak saudara..hehehe

aku pun nak dtg lagi.teringat kambeng dia hahah sedap gilos

Kakzakie said...

Mesti dia guna beras moghul ke Nureen. Nak pergi jauh sangatlah... kalau kat Johor kakak suka makan beryani di Batu Pahat..

LYAfrina said...

aumm..sedapnyer makan2..

nureen..perut dh makin bsr la.. dh nmpak sgt tu..

noor said...

sdpnya lah tp camner nk g jauh huhuhuuhuh

wantie said...

mmm.... daging kambing kat tengah tengah briyani tu bunyi mcm sedap jerk. hubby mesti suka neih.

nak ajak dia pi la....

Bui Junaidi said...

PANJANG2 NASI TU KAN..BERAS APA YG DIA ORG GUNA KAN YER..NAK JUGAK BELI..KEKEKE

|| NaFiRaa || said...

adehai.. terliurnye.. padahal x pernah pon makan makanan arab nih.. tapi bila tengok gambar terliur plak..kekeke

sue zainun said...

kalau bandar perda tau la tp xpernah lak singgah lagi..kena cuba nih kalau ke sana..memang menambat selera la Nureen..puas makan kan kalau dapat nasi camtu..

Fieza79 said...

mmg terliur...ishh nk pi gak la nnti hehee..

하니 said...

ummul pon x try lg hadramawt kat egypt ni..tp awat ada ayaq asam?

Mama Ema said...

makan sikit dah kenyang nasi arab ni

~diAhOntHeblOg~ said...

ok nnt try..nape tulisan itam semua nk baca kena highlight.. :P

geram tgk ellesya...

Ros said...

Salam Nureen,

Comel la ellesya nih......suka Kak Ros tengok diaaaa....

kak Ros selalu lalu ja kot situ tak pernah singgah pun....lepas ni nak try jugak lah...nampak sedap sangat menu dia nih.....

Zie said...

oo kat bandar perda je ker? ingatkan blah island, tak pernah tahu pun.. tq for info nanti leh terjah...

kalau nasi beriayani memang jenuh makanannya kena tapaulah...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sedapnye..terus terasa lapar ni..^^

kasihredha said...

kalau kat sini akak selal gi cyberjaya...resto saba...nasi arab dia sedap

psttt perut nureen dah besar na

fieda said...

mmg nmpk sedap..beras dh la panjang2..mgkn ellysya tak suka sebab ada rasa rempah kot..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011