Wednesday, August 17, 2011

s.i.m.p.u.h si gadis ayu...


Salam 17 Ramadhan (Nuzul Al-Quran)



(bleh click pada tajuk di atas untuk tazkirah ramadhan)

Hari ni rata2 negeri cuti kan
tak ketinggalan la org penang pon cotiiii
so bleh manfaatkan bersama anak & soami

ada plan nk p cari baju raya
tapi ntah jd ntah tidak
sbbnyerr gaji belom masuk lagi

apa2 pon jom kita layan
si gadis sunti ni yg dah pandai bersimpuh ayu



bangun ja dr tidoq ellesya terus duduk bersimpuh atas katil sambil kejut nureen & asben
pergghhh cayalah, pastu request la susu utk breakfast


pastu bila dah bg susu skali lagi bersimpuh dpn TV
sambil layan astro ceria
baju tidoq tue ellesya mintak nureen belikan
betapa hepinya bila dah dpt baju princess tue


mula2 ingat ellesya nk clr pink, tp sebaliknya.. nak purple plak
ok la kan klau x asyik2 pink jerr...



apa pesyen ni.. minum sambil terbang katanya.. so sexy...
nak terbang mcm ultraman.. ehhehe
mmg betul..


weekend lepas punya crita pasal terbang
ellesya dok kat depan tgk astro ceria
nureen kat dapur tgh msk utk berbuka
tiba2 ellesya muncul sambil jln membongkokkan badan


Ellesya : mummy, macam mana kita nak terbang??
Mummy : kita mana boleh terbang.. kita ni manusia biasa
Ellesya : kakak ellesya nk terbang macam ultraman
Mummy : ok, daddy balik sat g tanya daddy k..


bila daddy dh balik


Mummy : ellesya, cuba tanya daddy yg ellesya tanya mummy tadi
Ellesya : daddy... macam mana kita nk terbang
Daddy : kita naik flight k bleh la terbang.. hehhhee
Ellesya : kakak ellesya nk terbang macam ni ( buat gaya ultraman)
daddy : mai daddy nk buat ( terus angkat ellesya smbil buat gaya terbang)
Mummy : hahhahahah..... ;p


sambung balik crita simpuh ni yerrr



nureen on lappy kejap pagi tue
daddy masih lena dibuai mimpi
kami 2 dok layan blog
hehehhe




Ellesya : kakak sya nk buat keja, mummy jgn kaco tau
Mummy : ok..



Ellesya : mummy g masak k
Mummy : petang cikit la mummy masak..
Ellesya : ok




Ellesya : ni rabbit kakak sya
Mummy : comel la rabbit kakak sya



masih khusyuk dok tgk gambo dia wit baju raya utk thn ni



macam bebai ja
bebai kat mummy la tue..
sbb mummy plak nk guna lappy hehehhe ;p




uikkk... mood dah mali lorrr...





malu2 kucing plak dia bila nureen snap2 gambo..



kan dah cover muka tue..



breakfast time
nak makan sosej ja.. sosej wit mayonis..



ni agak2 apa ellesya buat
hehehhe... dia tgh wat konsert
kira belon tue microfon la..
dok nyanyi lagu no body but U




di kaki ada jam hello kitty hasil dari happy meal McD
:)


slamat bercuti..
esok sambung kelija tau!!!



7 comments:

azura samsuddin said...

alolo chumelnye bersimpuhhhh, dahle rambut kerinting2 geram je acik tgk he3

Anum said...

ala comeinya dia....

Huda said...

macam2 keletah elly pagi2 yer :) hehehe

Fieza79 said...

mmg makin comey...besar nnt konfem cun elly ni hehee...

kedah tak cuti huhuu...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

alahai..comelnye..mcm2 keletah dia.. ^_^

wahida said...

aku tak cuti pun, kesian aku nok...

aku geram la ngan anak ko ni...aku suka tgk time dia lepas rambut...sungguh sweet!!

^effa^ said...

nureen, comel ellesya.. tak sabar tunggu mia besar.. haha. geram tengok rambut die curly2 cam rambut i zaman budak dulu.. hihi

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011