PULAU AMAN..... kami datang!!!!

assalamualaikum..... 
autopublish

dah lama tau pendam hasrat nak terjah pulau aman
so weekend lepas, baekkk punya planning
sebelum mak yong bersalin kannn...
elok benor lah.. hihihii...
kebetulan plak bos en suami pon ada open house ptg sabtu tu
mmg thorbaeeekkk lah

sampai dah kat jeti dia...

 mcm modellah...
kami posing dlu kat jeti sementara tunggu daddy parking kereta

 nin dia harga tiket boat yerr
mmg murah sgt2...

 amboi kakak sya... posing x kalah okehhh....

 jom kita serbuuuuu
cuaca sgt2 lah baik...

 sempat lagikan.. tp anak2 dh x pandang camera
x sabar nak naik boat

 sorang2 yer.. hati2 :)

 peluk ketat2...

 dkt 2 minggu tau ellesya tak sabar nak naik boat
dpt naik kali ni mmg dia hepi sgt2

masing2 muka hepi jerr kan

 kami jerr yg dok bergambo atas boat tu tau
hihiii

 emir cukup berani, nak duduk sorang2 tak bagi sgt kita pegang dia
mana boleh.. bahaya la cik abg oiitt....

 nmpk tak.. dlm 5minit jerr dh sampai

 lekaih2 posing sblm turun dr boat

 perkampungan yg kecil...

 tq2...

 laju jerr emir.. siap lompat2 lagi

 antara yg ada d sini

 salah satu chalet yg kami singgah
apa yg 3 beranak ni dok tgk?????

 ada anak ikan todak ropanya hihiii....

 lagi pusing2 perkampungan
emir terpegun... ada burung la..

 sampai ke hujung jalan kami terjah

 ni chalet yg paling sempoi...

berehat sekejap hilangkan penat
tgk la berpeluh2 2 beradik ni

mak yong pon semput k hihiii

 emir dok panggil mummy nak tunjuk apa ntah kat hujung sana???
nmpk x belakang kami tue jambatan ke2 p.pinang  :)

 posing sorang2 yerr

sempat lagi kan....
mak yong dah 33minggu tau... 

 bila dh nmpk playground mmg wajib la singgah

 berpeluh2 emir main....
hepi sgt

 dah tgh hari... jom kita isi perut....
apa yg fames kat cni???
sapa tau???

sempoilah restron dia....


 antara menu yg disediakan...
nmpk x???

 pemandangan meja makan kami mengadap laut

 kakak sya dok study kerr

 sedapnyyaaaaa.....

sementara makanan nak sampaikan
kita basahkan tekak dulu

solero faveret kakak sya...

 bkn stakat sejenis icecream tau
dekat 5 jenis budak2 ni mkn hihiii


sirap laici & limau asam boi

Alhamdulillah..... rezqi kami
mee udang

untuk anak2 order nasi goreng udang

emir dh nmpk nasi, mmg laju la..
lapar la belum mkn dr pagi td...

dah x pandang kiri kanan tue
laju jerr dia menyuap... sedap kan

nasi belum habis, pow mee udang mummy plak
mkn smpi ke hidung hahhahaa

emir mkn pedas berbanding kakak sya
slamber jerr dia mkn, klau makanan yg berkuah mmg fvret emir
 
kakak sya mkn ckit jerr, katanya pedas
bz ngan kertas kerjanya

 nmpk tak udang mak yong
byk ooooo.... hahahhaa
sbb kami laki bini mkn smpi 2 pinggan sorang tau
jgn x caya hahhaaaa....

lepas jer selesai mkn kami terus cargas
sbbnya hari nak hujan
sat g x sempat plak nk blk ke pangkalan hihiii


yeaaa... kami dh selamat sampai ke jeti tanah besar
nmpk kat blkg tue... mmg hujan dh turun dengan lebatnya
belum sampai kat kami lagi

sebelum kami gerak ke destinasi seterusnya
2 beradik tue wajiblah tukar baju dulu
dh berlemuih... tgk emir, masuk ja dlm keta dh menguap
masa ni dh pkl 1ptg...
so singgah masjid dulu sebelum serbu ke open house!!!!

tq sooo much daddy, tunaikan permintaan isterimu sblm bersalin
hihiiii
 __________________________________________________________________________________
jom singgah

#getshera

Comments

Sayangku Zie said…
Ooo pulau aman rupanya... kes mengidam mee udng ke...
Best best
Emir tak pedas ke...
Kalau rayyan tak mau makan sikit2 pedas.. huhu jenuh nak pujuk makan...
Best kan... sy pon p smpai hujung hri tu.
pregnant ka? :)
kayyana said…
bru first time dengar pulau aman... ok ke nureen naik bot time pregnant? takde terentak ke..? rsonyee..
syawalsimpsons said…
seronok jalan2 naik bot ni
Nafira usof said…
wahhh..syoknyeee..
tak tahan tgk udang besar2 tuh~ hehehe
eima said…
PULAU AMAN NI KAT PENANG KE ... LAAAAA AKU TAK PENAH PUN TAU .. PI BLK HARI JE EK .....
AnneRaini said…
terliur tgk udang besar2 tu nureen.... nmpk sedap sgt..
LYAfrina said…
cantiknya nureen..
ooo..inilah tempatnya ye nureen.. hehe
lieyalatif said…
wow bahagianye mak yong...tertunai hasrat hati gituuu heheeheh...lepas ni kire leh pantang dgn aman dan tenteram laa yeak nureen heheheeheh

tapi serius lieya bekenan gak dgn view kat situ...cantik2...tenang ajek...yg paling syok bab makan2 tu laaaa...terliur lieya tgk...teringat mee udang mak jah tetebe ekekekekeek....

emir ngan sya tumpang seronok le dpt jalan2....
penah smpi kt jeti tu je nureen...utk ke pulau aman ntah bla ;-)
mamaarifakeem said…
Nmpk mnarik... best babnaik bot ni, anak2 teruja :-)

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017