Thursday, July 3, 2014

5 ramadhan dah ari ni

assalamualaikum..... 

rasa cepatkan masa berlalu
dah 5 ramadhan
alhamdulillah, mak yong setakat hari ni mmg hari2 masak
simple2 jer... 

nak share pasal anak dara nureen ni
1 ramadhan n3nya d cni
2 & 3 ramadhan ellesya puasa penuh
semlm halfday sbb sakit perut katanya
tue la sahur mkn ciput sgt... x per... kakak sya kan baru nak belajar puasa
hari ni dia ckp nak puasa penuh... amin
berserabut jerr rambut kan.. ni ambik dia dr tadika terus snap gambo

balik dr tadika xcited nak tolong mummy masak
dpt potong carrot pon dh hepi dia... sbb slalu nureen x bg pisau tu 
juz pisau plastik, mana la terpotong carrot tue kan
emir plak peneman setia di sisi
tak kacau kakak sya buat keja... hati2 k..
siap jerr snap pic ni terus nureen sambar pisau tue... risau si emir tu
x leh duga pergerakkan dia

 sapa tau ni kueh apa?
hari ke 2 puasa laju2 wassap daddy suruh carikan
klau x der x pa la... 
ni adalah kueh badak berendam...
gara2 dok berwassap dlm group la ni... ada jgk mak yong dlm group tue ngidam
so mmg nureen x pernah mkn pon.. ni la 1st time
rasanya sedap jugak....
3 bazar ramadhan daddy terjah gara2 nak cari kueh ni tau...
tq soooo much daddy

semlm... xcited sgt ellesya bila telekung dia dah sampai
dah 2 mlm ellesya ikut sil n daddy g tarawih
alhamdulillah.....
nureen order telekung ni kat blogger lulu rahman
order sebelum puasa sbb lulu ckp bln puasa dia dh x mau ambik order... hihiii

selamat berpuasa.... ptg ni nak masak apa yerr????

___________________________________________________________________________________
jom singgah


13 comments:

fieda said...

alhamdulillah...dpt gak ellesya pose 2 hari ye..ctk la telekung smbhyng tu..

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

Montana said...

amboi kakak lawanyaa telekung warna ungu diaa seronok la tuu hehehe

eima said...

alhamdulillah

lieyalatif said...

comel telekong kakak sya..same ngan aunty n kak miamija warne purple heheheehe....

bagus nureen dah ajar sya masuk dapur..alah potong main2 pun takpe, nanti2 lame die terra..mcm mia pun camtu laa lieya buat...mule2 bagi pisau plastik ikea tu...dahlame2 bagi pisau betul...boleh harap lee tolong lieya kat dapur heheheh

Nad MamaZN said...

good girl kakak! keep it up ok..
solat pun jgn lupa tau! :)

ptg ni kami berbuka ayam percik, in shaa Allah hehe

eB said...

kueh badak berendam mmg sgt sedap. eB suka tau.
comelnya elly... purple g2... :)

Cho Zila said...

barunak order dah tutup kedai... ha.. ha... tapi comeljer dia pakai warnatu..
good girl gi sembahyang terawih... tahniah.. tahniah...
badak berendamtu memang sedap bangat.. nak lagi dan lagi...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Macam cara orang buat badak berendam ni ye Nureen..

Dah dapat telekung baru .. tentu alisya rajin solat kan :)

maszmadi muhamad said...

ooo kuih badak berendam ye...

erm bagusnya elisya puasa penuh... rajin pulak tu.. nanti dah abes puasa, boleh raya puas2 ye... hehe

Ema Johari said...

good girl ellesya...berjaya puasa penuh juga...cantik telekungnya.

Khai♥Rin : anies said...

chaiyok ellesya...pose smpi hbs

Lulu Rahman said...

kenapa comel sgt leesya ni. geram tau hehe. btw thanks nureen. jual ya telekungnya. bukan taknak ambik order lgi, tp poslaju skrg bulan puasa brang asyik hold je lambat. so lepas raya insyaAllah lulu bukak lagi. sekali dengan jubah insyaAllah kekeke :)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011