Monday, February 20, 2012

bread history

ASSALAMUALAIKUM

biasa dengar tak bread history???
satu2nya kedai cake yg kerap jgk kami singgah utk tapau cake bila mai waktu teringin hehehe...
so jom tgk cake apa jd santapan kami di tengah mlm 


greea tea cake & cheece lemon cake
mmg sedap...

ni ellesya la yg snap
nak jgk dia jd PG

dah abes berkeping2 dia snap
tiba masa nk mkannnnnn...

eh... yg ni pon dia snap
hehhehe...
air oren sunquick utk nureen & blackcurrent sunquick utk ellesya
&
nak selit jugak crita weekend kami seminggu lepas CNY
kami 2 beranak dok umah x tau nk wat apa
so nureen ajak ellesya buat cake
dah siap bakar ellesya mmg x sabo2 nk tarok lilin
cake masih panas dia dh cucuk lilin hahhaa

sendiri nyanyi utk diri sndri

berceracak lilin ellesya cucuk

bersemangat tol tiup lilin tue

last2... :)
kami 2 jek mkn
nureen suka mkn cake masa panas2 ni sbb bhgn atas dia rangup :)


hari ni nureen dpt bos baru, bos lama kena tukar p kedah.. bos baru ni org lama jugak mmg nureen kenal sgt2 cuma x pernah kerja dibawah naungannya...  :)

19 comments:

Kakzakie said...

Kalau dah kenal walauboss baru tak susahlah sangat kerja Nureen...

Izan Ishak said...

syok tgk nureen semangat cucuk lilin kat kek baru masak tu..

cheese lemon cake tu nmpak best je nureen..

Aya Ariel said...

sedapnye kek tu..

nureen buat kek ape?
semangat betul ellesya cucuk lilin..hihi..aya pon suka makan kek time panas2..sedappp nyee..

ehh..tetiba teringin nak makan kek jugak

el said...

buat cake x antor kt sg nibong pun cehhh hahahaha

xnah mkn kek kt bread history tu...dah hg suggest greentea tu mmg sedap haru menorai ahaks

Salina@IbuAqil said...

Humboi2!!
Rajin nureen..
Nampak sedap jer tu..
Hik3!!!
Selamat berkerjasama dgn bos baru yer dear.. ;)

maszmadi said...

green tea cake.. sedap ke nureen? x penah try lagik, cam best jerk..

eB ezrin said...

hu3. eB x tiup kek la... sgt2ler jeles ally yg dpt kek. huwaaaaaaaaaaaaa. nanges ;p

Bui Junaidi said...

WAH..HEADER BARU..SANGAT CANTIK OK..
PANDAI NUREEN BUAT KEK,BERTUAH LAH SI ELLESYA SBB JADI TUKANG MAKAN..HIHIHI

wantie said...

pandai ko buat kek nureen. kalau kak t le. jgn nak mimpi. dalam mimpi pun kak t tak masak kek tau.

kak t ni tak berseni la dalam hal hal buat kek ni.

mamalieyna said...

ghajin nureen wat kek!

hohoho..bos baru?..hehe..selamat bertugas dgn bos baru yee~

Mama Ema said...

bersembur ellesya tiup lilin tu...hehehe..

aanie said...

hehe..berterabur lilin ellesya pacak...

Fieza79 said...

tiba2 terasa pulak nak mkn kek...huhu

the puffy clouds said...
This comment has been removed by the author.
LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sedap kek tu..

Rajin Nureen buat kek..lily ni dah lama tak baking2..

Header baru cantiklah..^^

KhaiRin : anies said...

mcm penah dgr je nama kedai kek tu.. nmpk sedap!


