Tuesday, October 9, 2012

IT & NT family day TM 2012

assalamualaikum
autopublish

sabtu lepas kami join TMnya family day 
kami sampai lewat dlm 11.30pg,
sbbnyerr antaq BFF nureen g airport dlu nk blk KL
BFF nureen bermlm di umah nureen 
sbbnyerr antar mak dia g mekkah
mmg best sbb mlm tu kami rancak bersembang
ye la nk jumpe susah kan
nanti lah nureen abadikan gambo kami k

emir awal2 lagi dh siap
jom2.... jom layan  kami di cini

ellesya yg mmg dh x sabar nak masuk
tgk la yg ditunjuk tu tetap la pool kan ehhehe
kami cibok dok cari port nk letak brg ellesya dh lompat2 x sabo nak tukaq baju, nmpk org dok menjerit2 dlm pool... 
ellesya awalnya nak pakai baju mandi ni siap2 dari umah tau 
tp nureen yg tak bagi
tgk la betapa xcitednya ellesya
daddy mmg dah pakai g2 ja dari umah, bleh terus terjun kan hehehe
nureen tak mandi sbb cuaca pon kejap hujan renyai2 kejap ok so deside jd photoG dah lerr

emir mcm agak terpinga2 awalnya
terkejut kot tgk org ramai, udah lerr baru bangun tdoq hehhe..
dia ok jer sape2 dokong pon boleh

masa kami smpi tue dh start acara kerusi muzik

depa dua dh x heran ngan game yg dianjurkan
mandi lagi bestttttt
nureen snap dari jauh jerr

salah satu kolam yg ada, siap ada ombak lagi
tu yg best tue
ntah la brapa byk kolam yg ada kat cini
yg utk budak2 kami x perasan, bila dh nak blk baru perasan
lagi best kat c2 
so daddy ckp tgu emir bleh jln kita mai lagi

MUHAMMAD RIZQ ISKANDAR BIN MOHD ISMAIL
alahaiii nangis sudahhhh
anak staff opis nureen jugak, sebelah meja nureen je hehhe
baru sebln lebih
maknanya mak dia baru jek abes pantang
nangis x selesa agaknya, biasa mak dia ckp tidoq dlm buai
antara pic yg sempat nureen snap

tgk la daddy tue dh penat
ellesya plak x kenal erti penat hehhee

dah lapar.. yer la dari pagi belom mkn
kami dibekalkan ngan towel, mineral water & cupcake b4 lunch
so ellesya & daddy mkn cupcake jer dlu k
nureen je yg dah mkn kat umah ngan BFF nureen awal pagi hehhe
alahaaiiiii sopannyerr ellesya
buka plastik ni pon smpi moncong2
wahh tweety tue ellesya yg pilih sndri
kami beli kat c2 jgk
emir dh kenyang tp nk jerr wat bubble ngan susu botol tue

kiri kanan dia pandang
dah boleh pegang sndrik tp kena pantau jugak kang jatoh terus x leh minum hahha

masa lunch kami dibekalkan nasi goreng + ayam goreng + teluq goreng
perghhh mmg sedap.. daddy ckp sedap ke kita yg lapo, x sedap pon jadi sedap hahaha

masa lunch nureen x snap pon sbb bwk emir g surau BF kejap
emir mcm nk tdoq tp bila org ramei dia mcm nk main jerr


blk dr BF daddy bwk ellesya mandi kejap pastu daddy terus g tukaq baju
balik jerr dari tukaq baju ellesya dah tak der
sbbnyerr, staff opis nureen ajak g mandi lagi
aper lagi mmg itueww yg dia suka
tue yg daddy terjenguk2 tgk ellesya main & sempat la nureen lunch kejap smtra tgk emir main pedang & ellesya mandi manda..

 dah2 jom kita balik...
dok bercerita la tue kat daddy betapa hepinya dia mandi tadi

posing kejap sblm kuaq 
ellesya x nak posing katanya dia belum dpt lolipop
rasanya ada la tue dia nmpk sape2 mkn lolipop
moncong jerr selagi x dpt
yg kaki nureen tue sbb tak nak prem tue terbalik
tgk la beg kat blkg prem tue berat sgt
hahhahaaa... kan dh terbalik..
nureen angkat kaki sbb emir dok menggeliat kiri kanan
terus kena marah ngan daddy hahahha
emir wat muka tak bersalah yerr
aiii mata nureen dh stim, penat kerr
cayalah emir, sporting abesss
tgk jerr yerr prem dia terbalik


peace yalll daddy...
skali lagi, tgk la ellesya, kasi bontot je
emir dh mula heran, kat cini saja dh berkeping2 kami ambik gambo

ellesya yg masih bad mood
ni penat ke saje mogok sbb nak mandi lagi hahhaa

mood mcm dah nk ok jerrr

yess... akhirnya, bila daddy pujuk2 ckp nk beli lolipop terus bg kerjasama


ellesya x nak ambik pic ngan emir, nk daddy fokus dia soang ja

ok last pic kami d bukit merah lake town resort
tungguuuuuu kami akan datang lagiiiiiiiiiii...........

emir dh start mkn moi kosong
alhamdulillah stakat la ni dia suka
nureen nak bg moi kosong dlm seminggu dulu
pas2 baru start campur sayur & ikan

14 comments:

mamalieyna said...

bestnyer //meriah!

makin terserlah keenceman emir tu..geram~

Anum said...

seronok tgk gambar2 sis
happy2

manja209 said...

beskn...tp FD kami ritu kat sunway lagoon je
Damia da lame mkn nasi bijik2 lg...dia tanak benda2 lembik...ngee

Nens Collection said...

k.nureen x mandi skali ek?..hehe
emir makin bulat muka..makin hensem!..hehe

KhaiRin : anies said...

agk nyer bln 10 ni byk company buat family day ye? turn kami mggu ni..hehehe

Gieyana said...

bestnyer...lsms x p sini..byk lalat dak ms hang p?

wantie said...

bestnya dapat mandi manda. nanti nak bawak anak anak ke sini lah.

Nureen tak mandi ke?

Qhaifa Nur said...

familiy day kat tempat gini anak2 suka sangatlah NureeN....bole mandi sepuasnya....lepas tu tido tak bangun2 sbb letih main air.......

Imah Dinor said...

makin comei emmer ni...bestkn g bukit merah..last g masa dok btunang2 dolu hu....

eima said...

anak2 ko mmg comey la... semua idung tinggi..lalalala

Zura@Iwan said...

meriah tu family day TM...pns x time hg pegi nie?

ingt irfan bsr sket..leh bw g mandi manda..hehe...

#emir dh mkn moi kosong ye..irfan dl pon start mkn moi kosong..mula2 mcm x mau...lama2 ok la..

Nafira usof said...

bestnye dapat berendam.. lama tak main air nih~

LYAfrina said...

woww.ramainyer..penuh..mesti meriah kan.. seronok la elly leh main puas2..

emir dh besar.. dh blh pegang botol sndiri

fieda said...

seronoknya..pandai si ensem tu bergambar..

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011