Tuesday, August 19, 2014

random makanan jamu tekak hehehhe

assalamualaikum.....
autopublish

pagi2 layan mata yerr....
gambo random by phone jerr.... x sempat edit dh hehehe
  
tq daddy....
kambing bakar tapauan dr open house
daddy bw balik masa g open house umah member
bw blk yg masih belum bakar so daddy bakar by oven hehhee
mavelous sgt2...

nasi tomato udang
sedap wehhh.... beli kat psr mlm dpn umah jerr
sblm ni x dak, mgu pertama pas raya baru nmpk akak tu jual

sup sawi faveret anak2
sng bila wat sup mcm ni anak2 mmg mkn byk, puas ati tgk depa mkn

dh lama teringin, tgk ig #fareydah..
terus order... perghhh rangup beb... sedaplahhhh

bila tgk member post k.teaw kungfu terus tergoda ngan sayur2 dia
tp x suka plak bila k.teaw tue di salut ngan telur
so terus tukar menu dinner, mee bandung

anak teruna ni mmg mkn pedas... teman mummy mkn kan

breakfast ngan gang opis kat gerai bwh jerr
sedappppppp.... k.teaw grg ni

daddy teringin nk mkn soto
so mak yong plan2 masak d umah 
kebetulan pagi sabtu mak call nak mai umah 
so terus g kedai cari bahan basah...
ni 1st time buat tau... sambil masak smbil tgk recipi 
nureen ikut recipi blogger azie & kakina

pg tue daddy join sukan TM dulu...
daddy dpt no 3 dlm ping pong
tahniah2.. :)

puas ati tgk suami, mak abah adik & adik ipar mkn bertambah
yg rasmi soto ni offcoz la emir, semangkuk dia mkn...
pujian melangit tue d terima hehehe

mak bawakkan rambutan & dokong dari kampung
tq mak abah.....

ahad mlm.... daddy laju2 g beli dominos pizza
mak yong dah x brapa larat nak masak..
masak ikut mood jer skrg ni hehhee

menu dinner semalam
bila bff ahlam ckp ladna pon sodap byk sayur
so mummy request daddy belikan k.teaw ladna
perghhh puas ati sayur mmg byk :)



jom singgah

#getshera
r />

11 comments:

Falsya said...

adehhhhh...lapooo..

lieyalatif said...

aduh cuci mate lieya tgk pagi ni nureen...semua nampak sedap2....lagi2 soto tu....lieya tak penah baut soto tau nureen... tgk nureen buat ni baru tepikir .....budak2 suke laa sup2 ni kan...kite kalo makan sah2 curah sambal kicap byk2 baru syiok....

aktif jugak hubby nureen...die main basikal...pastu ping pong lagi....tu le masa die nak hepi2 ngan kawan2 kan nureen....dpt sihat kan badan jugak...

syawalsimpsons said...

adoi telan air liuq ni tgk semua makan2/.....lagi2 soto..alamak

- said...

wahhh btol2 buat kami cuci mata ni...hehehe

sib baik moon tgh puasa ni..kalo x.. ada je duk pikir nk makan apa jap g..hehehe

kayyana said...

erk?? kenapa semua gambar makanan ni sedap sedap ni..?? especially kambing bakar... adoiiii sdapnye...

AnneRaini said...

semuanya mengancam... dah lah lapo ni..hadui..

el said...

sedapnya semua makanan hg pya hahaha..aku pun nak try masak soto...fevret tu..ekeke

eima said...

byknye mknan ... lapo la plak petang2 ni huhu

shark said...

rajin mak yong masak hehe..
tp bila family mai mau tak mau mmg kene masak..
kesian depa mai jauh2 makan biskut kering hheehe..:P

LYAfrina said...

Wuhuuuuu..kemain meriahnya mkanan mak yong.. mengugat dietku.. hehe

Khai♥Rin : anies said...

tgk kambing tu tingat open house smlm...

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011