Monday, August 25, 2014

PULAU AMAN..... kami datang!!!!

assalamualaikum..... 
autopublish

dah lama tau pendam hasrat nak terjah pulau aman
so weekend lepas, baekkk punya planning
sebelum mak yong bersalin kannn...
elok benor lah.. hihihii...
kebetulan plak bos en suami pon ada open house ptg sabtu tu
mmg thorbaeeekkk lah

sampai dah kat jeti dia...

 mcm modellah...
kami posing dlu kat jeti sementara tunggu daddy parking kereta

 nin dia harga tiket boat yerr
mmg murah sgt2...

 amboi kakak sya... posing x kalah okehhh....

 jom kita serbuuuuu
cuaca sgt2 lah baik...

 sempat lagikan.. tp anak2 dh x pandang camera
x sabar nak naik boat

 sorang2 yer.. hati2 :)

 peluk ketat2...

 dkt 2 minggu tau ellesya tak sabar nak naik boat
dpt naik kali ni mmg dia hepi sgt2

masing2 muka hepi jerr kan

 kami jerr yg dok bergambo atas boat tu tau
hihiii

 emir cukup berani, nak duduk sorang2 tak bagi sgt kita pegang dia
mana boleh.. bahaya la cik abg oiitt....

 nmpk tak.. dlm 5minit jerr dh sampai

 lekaih2 posing sblm turun dr boat

 perkampungan yg kecil...

 tq2...

 laju jerr emir.. siap lompat2 lagi

 antara yg ada d sini

 salah satu chalet yg kami singgah
apa yg 3 beranak ni dok tgk?????

 ada anak ikan todak ropanya hihiii....

 lagi pusing2 perkampungan
emir terpegun... ada burung la..

 sampai ke hujung jalan kami terjah

 ni chalet yg paling sempoi...

berehat sekejap hilangkan penat
tgk la berpeluh2 2 beradik ni

mak yong pon semput k hihiii

 emir dok panggil mummy nak tunjuk apa ntah kat hujung sana???
nmpk x belakang kami tue jambatan ke2 p.pinang  :)

 posing sorang2 yerr

sempat lagi kan....
mak yong dah 33minggu tau... 

 bila dh nmpk playground mmg wajib la singgah

 berpeluh2 emir main....
hepi sgt

 dah tgh hari... jom kita isi perut....
apa yg fames kat cni???
sapa tau???

sempoilah restron dia....


 antara menu yg disediakan...
nmpk x???

 pemandangan meja makan kami mengadap laut

 kakak sya dok study kerr

 sedapnyyaaaaa.....

sementara makanan nak sampaikan
kita basahkan tekak dulu

solero faveret kakak sya...

 bkn stakat sejenis icecream tau
dekat 5 jenis budak2 ni mkn hihiii


sirap laici & limau asam boi

Alhamdulillah..... rezqi kami
mee udang

untuk anak2 order nasi goreng udang

emir dh nmpk nasi, mmg laju la..
lapar la belum mkn dr pagi td...

dah x pandang kiri kanan tue
laju jerr dia menyuap... sedap kan

nasi belum habis, pow mee udang mummy plak
mkn smpi ke hidung hahhahaa

emir mkn pedas berbanding kakak sya
slamber jerr dia mkn, klau makanan yg berkuah mmg fvret emir
 
kakak sya mkn ckit jerr, katanya pedas
bz ngan kertas kerjanya

 nmpk tak udang mak yong
byk ooooo.... hahahhaa
sbb kami laki bini mkn smpi 2 pinggan sorang tau
jgn x caya hahhaaaa....

lepas jer selesai mkn kami terus cargas
sbbnya hari nak hujan
sat g x sempat plak nk blk ke pangkalan hihiii


yeaaa... kami dh selamat sampai ke jeti tanah besar
nmpk kat blkg tue... mmg hujan dh turun dengan lebatnya
belum sampai kat kami lagi

sebelum kami gerak ke destinasi seterusnya
2 beradik tue wajiblah tukar baju dulu
dh berlemuih... tgk emir, masuk ja dlm keta dh menguap
masa ni dh pkl 1ptg...
so singgah masjid dulu sebelum serbu ke open house!!!!

tq sooo much daddy, tunaikan permintaan isterimu sblm bersalin
hihiiii
 __________________________________________________________________________________
jom singgah

#getshera

12 comments:

Sayangku Zie said...

Ooo pulau aman rupanya... kes mengidam mee udng ke...
Best best
Emir tak pedas ke...
Kalau rayyan tak mau makan sikit2 pedas.. huhu jenuh nak pujuk makan...

MAZLIZA ABD RAZAK said...

Best kan... sy pon p smpai hujung hri tu.
pregnant ka? :)

kayyana said...

bru first time dengar pulau aman... ok ke nureen naik bot time pregnant? takde terentak ke..? rsonyee..

Nurzakiah Hanum said...

best kan jalan2

syawalsimpsons said...

seronok jalan2 naik bot ni

Nafira usof said...

wahhh..syoknyeee..
tak tahan tgk udang besar2 tuh~ hehehe

eima said...

PULAU AMAN NI KAT PENANG KE ... LAAAAA AKU TAK PENAH PUN TAU .. PI BLK HARI JE EK .....

AnneRaini said...

terliur tgk udang besar2 tu nureen.... nmpk sedap sgt..

LYAfrina said...

cantiknya nureen..
ooo..inilah tempatnya ye nureen.. hehe

lieyalatif said...

wow bahagianye mak yong...tertunai hasrat hati gituuu heheeheh...lepas ni kire leh pantang dgn aman dan tenteram laa yeak nureen heheheeheh

tapi serius lieya bekenan gak dgn view kat situ...cantik2...tenang ajek...yg paling syok bab makan2 tu laaaa...terliur lieya tgk...teringat mee udang mak jah tetebe ekekekekeek....

emir ngan sya tumpang seronok le dpt jalan2....

Khai♥Rin : anies said...

penah smpi kt jeti tu je nureen...utk ke pulau aman ntah bla ;-)

mamaarifakeem said...

Nmpk mnarik... best babnaik bot ni, anak2 teruja :-)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011