DIY - do it urself (assistant by ellesya)

ASSALAMUALAIKUM....

sabtu lepas
bila celek2 ja mata daddy ajak p queensbay
kami apa lagi terus g mandi
b4 g queensbay kami p opis daddy dlu sbb daddy tertinggal handphone
ellesya suka la sbb 1st time smpi opis daddy
paling dia suka bila dpt tgk ikan laga daddy
tapi nureen lupa plak nk snap gambo huuuu

dah sattle kami terus g queensbay
lunch kat chicken rice shop dlu
pas2 baru kami terjah GSC

P.E.A.C.E
kami bukan tgk crita ni tapi tgk cerita?????


seefood...
best... x lugi la tgk tambah2 klau bawak anak2 
mmg layannnzzz....

tapi dlm hati tak tenang lagi la
b4 kuaq nureen dok pikiq satu benda
tapi mulut still terkunci x ckp kat daddy
tapi ropa2nya daddy pon sama
pasal..................
mesin basuh kami... tetiba ja pagi tue bila isi aiq dia kuaq balik
huhuuuu... x kan nk kena beli baru kot??
baru ja pakai 3 thn lebih

blk dr tgk wayang, daddy terus buka nk tgk apo masalahnya
ellesya pon turut membantu..
bila di buka & diteliti

dikorek & dicuci

oooooooooooooo...... ropanya2 pin tersangkut kat tmpt buang aiq tue
itue pasal air kuaq ja sbb x leh nk tutup
so mlm tue jgk sattle
Alhamdulillah..............


khusyuk ellesya nooo....
ni tolong daddy ke tolong tambah beban kat atas riba daddy
hehhee

bila ellesya  jd PG
abes mcm2 gambo dia tangkap

dan nureen la plak kena suluh utk daddy
yang pasti mesin basuh kami dah OK
klau tak cian la kat daddy.. nanti nureen dalam pantang sape nk basuh baju daddy kan :)


Comments

Kakzakie said…
Bagus daddy pandai buat sendiri jimat banyak tu nureen... kalau tak pandai mungkin beribu melayang sebab beli baru...
eB ezrin said…
bgs la nasir teror bab2 gini....
kalo shah tukor lampu, tombol pintu boleh la... hik3...
pe pe pn drg kan istimewa... hik3 ;p
watyz said…
itu mesin mintak nyawa ek? hehehe
sue zainun said…
ok tu xyah susah2 antar kedai..:)
el said…
mesin basuh aku tu ..ayaq msok tu skit..caner eh..leh tulun x en. nasir hahaha
bagusnye boleh belek2 je ye.. kalo akak & enche hubby dah lame kami serahkan pada tokey mesin basuh kasi repair.. (sebab kononnye x pandai repair, padahal malas nak mengecheck masalah) hik hik hik..
Anum said…
bagusnya siap leh buka dan repair sendiri
Fieza79 said…
wahh pndai nya leh repair sendiri...save bajet..rasa nya kan nureen kalo hantar repair kedai..konfem kena 'getah'...heheee
LYAfrina said…
lya pon tgk seefood jumaat lps.. mmg bets citer ni..cun sgt animasi dia kan.. rsa nk tgk lgi.. lucu bila igt ayam betina main air ombak tu
wantie said…
hahaha.. pandai noh. sebebnaqnya dah lama pun mesin basuh kak t dok kuaq ayaq bila buh
kak t angkat sangkut kat tepi & continue basuh gak.

terer noh nasir repair.
KhaiRin : anies said…
sape plak yg msk kn pin dlm mesin tu? ;-)
Mama Ema said…
nasib baik daddy reti juga membaikinya...setengah suami akan terus hantar kedai agaknya
mcm nak pegi sangat2lah tgk seafood2..nampak lawa sungguh animasinya
Salina@IbuAqil said…
Mmg nak kena bwk jgk si Aqil ni p tgk Seafood ni..
Mmg best erk Nureen.. ;)
Hubby mu mcm hubby ku jgk..
Semua kalo bleh nk cuba buat sendiri dlu.. ;)
kami pun dah bwk kyra tgk movie 'seefood' :)

pandai dedi jadi pomen..tak yah bazir duit byr kat kedai repair..hehe
Zie said…
best ada tukang pomen....

nureen dah 33 minggu yer.. emm dah tak lambat lah tu..

semoga semuanya selamat
fieda said…
bagus pandai pomen sdiri..
Bui Junaidi said…
KAMI BARU JER TENGOK MOVIE NI MLM TADI..ANAK2 MMG TERNGANGA JER TENGOK..HAHAHA..

MESIN BASUH BUI DEKAT RUMAH PUN TGH ADER PROB TP STILL BOLEH GUNA LAGI LAH..KALAU DH ROSAK BETUL2 BARU BELI YG BARU...

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017