Monday, June 11, 2012

carseat ke babyseat???

ASSALAMUALAIKUM

emir suka duduk dlm bbseat ni
tp nureen letak kejap2 jerr sbb yerr la emir kan masih kecik
org kata x elok kan biar dia dlm ala2 separuh duduk g2
bila dh 4 5 bulan ok la kot kan..

hepinya emir kan & elly plak mmg x pandang lain la bila dpt kropok

tp nak jgk ellesya bila nureen mintak tolong dodoikan emir
:)

ada jgk ngelatnya bila nak ja mkn kropok tue

emir dh nk nanges bila bbseat tue x bergoyang2

ellesya nak lari dari tugas ya
tue dok nyorok blkg bbseat

hahahaha.. mcm la x nmpk kpala dia

18 comments:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Wahh..Ellesya rajin jaga adik...:)gud girl!

eB said...

kalo lapik bantal x per kot? :)

manja209 said...

ko try lapik bantal je
aku letak damia dlm tu jgk,tp letak bantal je kat bwh bg dia tenggelam

eima said...

ok dah bleh dah duduk tu ... ajar die dok dlm tu time dlm keta ...mudah kerja kite nanti ...hehehe

tp utk masa ni ... lapik la bantai nipis dulu .... dah umur 2 ke 3 bulan tu dah ok dah ...

mimie.. said...

yaAllah comelnyeee emir tuu.... ^_^kakak dia pun bukan main lagi ye bila dah dapat keropok tu hihi..

Kesuma Angsana said...

alala cute... rasa nak gigit2 je hehe

wantie said...

percaya atau tidak sejak Amirul kecik tak pernah pun kak T drive alone ngan dia. sampai la umur dia 3-4 thn.

then sekarang Aleesya pulak. 10 bulan dah tak pun drive alone ngan dia. baby car seat yg ada tu dok simpan elok je. Hat Amirul dulu le. dok plan nak kasi orang je.

Imah Dinor said...

dah tembam la si emir ni...

fieda said...

syg elly kat adik ye..besar dah baby dia..

Haslinda said...

sorry nak bg pendapat ja tau.
setahu saya kalu baby carseat ni memang boleh guna dr newborn lg.dan tak pa letak ja, selagi kt bekalang dia flat dan bg baring terus, jgn bg menduduk.saya tgk baby seat emir ni mmg utk newborn.so jgn risau.baik letak dalam carseat, dari pangku masa dalam keta..bahya..takut kita teralit or brake mengejut :)

|| NaFiRaa || said...

amboiiii... semangatnye emir~ geram~ nak gomoi2 pipi dia tuh~

Gieyana said...

chubby tul Emir..:-)

KhaiRin : anies said...

ellesya kalu ngelat2 aunty amik emir ya ;-)

mamalieyna said...

kakak dah pandai ngelat eh..sian emir..hehe...comel~

하니 said...

awat perut ellesya buncit? bg mkn ubat cacing x?

Zie said...

cseat pun boleh bbseat pun boleh... 2 dalam 1, lapik sket kat blakang bagi baby selesa...

sedapnya kakak makan kopok tu... tak bagi baby ker?

Che Rosliza Che mat said...

tak pernah beli...sedapnya kakak makan keropok....baby tembam..

MamaEma said...

geram nak cubit pipi emir tu

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011