Monday, April 9, 2012

honeymoon at K.A.S.H.M.I.R - part one

ASSALAMUALAIKUM

perghhh.... sape yg honeymoon tue??
nak tau.. kena la tgk hehehe

dari atas awan nmpk bandar INDIA yg agak kering kontang


macam dlm crita hindustan kan

salah sebuah masjid di india
psstttt.... masih tertanya2 ke sape yg honeymoon nih????
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
telah mendirikan umah tangga hampir 33tahun
taraaaaa......

mak & abah nureen la
trip beramai2 bersama kawan2 seperjuangan ke kashmir pada 
23/3 - 30/3 baru2 ni
nureen tak pandai nk bercerita sbb nureen x pegi pon
so apa yg nureen tau saja ya nureen tulis
yg lainnya kita layanzz ja gambo yerr  hehehe



bleh masuk contest ni "jgn pandang camera"
hahahhaa



ni antara pintu @ gerbang masuk ke taj mahal
pintu masuk saja pon dh besar bagai istana, dlmnya lg la besar kan

tersergam indah TAJ MAHAL

pasangan romantik :)

kalau masuk taj mahal ni kena pakai sarung plastik utk elak lantai bercalar
klau x mau pakai pon bleh gak tp kena berkaki ayam yerr


gambo toilet pon abah snap k

dah mcm SPRM pon ado hehehhee

cuba renung betoi
bukan setakat manusia saja yg mendaki tangga2 ni
kambing pon tau


ha... ni la rakan2 seperjuangan

perghhh... model jaket kulit ke mak???
hehhee

salah satu makam seorg hamba abdi yg taat dengan shah jahan katanya

kembali ke hotel utk mkn tgh hari
mak kata, antara tmpt mkn yg sedap kat dlm hotel ni

gedung membeli sari
mcm ni cara org2 kat sana menjual kain
kita duduk kat krusi pjg tue dan drg duduk kat atas k

ni bgunan apa ntah lupa la..
rasanya deretan kedai kot hahahha

masa utk naik gajah
ellesya jeles tgk wan & mak tok dia naik gajah
nak tau tak??? ellesya masih menyimpan hasrat nak naik gajah tau

abah kata mak takut masa gajah tue berjalan
takot jatuh hahhaha


perkampungan india

bergambar kenangan dengan bangunan yg ditenggelami tasik



binatang peliharaan terkeliaran disana


ni baru kat india, belum sampai kashmir lagi tau...
kita sambung esok ya :)

23 comments:

MRS. K said...

adoii jeles parents u dah sampai..teringin nak tgk taj mahal depan mata

eB ezrin said...

canteknyer kan nureen?
suker tgk...
ader bli FM x? :)

Anum said...

wow cantiknya
bestnya travel tempat org nie

mamalieyna said...

waah jauhnye depa g honeymoon...^_^

best betul ni..menarik kan jenjalan tempat orang~

Kakzakie said...

Suka kakak tengok mak-anah Nureen... moga jalinan kasih berpanjangan terus. Tahniah juga dah 33 tahun!!

~diAhOntHeblOg~ said...

haiyamakkk...syiok laaa...g kashmir lak tu..haih..bile la dpt g ni..tp org tua2 kalau bergambar memang straight jela berdiri kan..hehehe kite sok2 da tua gini gak la..hahaha

Myra Jay said...

Woww!! bestnyer... :)

Mmg romantik tengok Mak Abah Nureen ;)

eima said...

muka nureen cam muka mak la ....
syok dpt berjalan negara org ...

Afida said...

wahhh sgt best!!!!

KhaiRin : anies said...

best nyer...mmg tringin nk g kashmir..taj mahal ye pon tp....

Diana @ bilakukatacinta said...

suke tengok honeymmon begini sampai ke tua... muga berbahgia selalu ye

Fieza79 said...

best nyaa...tgk gamba pun dh rasa best ni nureen...

syok nya mak ayah nureen dpt melancong smpai ke india sana...

LYAfrina said...

wak..seronoknyer... igtkan nureen terbang ke kashmir tadi...

kasihredha said...

mula2 akak ingat nureen yg pergi :)
x sabar nak tengok gambar kasmir pulak

wantie said...

tau ar kenapa abah nureen snap gambar toilet tu. sebab kat India majoriti tandasbya tak secantik kat situ.

Nens Collection said...

igt nureen yg pergi..hehe..takpe next time..sonoknye g jenjalan..bile nk smpai jgak ni..hehe

Bui Junaidi said...

WOW..BESTNYA G TAJ MAHAL..*_*..

iizza said...

bestnya..^_^

MamaEma said...

wow, mesti seronok abah dan mak nureen tu yer...dah jejaki taj mahal lagi

shark said...

woot woot jalan2 india..:)
taj mahal is really nice kan :)

manja209 said...

wa...syoknye g hnymon kat taj.bile la nak sampai ni..:).nice..:))

fieda said...

seronoknya dorang nureen..dah la ctk tmpt ni..

wan nurul hezrina said...

beshnyer nak2 part taj mahal2.mmg mahallah memori ke sana=)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011