Wednesday, November 18, 2009

Di kampung..







Smpi kg kol 9pm.. lps ambik imadi kat bus station trus blk ujan plak mlm 2.. smpi ja kat kg ellesya bru terjaga dr tdoq yg indah.. 2 mnt smpi wan pon smpi ngan imran (cezen) dr kl.. tu ellesya pegang botoi sabun hotel yg wan bwk blk.. dok main2 ngan sabun 2.. bru bgn tdoq ceria la.. nk bg tdoq plak susah sbb nk main ja.. kol 10 lebih bru tdoq slps di paksa n di pujuk.. ckp kat ellesya esk main lg...


sblm msuk tdoq sempat lagi tgk tv.. ada la pa2 iklan yg menarik minat dia 2.. suka tgk iklan dr tgk crita.. tambah2 iklan tomtom bak, mcm2 aznil, jgn lupa lirik yg mana ada aznil suka sgt.. pas2 iklan susu dutch lady ngan iklan pampers.. semua yg ada budak2 ellesya suka..



sebelah siang dok main senapang abg daniel.. "fire fire"...
daniel n adrian dh blk kl so tinggal la ellesya main soang2..
semua mainan ellesya yg punya!!..



ellesya memberi arahan kpd askar2 nya (leg0) bersiap sedia utk berperang!!!... wahhh... bkn main lg ellesya ngan senapangnya.. (pinjam danielnya)



mcm makcik2 dok menyembang.. hehhehe.. dok crita pa ntah kat mummy x paham la ellesya..



blk umah wan n maktok pon sama jgk.. ellesya nmpk tudung maktok dia pon nk pakai.. mummy pakaikan mlm b4 dia tdoq.. 1 umah dia round dok tjk la dia pakai tudung comel.. mmg ellesya suka pakai tudung org besaq la.. mummy beli 2 helai dia x mau pakai...




Lepas abis keja, x sabaq ja nak blik umah.. nak bwk ellesya p giant nk beli brg umah ckit.. bkn main sronok lg mummy bwk jln2.. tujuan mmg nk bwk ellesya kuaq sbb blk umah wan dok umah ja x p mana2.. mummy beli vitagen utk ellesya.. sedap jer tgk ellesya minum smbil pegang milkbar nestle..


2 comments:

yaniebest said...

alim pon suka tgk cita tom2 bak..pastu semua yg ada aznil dia suka tgk..sama mcm ellesya..budak2 mcm tau2 ja aznil tu best kan..hehe

'NuReeN' said...

aznil kan suka hiburkan org...
ok jgk tgk crita2 cam 2..
x jadi merapu sgt kan...

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011