Jejari Roti Coklat Celup Nestum

assalamualaikum..... 

sebelum posa ri tu nureen ada g 1 butik kat bayan baru
ada la beli 1 biskut ni
memang sedap
tup2 bila nureen join letmasak dlm instagram
ada org up recipi biskut ni
pergghhhh.... boleh try ni
:P


Ingredients

5 keping
roti
½ bar
coklat masakan
1 cawan
nestum
1 sdb
marjerin
2 sdb
susu pekat

Instructions
1.       Potong roti berbentuk jejari dan bakar pada suhu 180°c selama 15 minit.
2.       Sementara itu masak coklat masakan secara double boiler.
3.       Masukkan susu pekat dan marjerin bersama coklat masakan sambil kacau rata.
4.       Celupkan roti bakar tadi ke dalam coklat dan salutkan dgn nestum
5.       Biarkan coklat mengeras dan bole lah di hidang.


jom, bleh try sbb simple jer hihiii....
___________________________________________________________________

Sihat itu Jihad
TEROKAI RAHSIA SEBENAR 
bersama
QASEH GOLD

serunding sedap... :)
http://aliaharyanie.blogspot.com/
012-9218016
puasa kan dah dekat
menu wajib bila bersahur ni kan... :)
insyaALLAH sama2 kita membeli sambil membantu...


Comments

adrianna syaz said…
Mcm best ja..nnti bleh try.hehe
Kakzakie said…
Kalau Nureen bagi semua bahan pada Ellysya dia pun boleh buat ni NUreen.. Senang aje kan. Mesti seronok anak dara tu kalau dapat buat.
MizzTina said…
mlm td dh bakar roti, tggl celup coklat n nestum je.. hehehe
lieyalatif said…
e'ehhh simple laa bahan die nureen...boleh buat nieh...yg penting sedap..coklat, nestum mmg laju jelaa budak2 mkn kan....
Falsya said…
senang sgt nie...nmpk pun mcm sedap..boleh try..
NEKCIK said…
Owh sedsp ye..nekcik da tngok tapi tak buat lagi
mama tisya said…
ada tgk resepi ni..mcm mudah je tp tk terbuat lg hehe
LadyBird said…
Ade gambar x? Nk tengok.. Boleh buat juadah raya nanti..
Salam kenal awak...
LadyBird said…
Ade gambar x? Nk tengok.. Boleh buat juadah raya nanti..
Salam kenal awak...
eima said…
mcm besh dan senang tp aku ni mls nk berenyah
wahida said…
senangnya...kena tunggu mood rajin datang ni...tapi mmg simple la resepi nya...i like...
el said…
tulah resepi ni dok peram je xnah try pun
nti iols try na
Assalam nureen,
ghajin uols nak buat sekut ghayer :)
iols maen tunjuk2 saja he3

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017