terjah waterfall ngan dak opis cari bunga

SALAM

slamat bekerja...
hari isnin nureen klau msk ja opis mmg liat sgt nk wat keja
sbb ari ni la keja paling byk nk kena buat
ari ni jgk ada rollcall ngan dak opis & bos
mcm2 isu berbangkit.. mmmm

nak crita pasal ari jumaat lps
nureen kebetulan msk opis lambat sbb cerry berry
sesampainya kat opis akak2 tingkat atas ajak g waterfall
nak beli bunga untuk tanam kat perkarangan opis
sbb hari jumaat untuk TM adalah 
hari hijau - bumiku
save world...

kami gerak dlm 9.45 pagi
x der la jauh klau x jem dlm 15minit smpi la..


aik... sape perasan tue bentuk apa??
feri pulau pinang.......
yg gambar kucing kat sebelah tue x tau plak maksudnya apa
ada yg kata taman kucing.. ;p

kebetulan masa kami p sana ada
 Sambutan Hari Landskap Negara 2011
tapi bkn hari jumaat tue tp ari khamis
juz tinggal bekas2 je la yg belum kemas
kami terjah jgk...


lambang negeri pulau pinang


kita fokus dekat cikit
bagi sesiapa yg x pernah tgk buah pinang haaa ni la dia.........


jln menuju ke khemah perasmian



disepanjang jalan ada mcm2 jenis bunga..
ada yg nureen tau namanya ada yg x tau.. ;p
masih fresh tau.. geram tgk..








di bawah khemah


dan ditepi khemah plak






antara deretan gerai2 yg ada d c2
tapi x tau plak gerai2 tue ada apa kami x singgah pon.. ;p


ni kat tmpt lain plak
kat tmpt org dok bersenam tp lupa la nama tmpt ni
bukan waterfall tapi........... taman rimba kot..
ada byk monyet2 kat cini



elok nureen snap gambo bunga orkid ni, ada soang mak nya mai tegur nureen katanya kat citu x leh ambik gambo..... huhuuuu...
so ini je la yg ada.... gambo nureen x der plak nureen snap..
sbb panas sgt masa ni kpala pon naik ponin dah... :)

tapi gambo lain yg nureen attach bersama ;)


nmpk kan muka nureen yg penat berjalan mengelilingi zoo taiping
ellesya masa ni rasanya dlm setahun lebih



dan daddy with topi koboi nya..
hehehhee....



jom click3x kat banner ni


sheardour collection
@ d FB shera samsudin


Comments

mamalieyna said…
best layan mata dgn keindahan alam flora yang cantik2 camni..^_^
eB ezrin said…
cantek la. cuci mater... tp knaper sangkar tuh ksg eh?
cantik bunga2 tu..
sejuk mata memandang..
lawala bunge ros tu..
sy suke sgt pi event2 ghitu..
leh cuci mata.. hihihi
Myra Jay said…
Kat mana tempat ni ye Nureen,

Awat cheq tak tau pun..hehee
wantie said…
Rose merah tu cantekkkkkkkkkkkkk.boleh petik tak?
cantikla bunga2 tu..klu kita pun geram..rasa nk petik je..hehehe

Eh TM KL..hari bumi adalah hari kamis :)
LYAfrina said…
penuh dgn bunga2 kat situ... suak tgk orkid... opss..xleh ambik gambar lak..naper yer???
|| NaFiRaa || said…
sukernye tgk gambar2 bunga tu.. fresh jek rasa..
Salina@IbuAqil said…
besh2!!! sesekali cuci mata dgn permandangan semulajadi mmg best.. ;)
bobiedanbad said…
cantiknya bunga-bunga tu semua.
kasihredha said…
bestnya
banyak bunga
cantik2 belaka
dah terhidu bau2 segar ngan wangi kat sini=)chantek bunga

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017