Thursday, December 3, 2009

"SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA"


7 am 27 Nov 09



Ellesya dh siap berbaju kurung dan bertudung kuning utk pulang beraya di kampung.. tak macing lgsung tp dh ellesya nk pakai mummy pakaikan jer la.. tegak berdiri bila mummy ckp nk ambik gambaq.. daddy x blk masa raya haji thn ni.. kami beraya berdua saja.. daddy tgk gambaq ni daddy ckp nmpk ellesya macam nak p mengaji Al-Quran..

mummy sempat bergambaq ngan ellesya.. klau daddy ada lg sronok.. mummy bwk ellesya singgah umah k.shima (pengasuh) beraya sblm bertolak pulang ke kampung halaman..



Pic ni mummy snap masa kami on the way nak p raya umah nyang dan tok ayah.. p ngan mak teh n maktok.. ellesya suka mkn lemang dan rendang.. rupa2nya anak mummy n daddy ni suka mkn pedas.. mummy bru prasan.. ellesya macam daddy suka mkn pedas.. dh berpeluh sgt mummy x bg ellesya pakai tudung.. lgpon tudung caler kuning baju plak caler biru kehijauan.. cantik kan baju daddy beli.. padan ngan ellesya...


9 am 28 nov 09



Ellesya nak ikut pak jang naik keta p kedai gunting rambut daniel dan adrian.. mummy malas nak ikut juz snap pic dkt pintu keta jer.. cian ellesya.. nti ptg mummy bwk p jln2 k...



Suka naik basikal daniel plak skrg ni.. dah la basikal tu besaq kaki pon tak sampai lagi nak kayuh.. action jer la.. tgu ellesya besaq ckit baru bleh naik..



Ptg tu mummy bwk ellesya p billion.. ellesya nmpk ja mainan ni pa lg dia nak naik la.. mummy bg dia main 2 ja mainan pas2 msk beli barang ckit trus balik..



ellesya sronok tgk ramai budak2 main kat situ..



Sebelah malamnya ellesya main ngan girraft and tiger daniel punya.. bila sebut jer nama binatang 2 ellesya siap buat bunyi lagi.. yg kat blkg ellesya 2 keta kesayangan daddy..


3.30 pm 29 Nov 09


Kami dh berangkat pulang ke rumah.. ellesya still ok lg masa nk bertolak balik ni.. khusyuk dok main ngan bear dia.. skrg bear ellesya panggil baby..



sampai dekat kuala pegang ellesya dh x mau duk dlm babyseater.. puas mummy pujuk ttp x mau.. so mummy letak jer krusi 2 kat blkg n bg ellesya duk atas seat n psg seat belt.. ok ellesya suka mcm ni.. myb ellesya dh besaq dia x selesa dok dlm babyseater tu..



No comments:

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011