icecream goreng

ASSALAMUALAIKUM...

bila ramai rakan blogger dh buat icecream grg
nureen pon apo lagi nak jugak la buat
so bila bhn2 semua dh ado
mlm ahad lepas bila emir dah tdoq
nureen & ellesya pon bertungkus lumus la
daddy plak g mancing
lepas gian la setelah 11bln x memancing masa nureen preggy & berpantang :)


nureen dok buat ellesya dok mkn hahhaa

dah siap tp x brapa kemas sbb guna cwn yg biasa ja..
so simpan dlm freeze la yerr
esk baru nk grg
recipi ambik dari blogger myra @ mj

tengah hari baru nureen grg
perghhhh mmg sodaplah.. sejuk & rangup
cuma rasa mcm x leh mkn byk je

ellesya plak dia nk mkn roti jek x nak mkn icecream
aik pelik la plak kan slalu pantang nmpk icecream


ni plak balance roti, nk buang sayang
so nureen buat puding roti
recipi nureen ambik dr blogger wahida

kismis x dak so nureen ganti ngan choc rice

bersoskan kastad
perrgghhhh.. sesuai utk mereka2 yg tgh diet rasanya...


Comments

watyz said…
wa.. menarik. hr tu dh usha eskrem goreng tu. pon dok pk2 nak wat gak... :)
Kakzakie said…
Aiskrim goreng kakak tak begitu layan tapi puding roti sos custard memang kakak suka.:)
manja209 said…
wow...nk kne try buat jgk ni..
puding roti tu nmpk sedap je ;)
eB said…
eB arituh x tau nk wat aper ngan lebih2 roti tuh. nk wat puding x reti. hik3
Zie said…
macam best jer.. Sedap ker.. Nanti leh try..
Zie said…
tak pernh buat puding roti hehe
Myra Jay said…
Nureen makan roti goreng je ke? :)

Dia suka makan aiskrim yang memang aiskrim saja la tu..hehee
Gieyana said…
mnariknyaa...puding tue pon nmpak sempoiii.:-)
Huda said…
huda buat ptg semalam..mmg sedap..tp x sanp gambar..next time buat nak amik gambarnye :)
|| NaFiRaa || said…
sedapnyeeee puding roti tuh!!!
nureen share lah resipi kat sini.. :)

lagi satu nak tanya.. tapi x tau lah logik ke tak soklan nih.. sos kastad tuh buat sendirik or beli?? muehehe.. zura nih mmg gagal bab2 masak memasak kek or biskut or puding nih..kihkihkih
eima said…
mmg nampak besh la ... nanti nk try l a.....
KhaiRin : anies said…
selama ni dgr, tgk n baca je tp x penah rs lg ais krim goreng tu..

ye ke utk org berdiet? hehehehe
Anum said…
wow nampak sedap nie
wantie said…
pandai nureen buat noh. last week ada nampak owang juai kat pasar malam matang. tapi tak beli pong.

puding roti tu marveles. nak try gak ar.
el said…
sejak 18 menjak ni roh dapur hang memuncak2 plak aku tgk
jeles aku

cam2 hang msk la ni...
nti aku dtg umah hang leh la aku request hahahaha
HazeL said…
mcm mane nak buat kastard tuu?
Nens Collection said…
MMG BYK LEBIHKAN ROTI TU..NENI X RETI NK BUAT APE..G TAMAN KASIK IKAN MAKAN AJO..KIKI
Qhaifa Nur said…
semua bahagian roti berguna...
ais kerim roti sedapnya...
bab buat puding tu paling suka sangat..
Myra Jay said…
Fondue tu tak tau lagi, maybe lepas ni Myra akan celebrate secara berdua pulak..heheee
Imah Dinor said…
dua2 menu nmpk sedap....wah makin rajin mammy nureen ni ye....
Myra Jay said…
Myra dah lama tak terjah Qbay nureen, rasanya sekali dua je penah jejak situ ;)

Nak join sekaki mai la Juru,heheee
maszmadi said…
tergugat gak ngan eskrem goreng ni, memang sedap, nak buat pon senang kan...
LYAfrina said…
sedapnyer...lya x pnh lg wk sndiri..sbg je yer
fieda said…
wah..terbaik la nureen..hihi..dah la sama bekas kita simpan stok tu..tapi kan puding roti itu buat org terliur la dgn sos kastardnya..
iizza said…
rajin tul nureen ni memasak yer...nampak sedap-sedap ni..terliur lak..:)
nanakimie said…
hee,tadi jenguk sis fieda punya,ni ellesya n mummy pulak buat ye..hee:)

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017