Friday, August 29, 2014

30 syawal.... jamuan raya d opis...

assalamualaikum..... 
autopublish

opis nureen ni mcm trend dah
mmg slalu hujung2 syawal la kami akan buat jamuan raya
alhamdulillah, sambutan yg sgt menggalakkan dr staff opis & team contractor

kakak sya mmg wajib la join
ni last dh kakak sya join sbb thn dpn dh start msk sekolah
mana bleh suka hati jekk nak cuti kan
dah dkt 2 minggu tau, kakak sya asyik tanya jerr
bila jamuan raya kat opis mummy??
hihiii...
sempat kami berselfie sblm smpai opis

sampai jekk mmg bertungkus lumus la 
potong lemang, buat air asam, susun atur segala tapiiii..... gambo ni
nureen x prasan pon, bila masa bdk opis candid
mulut dok ngomel apa pon x tau hahaha

bila dh tau, renyeh sampai ketelinga tuee, hahhaha
nureen potong lemang ni mulanya ber2 ngan kak ros
pastu kak ros buat keja lain, potong sorang2
rasanya dkt 7btg jgk la nureen potong

mentang2 depa ni ada monopod...
sana sini bergambo.. bolatnya mak yong...................

tue dia, kibas yg dah siap di golek kat balik pulau
ni 1st time nak mkn kibas 
sedap isinya...

kak fauziah potong penuh gaya ooooo....

 majlis belum mula ellesya dh ngap dulu, tembikai & lemang
lemang @ pulut mmg faveret ellesya
pastu kibas plak.. siap mai habaq kat mummy yg kibas tue sedap la mummy, hahhaa
3 makanan tue jerr ellesya ulang mkn
nasi ke apa semua dia x mkn

 layan menu utama kami, nasi arab, kibas golek, ayam bakar dan
air asam tue campoq ngan kerisik
nureen yg cadangkan tau
mmg sodap teramat lah, dari kak ros

 untuk kuah, kari ikan & dalca kosong

 lemang & rendang yg membangkitkan suasana raya

 puding kastad marble offcoz la nureen yg buat hehee
samprit bahulu & maruku kami beli jer kan
kek lapis sarawak kak sofia bawa

majlis di mulakan dengan ucapan ringkas dr bos nureen
tgk la ellesya kat blkg tue
merajuk ngan mummy g duduk kat krusi tue
merajuk sbb nak buka tudung, nureen tak bagi hahaha
abes jerr bos bg ucapan nureen srh la buka, klau tak muka masam jerrr
dia plak klau jumpa bos nureen, manja kemain tau
siap bleh duduk atas riba lagi

sementara tunggu tetamu lain ambik makanan
kita bergambo dulu
kami seunit tapi tak seopis

 antara tetamu yg hadir
staff2 telekom d gelugor & unit nureen d bkt mertajam
serta team contractor

bila masa la kena candid nih...
tgk la masing2 dok nganga ja hahhaaa

last part, kaum adam yg kena basuh membasuh yerr....
bagus3x... hihiii
__________________________________________________________________________________
jom singgah

#getshera

13 comments:

mamaarifakeem said...

Best... terasa kemeriahan sambutan raya.. gotong royong :-)

Nurzakiah Hanum said...

bestnya menu semua nampak sedap

syawalsimpsons said...

wah rewang kan..baguih2....cumil la si kakak ni tau...eye shadow biru je..cun2

Adlin Mohamad said...

meraih rewang menu pun meriah ..ellyha pun meriah make up kalah mama hehehe

el said...

ritu x sempat nak mkn lemang..ada sekali tu je lah mkn pun sbb tgh pantang lagi smpai skun takut angin..eh lau ada lagi leh ajak iols x join haha

Nafira usof said...

Meriahnyeeee..
sonok lah tengok opis orang lain buat majlis hari raya kemain meriah haaa.. zura punye opis x de..huhuhuh.

Naemah Umi said...

meriah sgt ni...macam2 ado...

ellesya tu comei sgt berbaju kurung ngan bertudung gitew...geram nak pelok hehehehe

NEKCIK said...

cumilnya kakak..mcm da remaja gayanya
waaa kibash pun adaa

lieyalatif said...

meriahnye nureen...mcm2 menu ade hah...lengkap tgk menu yg ade.... puas perut dpt mkn mcm2.... tapi part tolong menolong buat kerja same2 tu best tu.....mase preparation kaum perempuan amik tempat....mase mengemas kaum lelaki plak...siap amik alih tugas cuci2 lagi...bagus mcm tu....

amboi kakak sya..kemain eyeshedow dieeee...lip lap lip lap hah....seronok dpt join majlis raye mummy yeak...

mai has said...

meriahnya jamuan raya.mcm2 juadah!kambing pun ada.terliur saya tgk...

LYAfrina said...

sedapnya kambing tuuuuu,,,

comey elly mekap

Khai♥Rin : anies said...

meriahnya....kambing tuuuuuuuuu walllaaaa

Myra Jay said...

Dah besar perut Nureen, cheq tertinggal keretapi..hehee

Kambing tu nampak mabeles ;D

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011