Tuesday, December 29, 2009

' 26 & 27hb DEC '

26HB Dec 2009
Di rumah mak ngah
Ellesya n mummy melawat cucu sulung mak ngah.. sampai umah mak ngah dah tengah hari.. cucu makngah tgh lena.. ellesya nampk jer ckp baby..



Ini la cucu sulung mak ngah 'DAMIA DAYANA'.. di pangkuan ibunya.. baru berusia seminggu.. baru lepas minum susu.. lps ni ellesya ada kwn la..

Blk dari umah mak ngah terus ke car wash kat Awana.. dh semgu lebih mummy x basuh keta kotoq sangat.. lps basuh mmg berkilat la keta kesayangan daddy..


Tunggu turn la ada 3 bj keta tgh di basuh.. cuaca panas sgt tp kat c2 x panas ada kipas pas2 tempias aiq kot sejuk ja kat car wash 2..

Sebelah mlmnya.. ellesya mula kan operasi.. penuh mainan dia tuang kat dpn tv.. lps tuang msk plak dlm bekas 2.. nmpk ellesya kecik ja bila dok dlm bekas simpan mainan ribena..

Dah hampir kol 9mlm.. ellesya mula mengantuk.. Gd nite daddy, gd nite mummy, gd nite semua..

Mummy plak mula kan operasi mengemas blk brg mainan ellesya.. lps siap kemas on9 la.. ehehhe.. sempat lg dok edit2 gmbq n print sbb printer kat umah 2 jarang2 guna so kena la panas2kan slalu cm dok panas keta jgk la...

27HB Dec 2009
Keesokkan harinya pula nak bwk ellesya p tesco beli barang2 dapur ckit.. sblm kuaq kemas umah dlu ngan si comel 2.. ellesya kemas2 umah terjumpak spek mata daddy yg guna utk mesin rumput.. melaram la dlu..

Cewah..

Blk dr tesco mummy bg ellesya tdoq n mummy buat la sup sayur bayam faveret ellesya.. 2 mgkuk ellesya mkn nasi n sup sayuq.. sedap kan mummy msk..
Khusyuk betoi la anak mummy ni mkn...


Jemput mkn daddy.. sedap ni nyumnyum...

Lps mkn nasi mummy grg plak fries kat ellesya.. dr bgn tdoq td x henti2 mkn.. ni pon faveret ellesya.. anak mummy kena dok sopan ckit len kali klau nk mkn k..


Ptg 2 cuaca mmg panas.. mummy buka baju ellesya juz bg pakai underware jerrr... 2 tisu dapur ellesya usung 1 umah x tau nak letak mana.. mummy nak simpan dia x bg.. biaq jer la ellesya main tisu 2.. ke hulu ke hilir di heretnya tisu n beg tazmania dia.. penat dok usung berenti kejap n tisu 2 dia jadikan kerusi.. hehehe...


Mlm ni ellesya pakai baju baru lagi.. minie mouse misical.. 2 x lain tgk iklan kat tv la 2.. pa yg menariknya iklan 2 pon mummy x tau..



No comments:

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011