Wednesday, November 18, 2009

alergic



"ALERGIC"

17 hb Nov

kol 2pg ellesya terjaga n garu2 bdn dia.. ingat juz ellesya x leh tdoq.. mummy bg susu pon dia x mau.. asyik menggaru jer.. buka ja lampu tgk bdn dia dh mula merah2 n naik biji2 cam 'sopak garam'.. trus jer bgn dr katil trus ambik bedak sejuk campur garam n sapu kat badan dia.. dr kol 2pg main2 ngan dia smpi kol 3.30pg baru dia bleh tdoq bila gatai2 dh mula hilang...

esk pagi masa antaq ellesya keumah k.shima (pengasuh) n story pasal pg td.. n k.shima will call me if still x ok.. kol 2.30 ptg k.shima call n ckp bila ellesya berpeluh dia mula garu2 bila x ok jer.. mula risau.. trus jmpk boss mtk permission nk bwk ellesya p klinik..

3.30ptg smpi umah mandi dlu bcoz pg td p melawat jenazah hsband staff meninggal.. klau trus ambik ellesya x elok la kan.. kol 4ptg trus p umah k.shima ambik ellesya n bwk g klinik pakar kanak2 s'pore near bukit jambul.. msk jer klinik 2 ellesya bkn main sronok byk mainan.. semua dia nk naik.. dlm klinik juz ada kami 2 branak jer..

msuk bilik doc, story la n tjk kat bdn ellesya kat doc.. doc said myb alergic ngan serangga.. x serius sgt juz sapu cream n mkn ubat.. blk umah tukaq semua cadar n sarung tilam n bg ellesya mandi trus sapu cream.. ellesya smbung main lg ngan keta yg mummy bwk blk dr umah wan.. hepi sgt sbb dh x gatal2.. mummy pon hepi.. mlm b4 tdoq sapu skali lg..


18 hb Nov

ellesya bgn awai ari ni, tlg mummy buat sup utk ellesya.. bgn jer dengan senyuman.. tgk bdn dia dh x merah2.. antaq kat k.shima still suruh sapu jgk utk pg ni.. masa tgh bersiap2 ellesya tgk mummy pakai tudung n dia pon nk pakai jgk.. ellesya nk pakai tudung mummy yg p klinik semlm.. pakaikan ellesya tudung smpi umah k.shima dia x buka.. bkn main suka lagi bila semua org puji comel..



ellesya pon nk bergaya ngan pakai tudung jgk.. klau bg pakai tudung dia x smpi semnt dh buka tp klau pakai tudung mummy bkn main suka lg...


2 comments:

yaniebest said...

amboi ellesya kecik2 dah alim no..hehe bleh la kawan ngan alim anak aku..hehe

'NuReeN' said...

pakai tudung tp baju lengan pendek eeehhheeee...
bkn main sronok lg dh sihat..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011