Tuesday, October 25, 2011

pabila daddy cootiii.....

SALAM

semalam... asben coti tp nureen keja
pagi2 masa dh bersiap2 nak pegi keja baru tau yg asben coti 
huhuuuuu jelesnya..

penat agaknya baru jek balik dr sepang tgk MOTO GP
sampai around 2.30 pagi
patut liat ja nk bgn pg tue

tapi bila asben cotiii secara automatiknya asben akan anto nureen g keja
time lunch mai ambik kuaq mkn skali & ambik plak time blk keja
yahoooo best2 x yah drive ;)

org yg paling happy sape lagikan klau bkn budak kat bwh ni


see.. amboi menjeling sakan kat mummy yerr
ni masa asben & ellesya mai opis ambik nureen nk g lunch semlm


adusss... sombong bila nureen nak snap gambo
sbb dia best la bleh jln2 ngan daddy ari nih...
kami mkn kat tesco ja..
tesco ngan opis nureen x smpi 5mnt


masa nureen tgh mkn ellesya mmg dh x sabar2 sgt nk main
x sempat pon nureen abes mkn dia dah lari2
nureen jek yg mkn daddy & ellesya x mkn katanya dh kenyang


khusyuk dia main game tue


tgk sikit muka budak khusyuk main game


belum puas main lagi kami ajak ellesya g kedai BATA jap
saja cuci2 mata


mmm... dah 2 minggu ellesya mmg request kat nureen
nak kasut purple
so kat cini ada 2 patern tp nureen x brapa kenan
dah ellesya nak jugak so sambar la 1 tapi bukan yg ellesya tgh ambik ni tapi yg kat bwh ni


wahhhh.... muka best nak dpt kasut baru..


lagi muka teruja ala2 manja dpt kasut baru..



ni ala2 model ke 2 beranak ni??
soang pandang kanan soang pandang kiri


kat bawah ellesya main lagi
rm3 hinggit 5 minit


ni aksi ultraman katanya


ok dahhh... jom antaq mummy msk opis.. ;)

-situasi di dalam kereta -

Ellesya : mummy, kita nak pegi mana plak?
Mummy : kita nak antaq mummy msk opis la....
Ellesya : ala.... mummy ikut ellesya la pegi mana2 (sambil peluk nureen dgn kuatnya)
Mummy : ellesya jln2 ngan daddy dlu k ptg nanti mai ambik mummy kita jln2 lagi...
Ellesya : mmm.... ok, tp ellesya nak antar mummy masuk opis...

-sesampainya diopis-

Daddy : ok, salam mummy
Ellesya : mummy, sya antaq smpi dlm opis k..
Mummy : ok

elok nureen buka ja pintu opis ellesya langkah kaki masuk diikuti nureen pastu dia ckp "k dah".. terus ellesya kuaq g msk dlm keta nureen plak yg kuaq p tutup pintu keta

masa ellesya anto smpi dpn pintu opis tue,
mmg rasa sgt2 best, 
ellesya anak mummy & daddy ni dah besar, pemikiran dia makin hari makin berkembang.. 
dan dah lama jgk dia dok mintak nak p work ngan nureen.. 
rasanya dia bleh antar nureen smpi dpn pintu pon dah cukup puas bagi diakan.. syg ellesya...

Daddy : ok kita nak p mana?
Ellesya : jusco!!!!
Daddy : ehehhehee... 
Daddy & ellesya : bye2 mummy...

daddy bawak ellesya g seberang
kedai basikal yg bertentangan dgn jusco perda
masuk pulau bwk ellesya g tesco xtra plak

petangnya 5.30 ptg ambik nureen
kami terjah queensbay utk dinner & cari kasut utk daddy
ellesya mmg tgh lapar, tgh ari tdkan x mkn
so bila tanya dia request nk mkn chicken chop


posing tersendiri yg paling nureen suka dari ellesya sebelum kami dinner di Dave Deli


lagi posing dari ellesya..


manggo juice pilihan ellesya
& ice honey lemon pilihan kami berdua
tapi.........


ellesya kata tue air dia punya..
kami kena la minum manggo juice dia..


makanan belum terhidang ellesya dh bz nak pegang pisau


dok training nk potong ayam ker??
risau takut kena tangan daddy ambik sorokkan


ni nureen punya
spegethhi meetball


juga faveret ellesya..
byk dia mkn.. mmg ellesya lapar sgt2..



asyik ja tgk dia mkn


ni utk ellesya..


checken chop daddy & ellesya
tapi ellesya mkn coslow & carrot lg byk dr ayam
tadi kemain request nk mkn chicken chop


ada stylelah.. gaya mkn fries..


