Friday, August 8, 2014

di sebalik tabir di pagi satu syawal....

assalamualaikum..... 
autopublish

bagai bikin filem gitu kan
siap ada cerita disebalik tabir kuang4x....
byk piccas candid yg berjaya nureen edit
piccas sebelum, semasa & selepas bersalaman bermaafan...
moh kita layannnnnnzzzzz.....
jgn smpi terlena sudahhh... hehheee

memandangkan mak yong x g smbhyg raya
jadi mak yong siapkan anak2...
emir sabar menunggu kepulangan daddy dari masjid
smpi nak ambik gambo pon x mau
kakak sya xcited nk pakai kasut raya yg dikatakan ala2 elsa g2..

tgk la emir.. merajuk tau.. lama sgt gamaknya tunggu daddy...

kakak sya yg sporting abesss.....

 dah nmpk kelibat daddy terus senyum sampai ketelinga
anak daddy nih...

 mula x leh berenggang ngan daddy....

 emir tgk mana tue...
puas mummy panggil nama, ckit pon emir tak kalih

 oooo... nak kakak sya join skali baru nak tgk camera yerrr

 ada sesuatu yg mencuit hati emir...
emir mmg tersenyum sepanjang photoshoot raya kami

 ni 2 2 nak berdiri atas kaki daddy
pastu nk srh daddy jln... tgk emir tue... dia nk pijak 2 2 kaki daddy
x mau kasi can kat kakak sya

 tq kakak sya, ada jgk piccas mummy sorang yerr....

abaikan selendang mummy yg x brapa nak melilit tu yerr....

 emir merajuk la mummy ambik pic ngan kakak sya jerr

 so turn emir pulak.... tp awat serius sgt nih

 ok... kita bertiga, sweeetttt bangat.....

 tak lupa wit MIL & SIL

 kuat abg nyakat anak buah yerr

 mak yong baru nk cuci taik mata kerr
kakak sya cuba menyibokkan diri hihiii

 ceria kan muka emir...
pas jerr snap emir akan gelak.. apa yg lawak pon x tau
kakak sya x sempat ready ker kakak sya tgk camera lg satu?

 pasangan bahagia.... amin

 ingat kakak sya jer ker yg suka jd photographer?
emir pon x kurang berbakat tau...
klau tak, tak kan la penuh pic emir yg berselfie dlm anset mummy kan hehheee

 kali ni 2 2 nak jd PG
mak yong kena bertindak cepat... hahhaa

sempat lagi tue...
bila nak candid 2 beradik ni perasan terus posing hehehe

tengah mengedit semlm...
opppsss piccas kakak sya bersalaman ngan mummy tertinggal la untuk n3 semlm
huhuuu... maaf yerr kakak sya

 masa ni semua dh ready nk g beraya umah jiran tetangga
so sempat ber wefie dlu kan

 SIL wit anak2 buah tersayang

 berkepit lagi yerr 2 beranak nih
moh kita g beraya

 balik dari beraya umah jiran
kami bersiap nak g ziarah kubur arwah tok daddy d yan kedah

elok nak gerak, mak ndak sebelah FIL call nak mai umah
so kita tunggu kejap yerr
 anak2 layan mewarna dolu... hihiiii

eh, ada yg tanya
baju raya kami ni grey ker silver..
yer la kan, grey pon yerr silver pon yerr
yg pasti comel & sesuai ngan kami sekeluarga kan4x... hihiii
 __________________________________________________________________________________
jom singgah

9 comments:

anajingga said...

salam lebaran,singgah Syawal ke 12 kesini..meriahnya raya...bayangkan beraya tanpa kamera kan hehe..:)

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
singgah pagi
sory sangat2 bz x sempat nak singgah lama2
anyway jemput datang open house anum ya

shark said...

wahhh sakan hang bergambaq noo..mmg nak lena tengok hahahha :)
slamat hari raya babe..maaf zahir dan batin :)

Rizziela said...

cutenya anak dara bertudung...cantik tema warna raya

AnneRaini said...

selamat hari raya nureen..mcm2 ragam nak ambil gambar ye...tema baju kite smalah tp sy pekat lagi warnanya..

mai has said...

suka tengok kak sha...sangat kakak mithali.mashaAllah...

lieyalatif said...

amboiiii mcm retis siap ade disebalik tabir....kelassssss mak yong kite....tapi mmg betul pun nureen pic2 mcm ni laa lagi sweet n comel kan...tgk le emir manjang merajuk jeee...manje betul tu...camne esok jadi abang tu heheheeheh...

comel anak dare tu bertudung tau...muke nureen abis laaaaa.....

lieya pun kalo ditgk dibelek2 byk pic raye sebenarnye....dok pilih2 nak masuk blog ni tapi tu laa pilih2 pun byk gak hahaahaha...

eima said...

wahhh bgsnye byk gambar raya kami tak byk pun .. tetiap tahun berazam nk amik gambar byk tp tetap x jd jg pelik betui

eB said...

wah emir mseti geng auntie kan? :)
ps: "kepok kubur" tuh yang keliling kubor tuh... kami x bina marmar... kami bancuh simen buat sendiri je... :)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011