rajin betol anak dara ni

ASSALAMUALAIKUM

sebelum start utk n3 ari ni
nureen jwp dlu pertanyaan rakan2 blogger semalam yerr..

Alhamdulillah.. preggy kali ke 3 anak ke 2 kali ni alahnya amat2lah kurang klau nk dibandingkan dengan ellesya dlu

perbezaan preggy ellesya & skrg

1. dlu tiap2 pagi morning sickness, skrg pon ada cuma kurang cikit
2. dlu mkn kejap ja pastu muntah, skrg ok semua bedal, ada gak muntah tp dh 6 bln preggy ni rasanya x smpi 10 kali kot
3. dlu mkn byk berpantang, benda2 berangin mmg elak sbb nk elak muntah tp skrg semua bedal
4. dlu perfume mmg x leh bau langsung smpi lps bersalin, skrg pon ada jgk cuma ok cikit dr dlu
5. dlu selera mkn agak terbatas tp skrg nak mkn je kejanya, berat pon cepat la naik
6. nureen tetap kecualikan mknan yg tajam2 mcm nanas, air tebu tp nureen akan mkn bila usia bb 36 minggu.. pehtua tue :)
7. dlu klau masak mmg jauh skali sbb x leh bau menumis tp skrg klau nk msk no hal lah
8. dlu kuat minum susu (biasa bkn choc), mkn buah apple hijau, tembikai susu & sengkuang cina tapi skrg agak kurang la bkn sbb tak lalu tapi ntah mcm malas kot hehhee...
9. klau nk jln2 x der mslh sgt cuma kerap la kena singgah R&R hehe.. keja2 lasak mmg nureen kurangkan setakat biasa2 ja yg nureen mampu nureen buat :)

++++++++++++++++++++++++++++++++++

sape tak kenal anak dara yg sangat2 rajin kalau bab2 cenggini..
jom layannnzzz
ellesya tolong daddy basuh keta my BIL kat umah PIL CNY lepas









sambil membasuh sambil membebeal....


mula2 berus tayar...
pas2..........

sekali body pon ellesya berus hahaa...
kena la marah ngan daddy

baru daddy ajar berus kat mana

pastu harusla kan keta kesayangan daddy plak


dok ngendap muka dia kat cermin la tue
smtra dok tgu depa semua siap basuh keta nureen masuk umah solat zohor kejap
dan bila kuaq ......

ellesya dh bermandikan bubble heehee
ni bkn air basuh keta td yerr :P



klau bab main bubble mmg no 1 la.. :)


Comments

Salina@IbuAqil said…
Amboi2!!! Rajinnya dia..
Ni elok ni wat nantu..
Hik3!!!
Suka tgk elly pakai baju mandi ni..
Ina terbayang2 dia duk menari ballet..
Comellllllllll sgt2!!!!!
Nureen TC yer.. ;)
Zie said…
Rajin sebab boleh main air tu...
Kakzakie said…
Budak-budak nie Nureen, mana boleh jumpa air dan buih... menjadi-jadi happy dia walau tak minta tolong pun pasti dia yg volunteer....
Ema said…
cute. rajinnye anak dara ni.
KhaiRin - anies said…
mari tlg bsh kete aunty plak ;-)
manja209 said…
rajinye ely tlg daddy cuci kete..comel :)
|| NaFiRaa || said…
Hehehehe.. dah abes mandikan kereta.. dia mandikan diri sendirik plak.. penuh bubble kt badan.. cam iklan sabun mandi jek.. kikiki
eima said…
comey je alesya ni ...

boboi tu ... sbb pengalaman berbeza sama cam aku....
wantie said…
memang time ngandung tu tiap tiap anak tak sama. mungkin bb nureen lelaki kot peel dia len sket.

kak t pun tak sama time ngandung mirul & ngandung Aleesya.
mamalieyna said…
rajin elly nolong ye..tp ada sebab tu, sbb nak main bubble lepas tu..ihiks~

take care tau~
Alycia said…
ohhh, baru tau preggy rupanya.. tahniah yer..

nureen, nnt bg details yer sbb nk bg hadiah ga.. tnggal nureen sorg jer lg xbg ni hehe..
el said…
besar giler kolam ellysha tu..tu adik pyalah...ellysya xleh mandi dlm tu dah taw..hahahahah nti leh mandi sekali ngan adek..wahhh meriah gitu
Mama Ema said…
patutlah pakai baju mandi..rupanya pastu selam air dalam besen tu yer..
LYAfrina said…
mmg setiap kndungan berbeza simptomnya kan..mujurla blh aktif ..

amboi..rajinnya elly..seksis lagi tu..pkai bju swimming suit la
Imah Dinor said…
rajinnya tolong dady ye...hu...dah lama xcuci keta sendiri....dok rmh tinggi ni....hantar car wash je la....klu blk rawang baru leh join ayah cuci keta..hu....
pena rozie said…
rajinyer die. Siap pakai baju mandi tuk basuh kete.
cekcila ellesya...hehe..part mandi bubble tuh comel..ahaha!
Bui Junaidi said…
EH..EH..DH BERUBAH WAJAH BLOG..CANTIK

SUKA TENGOK DIA MANDI BUIH,COMEL NYOMEL..HIHI
kasihredha said…
comeyyy elly main buih sabun tu...
calon menantu nih...hihi


akak dulu ketiga2 anak alah teruk waktu pregnant
fieda said…
alamak..gambor main buih tu buat maira ni tak duduk diam dah...
Izan Ishak said…
rajinnya elly tolong basuh kereta...calon menantu pilihan ni...
Myra Jay said…
Hehee, upah lepas basuh keta dapat mandi bubble :)

Popular posts from this blog

pertandingan masak bubur asyura 2011

C.O.F.F.E.E

Lebaran 2017