Monday, February 27, 2012

terjah siam xpress kali ke 2

ASSALAMUALAIKUM...

bila nk start n3 ja terdiam 1000 kata
dah x tau nk start ayat apa hahhaa

kita straight to da point k
crita mlm jumaat lepas
kami terjah queesnbay lagi :P
dinner kat sana.. dlm dok x dak idea nk dinner apa
asben ckp kita mkn kat siam xpress ja la k
nureen ok aja janji kenyang kan :)
jom layannzzzz....

setibanya kami, daddy & ellesya bz dok pilih menu nureen bz dok jd PG sampai kena marah ngan daddy hehhee...
ye la dah pkl 9 lebih kan, kang kedai nak tutop x leh mkn :P


amboiii... sampai mcm tue skali ellesya belek menu yerr

ehhehe... tergelak nureen tengok mimik muka ellesya ni..

menu x cmfrm lagi, ellesya plak dok main2 ngan bayang2nya

asyik benor tgk daddy pilih menu
dah siap order daddy kuaq kejap selesaikan urusan dia & nureen dok melayan la karenah ellesya 

ni ada la akal dia nak buat apa tue????

sempat nureen snap deco dlm restoren tue

hahhaa... dok bawah meja katanya nak tdoq

pastu naik atas kerusi smbung tdoq purak2 lagi

tapi bila aiq kami dah smpi laju ja ckp
"yg kecik tue ellesya punya!!!"
ice lemon tea, honey lemon & manggo juice

untuk ellesya kami order spegetthi
ala2 spegetthi goreng g2.. sedap

posing dolu yerr

nmpk mcm bersungguh2kan tapi ellesya makan cikit jerr


bila tgk dia x suap2 pon so nureen la suapkan

ni baru anak mummy & daddy

smpi muncung2 g2.. bleh lawan x muncung aerish ehhehe

nasi lemak with chicken peanut sauce kot
  daddy skali ngan set air ice lemon tea td

ni nureen punya la
tomyam seafood noodles
perrgghhh menyengat.. pedas, panas & sedap

bila ellesya dah nampak bihun tomyam nureen, spegetthinya ditinggalkan... sebabnya.....

nureen dpt chopstik...

ellesya ambik chopstik nureen wat mkn ngan speggethi dia.. :)
masa ni nureen ada bg tau daddy pasal nasi arab yg el critakan n3 minggu lepas
daddy ckp bleh ja nanti kita p hehehe
nak tau kat na.. bleh terjah blog el
jangan marah yerr el  :P

dessert kami mlm tue
water chestnut
yg kuning2 tue nangka & yg merah tue sengkuang cina yg disalut dengan tepung ala2 sagu besar g2
campur plak dengan susu cair...

ellesya suka mkn nangka tue ja
dia kutip mkn smpi abes..
mmg sedap


bila ellesya dh kenyang dia main lari kesana kesini
sampai dagu terhantuk meja
kami 2 gelak ja la kan... haaa.. x dok diam la lg.. kan dh kena
terus ellesya diam, muka ada sebek2 nak teriak hehhee...

dah abes mkn daddy layan ellesya d playground jap,
nureen??? tersandar kemengahan..
mmg rasa x mau jln nk daddy dukung ja hahaa ;p


19 comments:

Kakzakie said...

Ellysha ni keletah ada je dia nak buat... Nureen dah semakin tak selesa bila kenyang tapi masa ini sekejap-sekejap mesti lapar kan...

Jaga kesihatan...

sue zainun said...

tak aci pagi2 tunjuk makanan sedap..uwaaa lapar nih..cane nih? :p

wahida said...

ellysha ni mmg keletah kan..siap pura2 tido tak tahan tu...ada2 je akal dia tu...

eB ezrin said...

ke Queensbay lagi?
wo ho ho...
musti baby sok kuat shopping... ekekekekeke... (tringat ms preggykan aerish la nih)... ms aed dolo sebok jugle tracking bagai... so tgk la aed... ;p

pe pe pn, elly cute & nmpk dh cara srg kakak :)

KhaiRin : anies said...

last year g queensbay kalu x silap restoran ni ttp..finally kami mkn kt luar... siannnn..x pe nnt dtg bln dpn kami nk sggh x kira!

fazrulnoor said...

x pernah sampai lagi queensbay ni

ibu MZW @ farah idayu said...

sedapnya menu tuh...terliur tgk =p

wantie said...

buah nangka tu memang kak t suka. tambah tambah plak dessert tu.

sekarang still pantang tak leh makan lagi. dah le BF. ngeee

|| NaFiRaa || said...

lamanye x pekena tomyam.. terliurrrrr..

Zie said...

Suka tomyam sia best sangat...

Salina@IbuAqil said...

Wohooooooooo!!!
Kan Kan Kan!!!
eB ckp..
QBay lgik..
Hik3!!!!
Lepas ni kan Nureen..
Kalo kami nak ke sana lg..
Ina nak catit semua kedai2 makan kat QBay yg selalu team MLF selalu p..
X bleh jadik ni..
Pstttt!! Memek muka Elly tu memangggggggg cumil.. ;)

maszmadi said...

mcm best jerk tomyam nureen tu.. tetiba teringin lak..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sedapnye tgk makanan ni semua..lapar suda ni tgk.. :)

Bui Junaidi said...

TERLIUR PULAK BUI TENGOK DESERT YG ADA NANGKA TU...HUHU

fieda said...

desert tu buat org meleleh air liur la..

el said...

aku x nah smpi sini lagi...best eh beb.nti aku torai one day...

el said...

aku x nah smpi sini lagi...best eh beb.nti aku torai one day...

shark said...

uishhh nampak sedapp sungguh..x penAh lg makan cni..

btw salam kenal dari saya - shark

Mama Ema said...

sedap dessert tu..tapi kalau ema puyn pilih nangkajuga..hehehe..tak minum air susu...

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011