makan besarrrrrrr

ASSALAMUALAIKUM

1 april lepas
adik nureen open table
sbb dia dh dpt permanent kat tmpt dia keja
cukup2 setahun keja contract terus diserap.. ALHAMDULILLAH

plan nk mkn skali mak & abah yg baru smpi dr kashmir ptg tue
tp abah nk balik cepat
ajak abg & kakak ipar plak depa bz dok kemas brg nk pindah umah
so kami2 ja la

ikan bakar NURUL
kami sampai ja terus order
adik nureen g ambil tunang dia dlu
ni la bakal adik ipar nureen
ellesya mulanya sombong, tanya x nak jawap bagai merajuk pon ado

antara minuman kami mlm tue
tembikai, apple, bandung & daddy tea o limau panas sbb daddy tgh batok

sombong dia kejap jerr bila dah dapat main angry bird 
terus duduk atas riba
asyik tersilap ja dok panggil tunang adik nureen ni mak ngah sbb sebelum keluar dia ada tanya nureen
aunty tue gemok tak mummy?
nureen ckp mcm mak ngah so dia terus panggil mak ngah
nureen ckp la bkn mak ngah la tapi mak njang la...
tp mummy, dia ckp nama dia aunty 

menu utama
siakap stim halia
tapi kurang menyengat la mlm tue

sambal sotong, sotong grg tepong, kailan ikan masin, pari bakar

marah betoi ellesya kat daddy bila daddy dok mengusik tak mau bubuh dlm pinggan dia nasi & ikan siakap tue
hahhahaa

siakap stim faveret ellesya tau
dia perasmi mlm tue

dah dpt mkn x ingat donia
tp sempat lagi tanya "mana yg lain"
sbb ellesya ja mkn guna sudu, yg lain semua bangun p basuh tangan
hehhee

byk jgk ellesya mkn malam tue
puas ati nureen tgk dia mkn :)


Comments

eB ezrin said…
sronoknyer tgk elly mkn, kalo aerish tuh menangis2 kena paksa mkn... kiter plk yg kesin tapi yelah camner kan? hu3...
ps: eB msh x sehat... tc yer
MRS. K said…
ai pose ni yang.. skali gambo makan pulak kat sini.. adeh... huhuuh
Anum said…
syoknya sis
makan ramai2
el said…
dapnye menu
hahahah daddy saja ngusik tu eh
Myra Jay said…
Kenyang elly malam tu dapat makan besar ;)
watyz said…
wa.. sedap nyerrrr!!!
wantie said…
tahniah tuk adik nureen sebab dah permanent.

siakap tu wat kak t leleh la.
MamaEma said…
memang makan besar ni..tahniah utk adik nureen
하니 said…
haha...ellesya ikan buntal
LYAfrina said…
HEHE..COMEL SGT MUKA ELLY MARAH..SGT2 SWEET...

LYA X PNH MAKAN LAGI IKAN STIM..NK CUBA..TP... FAIN KATA MCM DIA NI X SUKA..SO MLS LA NK ORDER..MANA HBS SORANG..
Nens Collection said…
ikan steam tu...lama x makan..hoho..
mmg sedap dan sihat..!
KhaiRin : anies said…
org yg tgh selsema mcm sy ni telan air liur je la
|| NaFiRaa || said…
gelak je baca dialog nureen n elly tuh.. cerdik jek mulut dia..heheeh

waaahhhh.. ikan stim tuh x tahan lah tengok.. terliur~
syazie blog said…
waa...sedapnya sambal sotong tu...ni yg nk cari sotong jap lg nie...weee...
la ni sis mmg dok penang ka..
shark said…
huishhhh sedapppp kowt ;p
lauk pauk mak aiii tak hingat gila besh=)elly memang mcm2ker kalau tak kenal org?hikhik muka dia cumil mcm tak mo ngan bakal adik ipar2
Salina@IbuAqil said…
Amboi3!!!!
Berselera tgk elly mkn..
Comel bakal ipar nureen..
COmel lote orgnya.. ;D
Ros said…
Assalamualaikum Nureen,

EEEmmm...teliurnya Kak Ros he.he.he....Amboi bukan main marah lagi tu si ellesya ni tengok pinggan dia saja yang dok kosong lagi tu he.he.he....
iizza said…
sedapnya...semua favourite ni..^_^

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017