::hrp2 xserik ya dgrn GA tu ;)

kasihredha said...

sedapppnya
elly pacak elly jangan tak pacak lilin2 tu :))

IntaNBerliaN said...

nureen msk kek apa yer??.. nmpk mcm sdap..hihii

sue zainun said...

patut nampak xcenter lilinnya..hihihi..alahai ellesya

Labels

1st avenue (1) abah (1) ahlam (2) aidilAdha (2) air nyoq (2) amal (4) anmum (1) anniversary (8) aquarium (2) asyura (2) Ayam Penyet (1) bandung (1) banjir kilat (1) baskin robin (1) BBQ (1) bertunang (1) besday (35) bff (1) bff ellesya (2) bilik idaman (1) biskut raya (2) bkt bendera (2) blogger (14) buah2 tempatan (1) cake (3) calendar family (1) cameron highland (10) cga (65) char koay teaw (1) chef daddy (4) chicken rice shop (3) coffee bean (4) cokodok pisang (1) copthorne orchid (1) cycling (1) daddy (13) daddy & mummy (1) Dave Deli (4) dinner (3) doa (2) eb (2) election (1) ellesya (149) ellesya & syasya (1) ellesya adrian daniel (2) ellesya daddy (6) ellesya dan emir (58) ellesya dan mummy (2) ellesya dan zara (1) ellesya emir adrian daniel (2) ellesya emir adrian daniel zara (1) ellesya emir adrian daniel zara haziq (1) ellesya emir daddy (9) ellesya emir daddy eshal (1) ellesya emir eshal (8) ellesya emir mummy (2) ellesya emir zara (2) emir (37) emir amal (3) emir amal zara daniel (1) emir dan daddy (4) end of year (1) eshal (2) family (18) family day (4) ferry (3) fever (1) FLAMINGO BEACH (4) fraser hill (1) friendz (3) fullhouse (3) funfair (1) GA (2) game (1) good news (1) Gurney Plaza (2) haagen dazs (6) hadiah (4) haiwan peliharaan (1) haji (6) haziq (1) header (2) hello kitty (1) hiking (1) HOPE CHILDREN (5) hotspring (5) icc (3) ikan bakar (2) info (2) Ipoh (9) j-co & coffee (3) jamboree (1) Jordan (1) junior (4) kampung (26) kashmir (2) kenny rogers (5) kereta (3) khazanah (1) kidland (1) komtar (1) konvokesyen (1) Langkawi (5) make up (1) manhattan fish market (6) maskot (1) maulidur rasul (1) MC (1) McD (4) member (6) menang CGA (3) merdeka (1) mesin basuh (1) MINDEN HEIGHT (1) mutiara kata (4) my besday (2) nasi arab (1) nasi himpit (1) netball (2) new year (3) nur cemerlang (3) nureen (1) Nuzul Al-Quran (2) old town (1) opis (2) padang kota (5) pantai (3) PC fair (1) pen mutiara (1) persekolahan ellesya (1) pisang grg cheese (1) pizza hut (3) pmc (2) potluck (2) promote (1) Pulau Aman (1) queensbay (27) rainbow paradise (6) ramadhan (11) random (10) raya (45) recipi (21) satin wrap band snood (1) secret recipi (2) serunding (1) shah alam (6) shera (1) shera daniel (1) shopping (6) shopping raya (3) siam express (4) snowwalk (1) souvenir (1) spegthhi (1) straits Quay (1) SUBWAY (3) sunnah (1) sunway carnival (1) supper (1) suprize (4) susu (2) swimming pool (1) TAG (6) tanjung asam (2) tasek (2) tasek takong (1) times square (3) TLF mag cover (1) TM (18) tok (1) toy museum (1) Tutti Fruiti (1) utk anak2 (1) warning (1) waterfall (4) wayang (3) wedding (26) western (1) ww (32) zara (5) zara amal daniel adrian (1) zoo negara (1)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My 1st contest!!

My 1st contest!!
31 January 2011

2nd GA " chopstik giveaway"

2nd GA " chopstik giveaway"
11 march 11

3rd "baby with uncle @ aunty giveaway"

Floater Giveaway

Floater Giveaway
30 April 2011

vacation may 2011 giveaway

vacation may 2011 giveaway
08 may 2011

hepi 4th anniversary

hepi 4th anniversary
end of may

contest : hepi besday daddy!!!

contest : hepi besday daddy!!!
end of june

2nd vacation 2011 giveaway

2nd vacation 2011 giveaway
diberitahu kelak

eyeliners raya giveaway

eyeliners raya giveaway
16 august 2011

KoreaN GiveawaY

KoreaN GiveawaY
18 dec 2011