Monday, June 29, 2015

Jejari Roti Coklat Celup Nestum

assalamualaikum..... 

sebelum posa ri tu nureen ada g 1 butik kat bayan baru
ada la beli 1 biskut ni
memang sedap
tup2 bila nureen join letmasak dlm instagram
ada org up recipi biskut ni
pergghhhh.... boleh try ni
:P


Ingredients

5 keping
roti
½ bar
coklat masakan
1 cawan
nestum
1 sdb
marjerin
2 sdb
susu pekat

Instructions
1.       Potong roti berbentuk jejari dan bakar pada suhu 180°c selama 15 minit.
2.       Sementara itu masak coklat masakan secara double boiler.
3.       Masukkan susu pekat dan marjerin bersama coklat masakan sambil kacau rata.
4.       Celupkan roti bakar tadi ke dalam coklat dan salutkan dgn nestum
5.       Biarkan coklat mengeras dan bole lah di hidang.


jom, bleh try sbb simple jer hihiii....
___________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD

serunding sedap... :)
http://aliaharyanie.blogspot.com/
012-9218016
puasa kan dah dekat
menu wajib bila bersahur ni kan... :)
insyaALLAH sama2 kita membeli sambil membantu...


13 comments:

adrianna syaz said...

Mcm best ja..nnti bleh try.hehe

Kakzakie said...

Kalau Nureen bagi semua bahan pada Ellysya dia pun boleh buat ni NUreen.. Senang aje kan. Mesti seronok anak dara tu kalau dapat buat.

MizzTina said...

mlm td dh bakar roti, tggl celup coklat n nestum je.. hehehe

lieyalatif said...

e'ehhh simple laa bahan die nureen...boleh buat nieh...yg penting sedap..coklat, nestum mmg laju jelaa budak2 mkn kan....

Falsya said...

senang sgt nie...nmpk pun mcm sedap..boleh try..

NEKCIK said...

Owh sedsp ye..nekcik da tngok tapi tak buat lagi

mama tisya said...

ada tgk resepi ni..mcm mudah je tp tk terbuat lg hehe

LadyBird said...

Ade gambar x? Nk tengok.. Boleh buat juadah raya nanti..
Salam kenal awak...

LadyBird said...

Ade gambar x? Nk tengok.. Boleh buat juadah raya nanti..
Salam kenal awak...

eima said...

mcm besh dan senang tp aku ni mls nk berenyah

wahida said...

senangnya...kena tunggu mood rajin datang ni...tapi mmg simple la resepi nya...i like...

el said...

tulah resepi ni dok peram je xnah try pun
nti iols try na

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam nureen,
ghajin uols nak buat sekut ghayer :)
iols maen tunjuk2 saja he3

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011