abes belemuih mulut ellesya..


last part.. yg lain semua dh licin kecuali fries..
dok lawan mkn la

Alhamdulillah.. kenyang sgt2
tq so much daddy blanja kami dinner sedapppppp..

kami terjah kedai kasut cr kasut utk daddy tp mana daddy???
heheheh awal2 daddy dh g cr toilet so ellesya la dok cari kasut utk dia
suka la sbb ada hello kitty kat c2.. ;)



tgh marahkan nureen sbb nureen x bg dia naik stage hello kitty tue..
mmm apa lg cekak pinggang la kat nureen
pastu purak2 pusing keliling kedai dan dlm diam2...


dok usha line.. ingat nureen x nmpk la tue...


yesss berjaya dia duduk walaupon diujung stage
hehhehee...


bila perasan nureen nmpk dia.. terus lari wat2 baring atas tilam ni.. hehehe


masa tunggu daddy.. ellesya wat xtvt sndri..
melompat sana sini..

bwk g main2 jap
pastu ternmpk snow ni..
teruja la... pas main2 kami terus balik
rasa bdn ni penat sgt.. x sabar nk blk mandi & rest :)

jom click3x banner ni


@ d FB shera samsudin

22 comments:

SiTi said...

syokk nya...xyah drive...t/h pun dpt kuar dgn asben...

kasihredha said...

best je tengok elly makan :)

Rin_Aff said...

nureen, comel je tgok keletah anak dara kamu...hehe

Kakzakie said...

Kakak suka tengok gaya-gaya Elly. Dah besar masih sendiri lagi Nureen...

sue zainun said...

bestnya g jenjalan n shoping moping..hee hee..alamak lama dah xmkn spagethi..tingin lak nengoknya td..kena g carik nih..

Myra Jay said...

Puas ellesya dapat jalan sakan.. :-)

Sonok tgk dia, comel dan happy je ;)

wan nurul hezrina said...

waaah seronok ek walaupun kejap tuh=)mata ellysia jeling kemainlagi.tajam oooo

bila tgk rambut ellysia mcm rambut melah.kinting..cumil!mummy suka=)mmg dialah paling hepi ek masa nie...heheh

el said...

tu sure kt dave deli kan..teringin sgt nk g situ..ritu farewell aku ajok deme g situ...last minit tuko g KR...nyampahhh

amiey lee said...

heee syokkkkkkkkkkk...mcm sarah n ashraf..bila ayah dia cuti mesti bawa ke tempat2 gini..anak2 happy ibu pun heppy heeeeee

Salina@IbuAqil said...

bestnya!!! jalan2 sakan.. ;)

eB ezrin said...

ala comeinyer.. sok plan gi maner elly? :)

Cik Mai said...

salam...
comeinye ellesya...rambut dia tue yg wat dia comei..kim salam kat dia...hehehe

Bui Junaidi said...

seksi dan comellah elly..anak perempuan bui tak suka pakai gaun..kalau dia suka pakai,mesti comel jugak..hehehe

|| NaFiRaa || said...

bestnye.. dapat jalan2 n luangkan masa ngan famili kan~ walaupon badan penat tapi rasa puas ati kan~

LYAfrina said...

lya hari2 fain htr n ambik.. teringin nk drive sndiri..hehehe...

ye la..sakit..dh xleh nk drift2 mcm dulu lagi :(

byk gak elly mkn..bgusla.. asya lak... ssh sgt nk bg mkn..klo suap nasi..2-3 sudud dh xnak..bgntung pd susu j.. xtau nk buat mcm mana nk suh dia mkn byk..

wantie said...

pandai tul anak dara ko ni posing nureen oi... cute sangat.

bobiedanbad said...

comel je Elly ni, sukalah dengan family ni happy je.

wahida said...

comel tgk si ellesya tgh pilih sandal tu...gambar dia kat meja pun comel...gerammm!!

hakak CNN said...

alololoo so sweetlahhh ellysya neh..kemaen lagik ngan daddy jalan-jalan yer..

pandai posinglah diyer.chumil sgt..!!

seronokkan tengok teletah anak-anak..:)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..jelingan Elly..tajamnye.. ;)

Syima ~Mama Kyra~ said...

papa kyra klu cuti pun camtu gak htr jmpt mama kyra tp kyra kami tetap htr nurseri..hehe

mamalieyna said...

bestnye elly jalan2... ^_^

oog husband balik dr Sepang eh...husband eina pun baru balik dr sana..tp bertugas la sana...hu~

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011