Monday, May 21, 2012

a.f.c

ASSALAMUALAIKUM

sinonim x ngan channel ni kat astro?
afc channel 703
semua pasal masakan & makanan
ellesya cukup suka tgk channel ni
dia ckp, dia nak belajar masak
nanti dia boleh masakkan utk daddy & mummy

amboiii anak daraku dh besar ya
palig dia suka yg buat pastry, cake, muffin
tersenyum jerr tgk kekhusyukkan dia

yg pelik, knapa la suka sgt tgk tv sambil duduk atas meja 
mmm.. byk kali marah pon tetap jugak duduk

:)

16 comments:

iizza said...

ellesya nak jadi chef la nampaknya ni ya..:)

sy pn suka tengok channel ni..memang suka tengok diorg masak dn makan..^_^

Anum said...

wow kecik2 dah nak jadi chef

e!ya said...

owh bgus la..biasa umur baya2 ellesya nieh suke tgk katon..

KhaiRin : anies said...

bgs tu bleh jd chef terkenal nnt

aminnnn

Bui Junaidi said...

KALAU ANAK2 KAK BUI JGN HARAPLAH NAK LAYAN RANCANGAN MASAKAN..

el said...

leh jd masterchef junior msia plak no hehehehe

manja209 said...

wa..bgus la ely,same la nga aunt ixa suke tgk afc..:)

adianiez AIDA said...

aida pun minat sgt tgk afc. dpt idea nak masak pe :)
anak-anak aida if balik umah MIL, pun suka dok atas meja kopi instead of sofa. bila aida tanya, nape... diorang jawab, meja ni bawah kipas, best!
hmmmmm...

wantie said...

suka tengok afc tu jugak. tengok pompuan tu masak ala ala sweet semuanya.

Elly nak jadi master chef kid ke?

eima said...

ade stengah suka tgk mostly lelaki sbb tukang baker tu pakai bj nampak lurah tetek .. hehehe

amiey lee said...

wahhh suka tgk rancangan masakan bagus2

Imah Dinor said...

pmulaan yg baik...leh wat mnantu ni..rajin plak nak masak2 ye...

aanie said...

lepas ni boleh la tlg mummy kat dapur....

Gieyana said...

sm mcm anak dara aq..suka gak channel nie.:-)

LYAfrina said...

wah... elly minat msk2 yer

fieda said...

bagusnya elly..kalau maira katun jer la kejenya..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011