' 26 & 27hb DEC '

26HB Dec 2009
Di rumah mak ngah
Ellesya n mummy melawat cucu sulung mak ngah.. sampai umah mak ngah dah tengah hari.. cucu makngah tgh lena.. ellesya nampk jer ckp baby..



Ini la cucu sulung mak ngah 'DAMIA DAYANA'.. di pangkuan ibunya.. baru berusia seminggu.. baru lepas minum susu.. lps ni ellesya ada kwn la..

Blk dari umah mak ngah terus ke car wash kat Awana.. dh semgu lebih mummy x basuh keta kotoq sangat.. lps basuh mmg berkilat la keta kesayangan daddy..


Tunggu turn la ada 3 bj keta tgh di basuh.. cuaca panas sgt tp kat c2 x panas ada kipas pas2 tempias aiq kot sejuk ja kat car wash 2..

Sebelah mlmnya.. ellesya mula kan operasi.. penuh mainan dia tuang kat dpn tv.. lps tuang msk plak dlm bekas 2.. nmpk ellesya kecik ja bila dok dlm bekas simpan mainan ribena..

Dah hampir kol 9mlm.. ellesya mula mengantuk.. Gd nite daddy, gd nite mummy, gd nite semua..

Mummy plak mula kan operasi mengemas blk brg mainan ellesya.. lps siap kemas on9 la.. ehehhe.. sempat lg dok edit2 gmbq n print sbb printer kat umah 2 jarang2 guna so kena la panas2kan slalu cm dok panas keta jgk la...

27HB Dec 2009
Keesokkan harinya pula nak bwk ellesya p tesco beli barang2 dapur ckit.. sblm kuaq kemas umah dlu ngan si comel 2.. ellesya kemas2 umah terjumpak spek mata daddy yg guna utk mesin rumput.. melaram la dlu..

Cewah..

Blk dr tesco mummy bg ellesya tdoq n mummy buat la sup sayur bayam faveret ellesya.. 2 mgkuk ellesya mkn nasi n sup sayuq.. sedap kan mummy msk..
Khusyuk betoi la anak mummy ni mkn...


Jemput mkn daddy.. sedap ni nyumnyum...

Lps mkn nasi mummy grg plak fries kat ellesya.. dr bgn tdoq td x henti2 mkn.. ni pon faveret ellesya.. anak mummy kena dok sopan ckit len kali klau nk mkn k..


Ptg 2 cuaca mmg panas.. mummy buka baju ellesya juz bg pakai underware jerrr... 2 tisu dapur ellesya usung 1 umah x tau nak letak mana.. mummy nak simpan dia x bg.. biaq jer la ellesya main tisu 2.. ke hulu ke hilir di heretnya tisu n beg tazmania dia.. penat dok usung berenti kejap n tisu 2 dia jadikan kerusi.. hehehe...


Mlm ni ellesya pakai baju baru lagi.. minie mouse misical.. 2 x lain tgk iklan kat tv la 2.. pa yg menariknya iklan 2 pon mummy x tau..



Comments

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017