Monday, March 12, 2012

DIY - do it urself (assistant by ellesya)

ASSALAMUALAIKUM....

sabtu lepas
bila celek2 ja mata daddy ajak p queensbay
kami apa lagi terus g mandi
b4 g queensbay kami p opis daddy dlu sbb daddy tertinggal handphone
ellesya suka la sbb 1st time smpi opis daddy
paling dia suka bila dpt tgk ikan laga daddy
tapi nureen lupa plak nk snap gambo huuuu

dah sattle kami terus g queensbay
lunch kat chicken rice shop dlu
pas2 baru kami terjah GSC

P.E.A.C.E
kami bukan tgk crita ni tapi tgk cerita?????


seefood...
best... x lugi la tgk tambah2 klau bawak anak2 
mmg layannnzzz....

tapi dlm hati tak tenang lagi la
b4 kuaq nureen dok pikiq satu benda
tapi mulut still terkunci x ckp kat daddy
tapi ropa2nya daddy pon sama
pasal..................
mesin basuh kami... tetiba ja pagi tue bila isi aiq dia kuaq balik
huhuuuu... x kan nk kena beli baru kot??
baru ja pakai 3 thn lebih

blk dr tgk wayang, daddy terus buka nk tgk apo masalahnya
ellesya pon turut membantu..
bila di buka & diteliti

dikorek & dicuci

oooooooooooooo...... ropanya2 pin tersangkut kat tmpt buang aiq tue
itue pasal air kuaq ja sbb x leh nk tutup
so mlm tue jgk sattle
Alhamdulillah..............


khusyuk ellesya nooo....
ni tolong daddy ke tolong tambah beban kat atas riba daddy
hehhee

bila ellesya  jd PG
abes mcm2 gambo dia tangkap

dan nureen la plak kena suluh utk daddy
yang pasti mesin basuh kami dah OK
klau tak cian la kat daddy.. nanti nureen dalam pantang sape nk basuh baju daddy kan :)


18 comments:

Kakzakie said...

Bagus daddy pandai buat sendiri jimat banyak tu nureen... kalau tak pandai mungkin beribu melayang sebab beli baru...

eB ezrin said...

bgs la nasir teror bab2 gini....
kalo shah tukor lampu, tombol pintu boleh la... hik3...
pe pe pn drg kan istimewa... hik3 ;p

watyz said...

itu mesin mintak nyawa ek? hehehe

sue zainun said...

ok tu xyah susah2 antar kedai..:)

el said...

mesin basuh aku tu ..ayaq msok tu skit..caner eh..leh tulun x en. nasir hahaha

from deep of my heart~ said...

bagusnye boleh belek2 je ye.. kalo akak & enche hubby dah lame kami serahkan pada tokey mesin basuh kasi repair.. (sebab kononnye x pandai repair, padahal malas nak mengecheck masalah) hik hik hik..

Anum said...

bagusnya siap leh buka dan repair sendiri

Fieza79 said...

wahh pndai nya leh repair sendiri...save bajet..rasa nya kan nureen kalo hantar repair kedai..konfem kena 'getah'...heheee

LYAfrina said...

lya pon tgk seefood jumaat lps.. mmg bets citer ni..cun sgt animasi dia kan.. rsa nk tgk lgi.. lucu bila igt ayam betina main air ombak tu

wantie said...

hahaha.. pandai noh. sebebnaqnya dah lama pun mesin basuh kak t dok kuaq ayaq bila buh
kak t angkat sangkut kat tepi & continue basuh gak.

terer noh nasir repair.

KhaiRin : anies said...

sape plak yg msk kn pin dlm mesin tu? ;-)

Mama Ema said...

nasib baik daddy reti juga membaikinya...setengah suami akan terus hantar kedai agaknya

wan nurul hezrina said...

mcm nak pegi sangat2lah tgk seafood2..nampak lawa sungguh animasinya

Salina@IbuAqil said...

Mmg nak kena bwk jgk si Aqil ni p tgk Seafood ni..
Mmg best erk Nureen.. ;)
Hubby mu mcm hubby ku jgk..
Semua kalo bleh nk cuba buat sendiri dlu.. ;)

Syima ~Mama Kyra~ said...

kami pun dah bwk kyra tgk movie 'seefood' :)

pandai dedi jadi pomen..tak yah bazir duit byr kat kedai repair..hehe

Zie said...

best ada tukang pomen....

nureen dah 33 minggu yer.. emm dah tak lambat lah tu..

semoga semuanya selamat

fieda said...

bagus pandai pomen sdiri..

Bui Junaidi said...

KAMI BARU JER TENGOK MOVIE NI MLM TADI..ANAK2 MMG TERNGANGA JER TENGOK..HAHAHA..

MESIN BASUH BUI DEKAT RUMAH PUN TGH ADER PROB TP STILL BOLEH GUNA LAGI LAH..KALAU DH ROSAK BETUL2 BARU BELI YG BARU...

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011