Thursday, May 6, 2010

" TAG LESEN MEMANDU"

Bilakah anda mengambil lesen memandu?
  • Bulan 12 tahun 2000 lepas habis SPM, tp juz lesen 'motorbike' jerr sbb abah x bagi ambik keta lagi, bila ada lesen motor ni jadi minah rempit oooo.. bulan 5 tahun 2002 baru ambik lesen keta.. dpt jerr lesen trus jadi 'gila stereng'
Berapa lamakah pengalaman memandu anda?

  • pengalaman ada la 8tahun kot.. skrg dh x jadi minah rempit tp jadi 'mummy drift' plak sbb xcden motor tahun 2004 trus abah x izin naik motor.. teruk jgk xcden..


Pengalaman pahit ketika memandu?
  • bulan 6/2004 xcden motor.. sendiri2 jatuh sebab tayar motor depan x dak angin, terlalu xped jenguk tengok tayar masa motor tengah bergerak, pas2 x sedaq pon cam na bleh jatuh sedaq ja 2nd day dah ada kat hospital x dak apa yg patah cuma luka2 n muka bengkak..
  • bulan brapa x hingat tp tahun 2006 xcden keta yg abah bg utk guna p keja.. drift la katakan sampai x sempat nk break terlanggaq keta dpn tp keta sndri yg truk.. sebln keta msk ICU tp x dak pa2 cedera pn..


    Pengalaman manis memandu?
  • manis??? apa ya?? hhhmmmm
  • masa abah bg keta kakak utk guna p keja, nekad simpan duit nk makeup keta, tukaq spring, stereng, tukaq radio, bubuh tinted gelap, tukaq exzos bising 'prannnggggg...' bangga naik keta cantik tp bila bwk blk kg abah bising..huhuhuu... abah tukaq beli keta baru n keta lama bagi adik.. bila pakai keta baru abah siap pesan "NO MAKEUP OK!!" keta baru tu la saya xcden...


    3 tabiat memandu?
  • tabiat x bagus SMS masa memandu!! (jgn tiru aksi ini)..
  • bila bwk anak dr drift kena tukaq stail jadi 'wanita ayu' la.. kuwang3x.. x dak maknanya.. bwk totap ranggi...
  • apa2 sebelum bwk keta x kira nak p mana pon mesti check dlu minyak itam keta pada paras bahaya @ perlu di topup & check aiq keta.. must do it!!!


    Pantang bila memandu?
  • cukup geram bila ada pemandu bawak slow kat sebelah kanan.. tambah bila tengah saat2 urgent!!

2 comments:

Fieza79 said...

tag terjwb sudah...thanx2...
sm la jd minah drift..hehe

mamaaerish@eb said...

slm,
eb nk mtk emel add boleh?... eb nk invite msk blog sbb terpaksa privatisekan... sori yer sshkan... tq..
abbyal_bakri@yahoo.com

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011