Thursday, April 12, 2012

makan besarrrrrrr

ASSALAMUALAIKUM

1 april lepas
adik nureen open table
sbb dia dh dpt permanent kat tmpt dia keja
cukup2 setahun keja contract terus diserap.. ALHAMDULILLAH

plan nk mkn skali mak & abah yg baru smpi dr kashmir ptg tue
tp abah nk balik cepat
ajak abg & kakak ipar plak depa bz dok kemas brg nk pindah umah
so kami2 ja la

ikan bakar NURUL
kami sampai ja terus order
adik nureen g ambil tunang dia dlu
ni la bakal adik ipar nureen
ellesya mulanya sombong, tanya x nak jawap bagai merajuk pon ado

antara minuman kami mlm tue
tembikai, apple, bandung & daddy tea o limau panas sbb daddy tgh batok

sombong dia kejap jerr bila dah dapat main angry bird 
terus duduk atas riba
asyik tersilap ja dok panggil tunang adik nureen ni mak ngah sbb sebelum keluar dia ada tanya nureen
aunty tue gemok tak mummy?
nureen ckp mcm mak ngah so dia terus panggil mak ngah
nureen ckp la bkn mak ngah la tapi mak njang la...
tp mummy, dia ckp nama dia aunty 

menu utama
siakap stim halia
tapi kurang menyengat la mlm tue

sambal sotong, sotong grg tepong, kailan ikan masin, pari bakar

marah betoi ellesya kat daddy bila daddy dok mengusik tak mau bubuh dlm pinggan dia nasi & ikan siakap tue
hahhahaa

siakap stim faveret ellesya tau
dia perasmi mlm tue

dah dpt mkn x ingat donia
tp sempat lagi tanya "mana yg lain"
sbb ellesya ja mkn guna sudu, yg lain semua bangun p basuh tangan
hehhee

byk jgk ellesya mkn malam tue
puas ati nureen tgk dia mkn :)


22 comments:

eB ezrin said...

sronoknyer tgk elly mkn, kalo aerish tuh menangis2 kena paksa mkn... kiter plk yg kesin tapi yelah camner kan? hu3...
ps: eB msh x sehat... tc yer

MRS. K said...

ai pose ni yang.. skali gambo makan pulak kat sini.. adeh... huhuuh

Anum said...

syoknya sis
makan ramai2

el said...

dapnye menu
hahahah daddy saja ngusik tu eh

Myra Jay said...

Kenyang elly malam tu dapat makan besar ;)

fazrulnoor said...

layan tue :)

watyz said...

wa.. sedap nyerrrr!!!

wantie said...

tahniah tuk adik nureen sebab dah permanent.

siakap tu wat kak t leleh la.

MamaEma said...

memang makan besar ni..tahniah utk adik nureen

하니 said...

haha...ellesya ikan buntal

LYAfrina said...

HEHE..COMEL SGT MUKA ELLY MARAH..SGT2 SWEET...

LYA X PNH MAKAN LAGI IKAN STIM..NK CUBA..TP... FAIN KATA MCM DIA NI X SUKA..SO MLS LA NK ORDER..MANA HBS SORANG..

Nens Collection said...

ikan steam tu...lama x makan..hoho..
mmg sedap dan sihat..!

KhaiRin : anies said...

org yg tgh selsema mcm sy ni telan air liur je la

|| NaFiRaa || said...

gelak je baca dialog nureen n elly tuh.. cerdik jek mulut dia..heheeh

waaahhhh.. ikan stim tuh x tahan lah tengok.. terliur~

syazie blog said...

waa...sedapnya sambal sotong tu...ni yg nk cari sotong jap lg nie...weee...

saffiya_aleesya @ echa said...

la ni sis mmg dok penang ka..

shark said...

huishhhh sedapppp kowt ;p

wan nurul hezrina said...

lauk pauk mak aiii tak hingat gila besh=)elly memang mcm2ker kalau tak kenal org?hikhik muka dia cumil mcm tak mo ngan bakal adik ipar2

Salina@IbuAqil said...

Amboi3!!!!
Berselera tgk elly mkn..
Comel bakal ipar nureen..
COmel lote orgnya.. ;D

geez said...

nyum nyum...

Ros said...

Assalamualaikum Nureen,

EEEmmm...teliurnya Kak Ros he.he.he....Amboi bukan main marah lagi tu si ellesya ni tengok pinggan dia saja yang dok kosong lagi tu he.he.he....

iizza said...

sedapnya...semua favourite ni..^_^

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011