" TAG LESEN MEMANDU"

Bilakah anda mengambil lesen memandu?
  • Bulan 12 tahun 2000 lepas habis SPM, tp juz lesen 'motorbike' jerr sbb abah x bagi ambik keta lagi, bila ada lesen motor ni jadi minah rempit oooo.. bulan 5 tahun 2002 baru ambik lesen keta.. dpt jerr lesen trus jadi 'gila stereng'
Berapa lamakah pengalaman memandu anda?

  • pengalaman ada la 8tahun kot.. skrg dh x jadi minah rempit tp jadi 'mummy drift' plak sbb xcden motor tahun 2004 trus abah x izin naik motor.. teruk jgk xcden..


Pengalaman pahit ketika memandu?
  • bulan 6/2004 xcden motor.. sendiri2 jatuh sebab tayar motor depan x dak angin, terlalu xped jenguk tengok tayar masa motor tengah bergerak, pas2 x sedaq pon cam na bleh jatuh sedaq ja 2nd day dah ada kat hospital x dak apa yg patah cuma luka2 n muka bengkak..
  • bulan brapa x hingat tp tahun 2006 xcden keta yg abah bg utk guna p keja.. drift la katakan sampai x sempat nk break terlanggaq keta dpn tp keta sndri yg truk.. sebln keta msk ICU tp x dak pa2 cedera pn..


    Pengalaman manis memandu?
  • manis??? apa ya?? hhhmmmm
  • masa abah bg keta kakak utk guna p keja, nekad simpan duit nk makeup keta, tukaq spring, stereng, tukaq radio, bubuh tinted gelap, tukaq exzos bising 'prannnggggg...' bangga naik keta cantik tp bila bwk blk kg abah bising..huhuhuu... abah tukaq beli keta baru n keta lama bagi adik.. bila pakai keta baru abah siap pesan "NO MAKEUP OK!!" keta baru tu la saya xcden...


    3 tabiat memandu?
  • tabiat x bagus SMS masa memandu!! (jgn tiru aksi ini)..
  • bila bwk anak dr drift kena tukaq stail jadi 'wanita ayu' la.. kuwang3x.. x dak maknanya.. bwk totap ranggi...
  • apa2 sebelum bwk keta x kira nak p mana pon mesti check dlu minyak itam keta pada paras bahaya @ perlu di topup & check aiq keta.. must do it!!!


    Pantang bila memandu?
  • cukup geram bila ada pemandu bawak slow kat sebelah kanan.. tambah bila tengah saat2 urgent!!

Comments

Fieza79 said…
tag terjwb sudah...thanx2...
sm la jd minah drift..hehe
mamaaerish@eb said…
slm,
eb nk mtk emel add boleh?... eb nk invite msk blog sbb terpaksa privatisekan... sori yer sshkan... tq..
abbyal_bakri@yahoo.com

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017