Wednesday, February 15, 2012

..growing minds my sweetheart..

ASSALAMUALAIKUM

my sweetheart skrg ni makin lincah & petah berkata2
seperti tajuk n3 ari ni berkaitan dengan minda
semakin hari semakin matang
nak tau apa yg ellesya mintak kali ni
pantang nmpk org lain pakai ke, ada ke, guna ke
sure dia pon nak jgk.. siap ngaku pandai lagik..
nmpk ke apa yg 2 beranak ni buat???
ini yg ellesya request, puas kami cari kat
  1st avenue, komtar & prangin mall
hari sabtu lepas
tapi bila kami terjah queensbay STUDIO R
kami jumpak tapi.......... rasanya x sesuai utk ellesya
mmg ellesya belum pandai
kami nak cari yg ada roda 2 2 belah, tapi x jumpe
ellesya mintak sbb dia ada nmpk soang bdk laki pakai dlm queensbay minggu lepas...
masa tue nureen ja ngan ellesya yg nmpk, daddy ada dlm jusco so daddy x dpt nk imagine mcm mana design dia

lebih kurang mcm ni tapi roda dia bukan dibawah tapak kasut, rodanya di kiri & kanan kasut....
yang bestnya roda kasut ni ada lampu
ellesya mmg nak sgt2 tp dia belum pandai lagi
so kami x beli pon juz bagi ellesya rasa mcm mana rasanya pakai kasut roda..

tgk, dah smpi g2 gayanya..
klau daddy x pegang ni sure terlentang hahhaha

Daddy : dah la k.. nanti kita cari yg lain
Ellesya : ok.....

seb baik la x merajuk...
utk menghepikan sweetheart kami 2 ni nureen pusing jgk dlm kedai tue & harap2 dpt sambar sepasang kasut buat ellesya walaupon bkn kasut roda...
dan nureen jumpak................
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
bila nureen ambik & tunjuk kat ellesya dia mmg nak sgt2 dan kebetulan plak purple faveret clr dia

Ellesya : sya nak kasut ni mummy....
Nureen : ok tapi tanya daddy dlu cantik x??
Ellesya : dadddyyyy... daddyyyy.... (sambil berlari2 dapatkan daddy), cantik x?? sya nak kasut ni....
Daddy : cantik.... (dr jauh daddy angkat kening kat nureen, nureen senyum jerr)
Ellesya : mummy.. mummy... daddy kata cantik...
Nureen : ok, kita bayar dlu k... 

melompat2 ellesya bila nureen cakap nk bayar
suka sgt tgk aksi dia melompat2 berlari sana sini...
nak tgk x aksi ellesya???
jom layannzzz......
walaupon kasut roda yg dicari x dak nureen gantikan ngan yg ni pon ellesya dah hepi
oppsss terkantoi harga la plak
klau sesiapa yg pernah beli kasut brand ipanema
mmg harga dia mcm ni la kan
janji anak suka mummy & daddy gembira hehehhe
mula berlari keliling kedai
pastu lompat sana sini
pas2 menari2 sesuka hati
ellesya buat kedai tue mcm umah sendirik

comelkan.. nureen mmg berkenan sgt..
kalau ada utk saiz nureen dah lama nureen sambar

yg ada pon warna hitam
en. nasir kata x payah la beli sbb x sama clr ngan ellesya
lagipon ada sejarah tersendiri en.nasir ngan design sandal ni
hehhehe :)

22 comments:

Kakzakie said...

Cantik gebus kaki Ellesya cantik pakai selipar...

Aya Ariel said...

mahalnye selipar dia..

dona ngan kesya tak penah beli selipar mahal2..kitorang beli bubblegummers jer utk basahan..ok laa tu sbb bubblegummers tahan lasak..lagi pon..budak2..asal cantik mata dorang..tak kisah harga..kitorang mampu yg tu jer..hehe..lg pulak..kat kb tak mcam kat kl..xbyk pilihan..huuhuhu

el said...

sib bek lah hat kecik tu x kuo lagi
nti dua2 pun nak gak selipar mahal tu..jenuhhh...
dulu aku ada beli kasut brand tu
tp xpki lama dlm smggu jek..sbb kaki melecet selipar tu..rugi beli..sbb mahal hahahaha

eima said...

nape en nasir terpakai kasut ko nureen...hahaha

kena tgu alisha aku besar dulu la ni ... tp fahim kasut die semua jenis croc tu .. sbb fahim tak reti pakai kasut terbuka...alahai budak tu

KhaiRin : anies said...

sy plak yg berkenan dgn kasut ellysya tu hehehee


p/s nureen nnt check peti surat ya..

Fieza79 said...

cntik kasut yg elesya bekenan tu...untie ni pun terbekenan plk..hehe

LYAfrina said...

comel sandle elly.. kalo lya pon bkenan nak pakai tau..

oihh.. x jtuh ke elly main rollerblade..lya dulu asyik jth k belakang..hehe

wahida said...

aku teringin nak jumpa ngan ellesya nok...

sbb dia comel sgt!! kalau dtg kl roger aku tau!!

Anum said...

comelnya si kecik nie

fieda said...

mmg comel la nureen selipar tu...kaler pupel lagi tu..

|| NaFiRaa || said...

memang cantek selipa elly tuh.. sesuai dgn budak2.. harganye boleh tahan mahal jugak yer.. huhuhuhu

Syima ~Mama Kyra~ said...

cantik kasut roda tu..nt sya dah pandai main bole mtk dedi beli..hehe

skrg ni kasut ke baju dah sama hrga cam kasut baju kita kan..kan..huhu

Salina@IbuAqil said...

Humboi elly!!
Untie pun sampai dah tua ni x reti lg nak guna kasut roda ni..
Gayatttttttttttt!! ;)
Hik3!!!!
Cantik sandle elly!! ;)

wantie said...

sandel tu memang cantik. lawa je elly pakai. tapi part rega tu mak ai ngalahkan kasut owang dewasa.

kalau la dak dania ni request sandel cam ni nanti, mau dok garu kepala di buatnya.

Afida said...

alahai....sweet sgt ellesya pakai sandal tu....anak auntie kalau tgk,mesti nak jugak :)))

::Jemput lah ke blog saya - nak tambahkan kenalan ::

Myra Jay said...

Cantiknya kasut Ellesya, kemain request kasut roda..hehee :)


**Nureen takpe dah keje TM ni terjamin, mcm Myra keje kilang ni ada naik turun, lately ekonomi down, sedih Increment dan BONUS tak berapa, kira asal ada je..huhuu**

IntaNBerliaN said...

hihii.. bagus ellesya ni.. nsb dia setuju kasut tu kan..hihi

ieda said...

bagus ellesya yee x mengamuk bila x dpt .. macam anak2 akak lah .. ;)

dia paham .. insyaallah , nanti cari yg lain ... akak tgk pun kasut tu besar kan ;)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Nureen..baiknya Ellesya sbb xmengamuk kasut yg dia nak xder.Good gurl....

Ros said...

Salam Nureen,

Cantik sungguh kasut ellesya ni...sesuai sangat ngan kaki dia yang putih gebu tu.....

nanakimie said...

suka sangat sandal elesya tu..pink+purple..sweet je..hee....tergelak nana baca yg kalau daddy xpegang elesya tlentang tu..hehehe...

wan nurul hezrina said...

masa memula nak sesuaikan ngan kasut roda tuh mesti cuak.takot jatuh..cumil kamu nak elly=)

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011