Monday, May 14, 2012

S.U.S.U formula

ASSALAMUALAIKUM..

alhamdulillah ellesya sekarang dh 3tahun 9bulan
nureen berjaya menyusukan ellesya selama 2tahun 2 hari
tapi susu tepung tetap ada kan
kami tak pernah bertukar susu dari ellesya kecik smpi sekarang kecuali masa warded 2thn lepas sebab ellesya cirit birit yg terok so doc saran bg susu pediasure
ituew pon abes je 1 tin ellesya dh ok & kami continue balik ngan yg asal
susu apa yg ellesya minum smpi sekarang??

susu ni, beli byk2 wat stock heee
S26 wyeth - alhamdulillah, memang sesuai ngan dia
dah stage 4 pon..
susu ni biasanya nureen tak beli kat pasarraya sbb agak mahal
nureen akan beli kat satu farmasi di jitra kedah sebab harganya jauh lebih murah dari pasaraya di penang ni
hope emir nanti pon akan mewarisinya

ellesya 4 bulan masa cuti2 malaysia ke genting dec 2008

kat umah tgh tgk crita cartoon..
mcm2 aksi dia

nureen mintak ellesya posing sbb nak masuk contest cute mum suatu ketika dlu..



lama nureen sepi bkn bz berpantang tp internet kat kg ni baru ja ok hari ni.. tu yg terus on9...
InsyaALLAH esok baru nureen update crita terkini yerr... n3 ni yg ada dlm draft ehhehe


18 comments:

MRS. K said...

hadif pon minum susu ni

eima said...

susu mahai ni ....
fahim dulu penah try tp sembelit waktu umur 1 tahun ...so tukar kpd sustagen1+

Fieza79 said...

errkk nureen..dulu ellesya mnum susu ibu cmpo2 dgn formula ehh..?

Nens Collection said...

ammar minum dugro jek..sesuai je nmpk..;)

mamalieyna said...

susu ni mahai ni..hehe~ tp mmg terbaeek la kan utk anak membesar dgn jayanya~

ohho..ptt lama sepi jer.. tp eina pun dh kurang berBW..kurang kesempatan..huu~

iizza said...

anak iza minum lactogen jer dulu..nampaknya sesuai xde sembelit ataupn cirit birit

Qhaifa Nur said...

tak pernah beli susu jenama nih...

sukanya tengok ellesya minum susu .....siap berposing lagi...

Kakzakie said...

Bila line dah ok dapatlah tengok ellysa dgn baby :)

el said...

anak2 aku dua org dulu x bf..sbb taim tu x bape tau sgt psl bf..so setahun mmg mnm susu mahai..msok dua tahun baru tuko susu murah dutch lady...
tp anak no. 3 ni still bf..harap2 pas putus bf ni leh lah share2 ngan sibling yg lain..jimat skit hehe

Salina@IbuAqil said...

Rindunya dkt Kakak Elly.. ;)
Nureen sihat?!
Baby sihat?!
TC yer.. ;)

wantie said...

Try jugak susu ni tuk Allesya that dat. tapi dia tak mau la pulak.
Memang dia lebih suka Susu Cap Gantung ibu dia. hehehe..

wan nurul hezrina said...

merah dutchlady jer..pernah try lain sembelit...tapi dulu2 mama nurul kata nurul minum s26 nie=)

|| NaFiRaa || said...

delisha minum susu dutchlady.. alhamdulillah x de masalah dgn dia..:)

LYAfrina said...

asya msa baru lahir dulu minum bebelas..pastu tuko snow sbb sembelit.. last2 tuko lactogen.. pastu ok.. bila dh ok tu.. tuko sustagen plok...

LYAfrina said...

nureen..lya nk pos something ni kat add mana yer?? hadiah y lya beli kat elly dulu pon still ada dlm simpanan lya lg ni.. igt nk pos skaligus la... nnti nureen bg email add yer...

lya_afrina@yahoo.com

fieda said...

maira la ni minum sustagen..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

balqis pernha minum susu ni, ok jugak tapi masa tecik dulu je pastu minum Enfa....bukan main lagik anak dara ni posing bagai

Izan Ishak said...

wahhh... banyak stok susu elly...

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011